icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
24. máj 2012

@dankakk pyžámko super, ale přiznávám, že Fridy jsem se lekla 😨

@jemi díky. No mi se taky nechce dávat takových peněz za prášek na soft. A hlavně to peru i s jinýma věcma... Tak zkusím ten gel jak radila @daisyr

jemi
24. máj 2012

@lucijan tyhle barvy fineribu bych taky brala 🙂 můžu zkusit udělat tabulku, ale nevím jestli se nasbírá, když mtx bylo ted?

animal
24. máj 2012

@sufik1 mám dojem, že v posledních letech začali ty komerční prášky dělat automaticky s přídavkem aviváže. A navíc gel bude určitě vhodnější varianta.

Já spešl prášek na soft nepoužívám, ale já peru v gelu Excel.

lucijan
24. máj 2012

@jemi no právě, že byla hromádka, tak jestli neleží někde chudáček finerib ladem 😀 😀

dankakk
24. máj 2012

@sufik1 tej fridy som sa zlakla aj ja ked som ju vytiahla z pracky 😠 😖 😖 asi som to mala prat na 30 😒 trochu sa sprala.... inak to triko je trochu gyc ale mne sa taaaaak paci 😀

dankakk
24. máj 2012

@michamicha ked budes mat strih na blogu, prosim hod link... uz mam nachystanu latku... kupila som tkanu lanovu. myslite ze sa velmi sperie, lebo sa mi ju nechce predpierat..

michamicha
24. máj 2012

@dankakk ty jo, lněnou bych asi předeprala, u tý bych se bála, že se trošku srazí 😖 střih dám na blog večer, teď jsem si po obědě schrupla páč mi bylo mírně šoufl 😝 a Vojta ještě chrní 😕 ten dnešní první bobek do nočníku ho nějak unavil 😀 😀

jemi
24. máj 2012

Tak westernový setík na tábor dokončen, udělala jsem i vestičku ze stejného materiálu a kalhoty zužila, protože se mi minule nelíbilo jak byli široké. Jinak vše dělano hodně jednoduše jelikož je to obleček na 14 dní, zapínaní na měkky suchý zip, olemovano kalhotovým začisťovacím páskem, hvězda na hrudi je od oka....Modelka nechcela pozovat, tak jen taková rychlovka....Ještě dodělávám manželovy pytlík na chleba, ale to je úplně obyč, to sem ani nebudu dávat 🙂

boudova
24. máj 2012

@jemi manželovi pytlík na chleba 😲 to mi nějak přibliž prosím 😀

jemi
24. máj 2012

@boudova no vztekal se, že když tolik šiju mohla bych mu ušít plátěný pytlík na chleba, protože v těch sáčcích z obchodu mu rychle plesnivý....(já mám bezlepkovou dietu, takže chleba jí doma jen on)

boudova
24. máj 2012

@jemi aha 😀 já chci taky ušít pytel na pečivo, ale do mrazáku, ve skříni nám taky plesniví a to jsme na to dva. takže jsme si zvykli kupovat krájenej a šoupnout to do mrazáku.

jemi
24. máj 2012

@boudova že bych ušila rovnou 2 když už mám látku vyndanou a stroj připraven? já si zamrazuji ten bezlepkovej, když občas upeču nebo koupím

boudova
24. máj 2012

@jemi co máš na to připravený? bavlněné plátno?

jemi
24. máj 2012

@boudova nejsem si jistá, ale nejspíš jo, já to teď nekupovala, našla jsem doma ani nevím kdy jsem pořídila

lenasss
24. máj 2012

tak ted jedu z pošty nějaké balíky už letí k vám večer dopíšu do tabulky kdo odešel 😉

gucz
24. máj 2012

Baby aha aké krásne látky (Amy Schimler) http://littlecherubsheirloom.com/store/index.ph... (Škoda že u nás v galantérkach o takých aspoň trochu podobných ani nechyrujú)

ucitelka70
24. máj 2012

@gucz veľmi krásne látky....vedela by som si vybrať...., možno máme šťastie, že u nás nie sú také látky, lebo by nebolo na stravu.....

piecee
24. máj 2012

@mooncaa ty jo super stránky díky moc za radu hned stránky pročtu ty polštářky vypadají skvěle 😵 už jsem koukala na originál "podporu hlavy a trupu" co prodávají ale přijde mi to vyšší dívčí🙂)

sufik1
24. máj 2012

@gucz no to mi nedělej, já jsem na zvířátkové látky... jsou úža

lenasss
24. máj 2012

tabulka dopsaná pokud máte už cenu poštovného a jste v kladném čísle prosím o doplatek a pokud máte - tak poprosím o číslo účtu kam přeplatek poslat 🙂 v pondělí by měli odejít všechny ostatní balíky pokud to stihnu všechno odnést 🙂

sinala
24. máj 2012

@sufik1 já na soft a zimní bundy mám tekutý prací prostředek ze sportu určený na tyto věci. Předepírám žlučovým mýdlem, protože špinavé rukávy to nevypere ☹

michamicha
24. máj 2012

tak slíbený střih na klobouček 😉 http://bymicha.blogspot.com/2012/05/strih-na-kl...

palosek
24. máj 2012

Ahoj, tak zas po delší době malé ukázky potřebných věcí 😀 Pyžamo z lila kára na náplet v pase, tílka pro holky z kvadrátů, trika pro malou, modré z Wendy srdíček a žluté pruhované - recyklované mužovo triko (díky špatně nastavené sušičce 😀 😀 )....u trička se pruhy střetly, ale kraťásky je mají na střídačku. 😀 😀 😀 . A to tílko z písmenek je na těle úplně super, ani ty zvlněné lemy nejdou moc vidět 😅
Jinak mě se ten Rip v akci z Wendy fakt líbí... 😵 😵

veronik77
24. máj 2012

@palosek modelky 😀

palosek
24. máj 2012

Á, co má N na nohou??? 😅 😅 😀 😀 😀 A jedna chuťovka... 😀 😀 😀
Proč jsou ty fotky tak velké po nahrání??? 😅 😅

palosek
24. máj 2012

@veronik77 ... 😀 😀 máma ji nahnala 😅 😅 více na blogu 😉

sinala
24. máj 2012

@palosek no paráda, vidím že holky mají rády dlouhé tílka 🙂 🙂 🙂 jako u nás, jen u nás je daleko delší čekací doba 😀 😀 😀 😀

sufik1
24. máj 2012

jsem zas někam vlezla. A to kabelky fakt nemusím... http://www.fler.cz/zbozi?uid=35972

sufik1
24. máj 2012

já dneska střihla taky do srdíček z wendy. Udělal jsem z nich teda potah na matraci do cestovní postýlky. Nějak jsem si to na triku nedovedla představit. Ale jako prostěradlo moc příjemné. A ani to fotit nebudu... A ještě mám pončo, ale to bude foto až tam vytvořím nějaké aplikace.

palosek
24. máj 2012

@sufik1 Já právě naopak přemýšlím o dokoupení 😀 😀 😀
@sinala ...ale to dáš...aspoň máš důvod pro OL 😀 😀 😀 Zrychlení prac.procesu 😀 😀 😀