Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@gucz @ucitelka70 @sufik1 Já na takovéhle látečky chodívám k http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/3-1...
MMmch. Kdybyste něco chtěly, mám tam rozdělanou objednávku... 😉
@sufik1 Pokud kabelka bude velikosti min. přebalovací tašky, nejsem proti 😀 Moc hezké... Eště že kabelky teď fakt neužiju...
@maly_prcek krásné látečky 😀 Ale některé mají u Mráze levnější....
@michamicha ...a jak to děláš? Mě se osvědčila dolů do cívky tenoučká gumička a nahoře polyester.nit. Když děláš jednu řadu, je to celkem málo zřasené, ale už při dvou,třech to vypadá dobře...
já na kabelky taky moc nejsem , co nemá velikost nákupní tašky tak u mne neprojde, ale jsou krásné.
@palosek jj, mají, ale některé zas u Mráze nemají vůbec... Musíš prostě objednat tam i tam... 😀
@palosek první tři řady byly takový hodně volný, ale pak jsem si trošku přitáhla spodní cívku a už je to OK 😉
@maly_prcek krásne sú aj tam látky, len keď si pripočítam ešte poštovné na slovensko... 😒 , že by som šla vykradnúť banku? 😀 . ale díky za ponuku 😉
@maly_prcek ...no jasně, že jsem si to tam taky prohlídla 😀 😀 mají o dost víc než u Mráze 😵 😵 😵
@michamicha super, se těšíme na foto 😀 😀
@maly_prcek ak si este nedokoncila objednavku,rada by som sa pridala s jednou latockou,maju tam laminovanu bavlnu 😵 ,presne by sa mi hodila ku soft bunde 😅
baby idem dokoncit zalozky na mm triko,a pridem po radu 😉 ,inac som ho vcera sila aj s B,od strihu ,strihania a usitia,mala to prespala v satke 😀
Holky jdu si pro OT radu, do července musíme koupit kvůli dovolené cestovní postýlku. Jakou máte vy a na co si tak dát pozor při koupi? Jsou dost velké cenové rozdíly. Celkem od pár stovek po několik tisíc. Já si původně vybrala tuhle, stojí přes 3tác, ale to jsem ještě vydělávala 😀 😀 😀 😀 dneska už mám o ceně dost odlišnou představu.
@boudova já mám zkušenosti nulové, ale co jsem na nějaé sahala (jako na ložnou plochu) tak je potřeba do každé koupit ještě tu tenkou molitanovou matraci, takže ych se nezatěžovala tím, že bych musela koupit zrovna postýlku za 3 litry a koupila bych levnější a v každém případě dala tu matraci
@boudova máme tuto: http://postylky.heureka.cz/zopa-travel-plus-bor...
Cena super, nad vybíráním postýlky jsem trávila věčnost...
+ lehká, skladná, jedna z nejmenších po složení (chtěla jsem aby hlavně délka po složení byla míň než 80cm kuli autu...)
+ závěsné lůžko pro malé děti, super, zatím pořád využívame, pozdeji se nemusí vozit a sbalená bude ještě menší
+tmavá sítka (dobře na dítě vidíš)
+boční vylezací otvor pro větší děti
Ty dražší které se mi líbili, neměli třeba ten otvor, nebo byli moc velké...
@animal my máme do postýlky samonafukovací karimatku vhodnou do cestovních postýlek (matraci by sme do auta už nenacpali, takže to co jsem ušetřila na postýlce jsem vložila do matrace (cca800)
jo ta vypadá dobře, jen je tam fakt holky to závěsné lůžko? nikde to v popisu nepíšou a v diskuzi se dokonce někdo psal, jestli tam pasuje univerzální závěsné lůžko 😲
Holky kdy zavádíte lepek? Malá má 4 měsíce a dle nejnovějších studií by se měl co nejdřív od 4m...ale zase ty minulé udávali co nejpozději. Jelikož sama lepek nemůžu, tak mě to zajímá. Jinak přišli mi na to až před 2 lety, ale mám to od dětství jen to probýhalo skrytě a nikdo to nemoznal...
@jemi no před čtyřmi lety když jsem to řešila já..tak jsem našla informaci, že by lepek neměl být zařazen moc brzy..ale ani pozdě (myslím, že to bylo 7-8m? ale to už si nejsem jistá)...ale mám teorii, že by se člověk už od malička měl setkávat s tím s čím se bude setkávat i v dospělosti..takže já jsem v 6m. když začal být zájem i o jídlo a né jen o moje mlíko, začala zavádět "ochutnávky" (příkrmy bych tomu neříkala..protože jsem tím nenahrazovala kojení..a myslím, že se tím moc ani nenajedla...jelikož se chtěla krmit sama..tak to spíš bylo na procvičení motoriky 😀 ) a lepek si myslím, že ochutnala tak nějak v 7m ale ne nijak řízeně ani pravidelně..zatím se u nás žádná alergie neprojevuje..tak snad není nic skrytého..ani čekajícího...
@papajka7 je to toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... - veľmi príjemný matros len sa blbo sije:( strašne sa mi krutil, spendlila som ako diva...
Holky, už mají zase ŽIRAFKY, kdo minule nestihl 🙂
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

jinak jsem se pustila do žabičkování, zatim teda nic moc 😒 zkoušim to na odstřižku z dlouhých šatů, který jsem si zkracovala 🙂