icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
25. máj 2012

@daisyr přiznávám, že MMB je nad moje chápání, já se tam totálně ztrácím 😅
@veronik77 já se bojím, že všechny bazary jsou tím už přehlcené 😖 ale porozhlídnu se v okolí.

daisyr
25. máj 2012

@boudova no vidíš, mně zase přijde nepřehledné aukro (teda hlavně, když něco hledám) 😉 na MMB musíš být také regirstrovaná a pak vkládáš jednotlivě věcičky, chvíli to zabere, ale to na aukru asi taky

animal
25. máj 2012

@eldwen myslela nůž 😀 😀 😀

beky52
25. máj 2012

moje najnovšie výtvory..hviezda mtx,tričenka pre dvojičky..šaty pre najstaršiu dceru

papajka7
25. máj 2012

@beky52 tak to vypada dobreee 😵

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 aha..no nic..uvidime co ostatni na Mraza 🙂

komisakpd
25. máj 2012

inac prave som dosila malickej teplacky...limetkova teplakovina + tyrkys patent...

len mi prosim vas poradte akonasit patent...ked zadna cast je vyssia ako predna...ked si patent prispendlimk castiam...zadna cast ma byt v akom pomere vyssie ako predna?? neviem ci mi rozumiete... ☹ 😒 😒

sinala
25. máj 2012

@boudova dávej to na aukro opakovaně. Když jsem kupovala na aukru těhu oblečení, byl to celkem boj 🙂 🙂 🙂

beky52
25. máj 2012

@komisakpd patent zošiješ do kruhu..prehnes na polovičku..priložíš líc k lícu..ja začínam vždy od zadnej časti..označím polovičku na patente..tá ide k prednemu švu..a šiješ rovno..to nevadí,že zadná časť je vyššia..aj musí byť..

ucitelka70
25. máj 2012

@komisakpd zadná časť má byť vyššia iba v sede, na boku sa ti majú stretnúť predná a zadná časť, v podstate máš jednu líniu aj prednú aj zadnú časť, iba zadná je vyššia v strede o cca 1,5 cm- 2cm

ucitelka70
25. máj 2012

včera som šila z odstrižkov dadky letnú súpravičku, a dnes z wendy žirafiek - nohavice a kabátik s kapucnou - tiež super na jar až jeseň.... zajtra pofotím... a šilo sa super....

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 no dobre ten postup ze lic k licu chapem...aj to ze zacinam od svu vzadu...ale ked prikladam patent k uz zositym teplakom..a nech zkratit (zostrihnut sed, lebo potom mam pas vysoko) ako to tam dam..v centimetroch..od rozkroku? v rovnakom pomere,a lebo zadna cast je vyssia o par cm?? joj...neviem, rozumies mi..

ucitelka70
25. máj 2012

@komisakpd nemala si strih?

komisakpd
25. máj 2012
komisakpd
25. máj 2012

@ucitelka70
@ucitelka70 no mala....teda cca mala...to som rozsirila caramilline legiiny...lenze pre moju malu su vysoke, tak patent davam nizsie..chapes? neviem robit strihy...som zaciatocnik.tak skusam na tom co mam 🙂

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..ja rozumiem..ale ako aj učitelka70 písala..začneš od zadneho sedu..ked tie nohavice roztiahneš..tak sa to javé skoro rovné..nie,..?..a petent si strihala z jedneho dlhého obdlžníka? nie..

beky52
25. máj 2012

@komisakpd aha..tak patent vypáraj..a odstrihni rovnaku dlžku z celeho okraja..napríklad 4 cm..vyznač s kriedou po celom obvode..a tak odstrihni..preto je zadný diel vyšší..lebo na zadku potrebujeme kvoli krivkám.. 😉 ..deti aj kvoli plienkam vyššiu

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 ano ano...patent som strihala...s patentom nemam problem...len s tym ako sit tu zadnu cast...

ked to zosijem ono mi to pekne sedi...predna aj zadna cast..len zadna cast je vyssia..teda latka mi zostava ...jej je viac...a ked patent davam nizsie ako je latka, ze nejdem po linii latky...aky je tam pomer to ma zaujimalo....ano je lepsie si strih najprv prisbosobit...teda znizit uz na stihu pas, teda jeho vysku...ale ked to neurobis co potom, ako postupovat...

beky52
25. máj 2012

@komisakpd a nohavice vyzeraju super..neboj sa..poradíme čo a ako,,ked nevieš tak pomožem..napíš ip..a krok za krokom..to nie je hanba 😉

beky52
25. máj 2012

@komisakpd zadná časť má byť vyššia..ty patent pekne priši na liniu..nedávaj nižšie nikde..všetky 3 vrtvy..nohavice..a 2 vrstvy patentu maju byť v jednej linii..chápeš ma?

ucitelka70
25. máj 2012

@komisakpd ak má vysoký sed, neznižuj podľa mna, stačí, ak patent ohneš dole, malá ti raz-dva dorastie, tie nohavky vyzerajú perfektne, ako sú..... ak by si predsa chcela znížiť výšku, tak zovšadiaľ rovnakú vzdialenosť odstrihni - čiže ak zozadu potrebuješ 2cm, tak toľko aj z bokov, aj z prednej časti, zovšadiaľ rovnako..... alebo nedaj patent, len zo samotnej látky zahneš na patent a natiahneš gumu?

komisakpd
25. máj 2012

@ucitelka70 uz som uvazovala ze urobim erziu bez patentu ale neviem ako to tam ma ohynat, kedze to musim aspon na 2x aby nebolo vidiet rub a potom ako to presijem cele....musi to byt pekne, aby to bolo pekne z licovej strany...ci?

dankakk
25. máj 2012

Baby pomoc!!! Maly má zadnú nadchu. Čo na to pomáha?????

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ale no...nikto ti nebude pozerať nato ako v muzeu..malo by byť aj z rubu pekné..ale časom dotoho prídeš..inak uplety vyzraju aj z rubu celkom pekne..nie ako bavlnené látky..a podobné.. 😉

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..nechápem čo nechápeš..prvýkrát kto našil patent na nohavice?..predsa ty..tak to vypáraj..odstrihni požadovanu dlžku po celom obvode..a priši tak isto 😉

komisakpd
25. máj 2012

@beky52
@ucitelka70
detaily zositia

sedia presne...teplakovina sa super siije...ide to dost rychlo...alebo sa mi zda...

@beky a aka je charakteristika upletu ? 🙂 neviem

beky52
25. máj 2012

🙂 🙂 🙂 ..si super..ide ti to..tak to má vyzerať..uplet je super materiál na šitie..povolí..nepára sa..a super sedé..a je pohodlný..

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 verziu bez patentu som myslela na druhe teplaky...tie nechavam tak,mne sa tie patetny pacia 🙂 len som chcela vediet...ci ten zadny diet musi byvt vyssi aj ked nasivam ten patent...ale uz som pochodpila ze ano, vzdy, za kazdych okolnosti...lebo to je sed...tu na tychto teplakoch myslim ze nemusim nic presivat...uvidim eked sa mala rano zobudi ci je budu dobre...jedne leginy som jej uz sila...a sedeli... 🙂

komisakpd
25. máj 2012

@beky52 vdaka...cize teplakovina je uplet?

beky52
25. máj 2012

@komisakpd som rada,že sme sa pochopili...ano aj teplákovina je uplet..aj tričkovina.. 😉 ..určite budu dobré..a ak su troch väčšie..to neva..deti rýchlo rastu..ale nazabudni..zadný diel vždy vyšší ako predný..aj ked dávaš patent..či gumu..alebo normálne nohavice..na pás..vždy vyšší..ok? 😉