icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
25. máj 2012

@zojec gratuluji 🙂

zojec
25. máj 2012

@season
@komisakpd porovnat neviem, oba boli cs, kvoli vys, tlaku, opuchom, bielkovine :( ak budete obj. mraza, myslite aj na mna 😀 😀 potrebujem nejake kvety 😀 😀

mooncaa
25. máj 2012

@piecee Protipylovou síť jsem šila z protipylové síťky do oken a tu jsem objednala přes net.
Myslím, že to byla tato, ale možná jsem objednávala jinde:
http://www.snadnyzivot.cz/site-proti-pylu/tesa-...

mooncaa
25. máj 2012

@zojec Ten je krásnej a jaké mám vlásky!!! Gratuluji, moc se Vám povedl 😉

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..ja som už 2x od nich objednávala..pre seba..a bola som max. spokojná..poslali na dobierku..od kuriera..a platila som priamo jemu..ale to bola iba nízka suma 130 eur 😉 ..neviem hromadky ako vybavuju?..možno season s tým má skusenosti viac 😀

sufik1
25. máj 2012

holky šila jsem kapsovky. tak jsem vyplodila článek o kapsách v kapsovkách a taky fotopostup jak kapsovky šít (bude zítra) tak kuk na blog http://susu-sufik.blogspot.com/

alinn
25. máj 2012

@zojec gratuluji 🙂 😵

monr
25. máj 2012

@zojec krásny bambuľko okatý 😉

akira13
25. máj 2012

ahojte 🙂 V prvom rade vás chcem veľmi pochváliť, nevychádzam z úžasu nad preprecovanosťou vašich prác 🙂 🙂 🙂 Proste wow 🙂 🙂 🙂
Ale chcela by som vás poprosiť o radu- tieto čelenky- dajú sa kúpiť ako metráž? (samozrejme bez kvetov, ale potrebovala by som dlhší kus ako je na čelenke 🙂 ) Vôbec neviem pod čím to hľadať, či to vôbec je zohnateľné alebo budem strácať čas 🙂 Ak mi viete poradiť, veeeeľmi pekne ďakujem 🙂 Miška 🙂

boudova
25. máj 2012

@sinala já to vidím asi na nejdelší variantu do 4 let věku dítěte - nemám se kam vracet, tak není kam spěchat, ale teda bude to maso (vlastně na maso mít nebudem) 😀 😀 😀 😀 😀 😀

komisakpd
25. máj 2012

@zojec no ja by som tiez potrebovala nejake kvety 🙂) mam doma skoro same pruzky 🙂
@beky52 @season oplati sa objednat si sama? kolko vyjde postovne?..neviem...

season
25. máj 2012

@komisakpd netuším, ja som odtial neobjednávala

kalman
25. máj 2012

@zojec Gratulujem 🙂 je to krasavec 😀

papajka7
25. máj 2012

@season aj ja mam latky doma,dakujeeem 😵 ,uz su v pracke do nedele musim si usit neaku mikinu,nosiacu,v nedelu mame den rodiny,tak nech reprezentujem 😀 ,inac milujem MTX 😵

season
25. máj 2012

@papajka7 Neskutočná rýchlosť!!! Muž to posielal včera večer o pol šiestej, normálne nechápem! Sme v tom po uši viaceré, nemôžem si pomôcť Wendy ma tak nebere 😀 tak nech sa Ti to super podarí, šak ako obvykle, nie? 😉

papajka7
25. máj 2012

@season ano ani mna wendy neuchvatila 😝 ,aj ked uz aj tu spracuvavam 😀 ,dnes si sijem zirafkove kojotricko a vypada fest uzasne 😵
inac ten biojednolic aj bio fin 😵 😵 😵

season
25. máj 2012

@papajka7 biofin? to sa mi nechce veriť, lebo iba jednolíc sa tak brutálne kruti, to bola zatial najhoršia látka na meranie, som pekne penila z nej 😝 😝 😝

papajka7
25. máj 2012

@season ,ano ako strihat jednolic je odrzku 😠 ,ale sije sa uz s neho dobre 😉

boudova
25. máj 2012

Holky podařilo se vám někde prodat svoje těhotenské oblečení? Tady co jsem dala, tak vše bez odezvy a teď jsem koukla na aukro a tam je všechno taky bez příhozů....přeci mi to doma neshnije 😨 co s tím?

kryska5
25. máj 2012

@zojec srdečná gratulka k drobčekovi krásnemu 😵 veľa zdravíčka obom 😉

veronik77
25. máj 2012

@boudova a co nějaký bazar?

vevercam
25. máj 2012

@maly_prcek k dotazu na lemovací steh na OL - zkoušela jsem více možností, ale nejlépe mi vyšla tato: šila jsem s pravou jehlou, napětí nití 4,4,4 - šířka stehu 6, délka stehu R, diferenciál na 0,7 a ještě nezapomenout vyndat jazýček 🙂

eldwen
25. máj 2012

@vevercam co je jazycek a jak se vyndava?

boudova
25. máj 2012

@veronik77 jako MMB?

veronik77
25. máj 2012

@boudova jako bazar - kamenná prodejna... ale kde nějaký je, netuším 😒

daisyr
25. máj 2012

@boudova zkus ten MMB, jinak u nás ve městě také máme bazar s těhu oblečením + věcmi pro děti (oblečko, hračky, vozítka apod.), tak třeba něco podobného u vás najdeš

eldwen
25. máj 2012

holky zapadl muj dotaz na kleste na patentky - POROSIIIM jak menite tu vrchni stlacovaci cast? i po odsroubovani mi to neslo vyndat...

diky moc

lenasss
25. máj 2012

@zojec taky velká gratulace je to krásný drobeček

anielik
25. máj 2012

@michamicha prosim odkial mas strih na tu krasnu capicu, nemas pls link 🙂

inak ahojte, uzasne vytvory...ste sikulky 🙂 ja vas nestiham ani citat a nie to este sit :(

beky52
25. máj 2012

@komisakpd ..ja som platila na sk..nejaké 16 eur..ale vtedy som o tomto fore nevedela.. 😒