Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak spousti svou prvni tabulku 🙂 - detaily dodelam pozdeji (vzorce, uzaverka a podobne, mame s manzelem vyroci a uz mame na stole vinko)
@eldwen neklikám, neklikám, neklikám, abych se nedostala do seznamu neplatičů 😀
@petkasv No, hele teda lemování těch zas. "kšand", to jsem myslela, že se uvztekám, jsem si říkala, že bych si měla pořídit dětskej stroj a pořádnou pinzetu 😀 Manžel padl do mdlob, když to viděl. A chudák Mína, ta obrečí, že to odešleme jiné holčičce...
@boudova hele, ty půl rukou píšeš a já se z toho málem počurám smíchy, už nic nepiš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla chocholoušek hadr, miminko vyfešákované
@boudova soucítím. To muselo bolet. Já jsem si takhle přibouchla prst do dveří u auta a nehet slézal a hojil se asi půl roku. Teď mám pro změnu ruplý zápěstí (můj oblíbený zánět šlach nebo co) a nemůžu jím otočit a ono umýt dítěti zadek a přebalit je přesně ten pohyb, kdy si vzpomeneš, že to není v pořádku
@eldwen gratulace k výročí. Já musím přestat tolik vysedávat u kompu a stroje a taky se víc věnovat tomu úžasnýmu chlapovi, co mám doma. Ale teď je na pracovní večeři, tak můžu 😀
fíha, další hromadka, když se podívám na tu obrovsou kupu látek, co mám doma, tak rozum říká, nic už nepotřebuješ! , no ale jsem na sebe zvědavá 😀
jinak dnes jsem ušila nejmenšímu letní pyžamko z tenoučkého mtx bambusu, moc se mi nechtělo stříhat overálek, tak je to jen hooodně dlouhé tríčo s patentky na dolním lemu a tentokrát i foto s modelem - dnes právě 1,5 roku 🙂
@vevercam jo a ten bambus je super, já z něj šila ty trička pro manžela a kluky a je to moc příjemnej materiál 😉
holky, moc děkuji všem za pochvaly, Tomík právě testuje a vypadá to, že pyžamko bude fungovat dobře, tak pokud máte odvahu, vyzkoušejte 😉
@boudova au au au 😝 tak budeme držet palec ať se ti to brzy zahojí 😉
@vevercam jůůů tak to je suprovej nápad 😵 😵 asi se inspiruju taky 😅 chtěla jsem dělat Vášovi letní overálky tak asi taky udělám jen delší triko 😀 ty jsi hlavička 😉
jinak taky házím pár posledních počinů 😉 svrchňáčky,kalhotovka z bavlněného froté,AOI a vkládačky-to na mě bafla minulý týden kamarádka že tu má přednášku o látkovkách a tak jsem za necelých 24 hodin musela něco zplodit bo potřebovala něco na ukázku 😀
pak pokus o tričko pro mě 😅 no ještě to musím poštymovat vzadu u krku bo to hnusně odstává 😝 ale stejně to asi bude jako prvotina jen na doma 😀 a pak ještě 2 šorťásky co jsem šila na rychlovku pro syna na víkend na vodu 😉 ty tmavé jsou z bmb teplákoviny(ta je boží a krásně heboučká 😵 )a ty druhé oboulícní úplet a ty lemovky jsou kvůli tatínkovi aby rychle našel předek 😉 😀
@katka82 čepičku pro Pavlínku? 😵
@michamicha joooo pro Pavlínku 😉 😵 😵 MK je malej co 😉 😀
tak jdu na to 😉
@katka82 jj, moooc malej 😀
@boudova auuuu, me to boli normalne za tebe!
@katka82 chudinka malinka, a prospiva dobre?
@caramilla ty pismenka jsou uzasny, ale co z toho usit? Na obleceni si dceru predstavuju jako chodici slabikar, ale ja jsem bez fantazie 🙂
@vevercam to je super napad s tema patentkama, ja vymyslela nocni kosilku, ale mela jsem strach se shrnovani...tak usiju taky delsi tricko 🙂.
@petkasv taky se primlouvam za pytel
Dneksa jsem usila saticky, vyfotim zitra, ted je blbe svetlo.

@caramilla No toho chocholouška na tebe je málo, ty si korunovanej blázen 🙂 ani si nedovedu představit jaká to musela být piplačka,je to boží 🙂