icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
29. máj 2012

@caramilla No toho chocholouška na tebe je málo, ty si korunovanej blázen 🙂 ani si nedovedu představit jaká to musela být piplačka,je to boží 🙂

petkasv
29. máj 2012

@eldwen a z čeho budem žít 🙂

boudova
29. máj 2012

@caramilla šít zatím nebudu, budu ale syslit 😀

eldwen
29. máj 2012

tak spousti svou prvni tabulku 🙂 - detaily dodelam pozdeji (vzorce, uzaverka a podobne, mame s manzelem vyroci a uz mame na stole vinko)

odkaz - https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...

petkasv
29. máj 2012

@eldwen ty jo tak to gratuluju, to se máš věnovat muži a ne nám 🙂

monr
29. máj 2012

@boudova auuuu, skoré uzdravenie prajem
@eldwen peknú oslavu kopec ďalších rokov k tomu 😉

caramilla
29. máj 2012

@eldwen neklikám, neklikám, neklikám, abych se nedostala do seznamu neplatičů 😀
@petkasv No, hele teda lemování těch zas. "kšand", to jsem myslela, že se uvztekám, jsem si říkala, že bych si měla pořídit dětskej stroj a pořádnou pinzetu 😀 Manžel padl do mdlob, když to viděl. A chudák Mína, ta obrečí, že to odešleme jiné holčičce...
@boudova hele, ty půl rukou píšeš a já se z toho málem počurám smíchy, už nic nepiš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sufik1
29. máj 2012

@caramilla chocholoušek hadr, miminko vyfešákované

@boudova soucítím. To muselo bolet. Já jsem si takhle přibouchla prst do dveří u auta a nehet slézal a hojil se asi půl roku. Teď mám pro změnu ruplý zápěstí (můj oblíbený zánět šlach nebo co) a nemůžu jím otočit a ono umýt dítěti zadek a přebalit je přesně ten pohyb, kdy si vzpomeneš, že to není v pořádku
@eldwen gratulace k výročí. Já musím přestat tolik vysedávat u kompu a stroje a taky se víc věnovat tomu úžasnýmu chlapovi, co mám doma. Ale teď je na pracovní večeři, tak můžu 😀

sufik1
29. máj 2012

a ještě jeden šicí příspěvek

vevercam
29. máj 2012

fíha, další hromadka, když se podívám na tu obrovsou kupu látek, co mám doma, tak rozum říká, nic už nepotřebuješ! , no ale jsem na sebe zvědavá 😀
jinak dnes jsem ušila nejmenšímu letní pyžamko z tenoučkého mtx bambusu, moc se mi nechtělo stříhat overálek, tak je to jen hooodně dlouhé tríčo s patentky na dolním lemu a tentokrát i foto s modelem - dnes právě 1,5 roku 🙂

michamicha
29. máj 2012

@sufik1 to mam taky doma, chtěla jsem šít pro sebe, ale seznam je nějak moc dlouhej 😀
@vevercam supééér, dobrej nápad, asi se budu opičit, potřebujem něco na spinkání na léto, akorát já budu muset ušít s dlouhým a zašitým rukávem, aby se Vojta neškrábal 🙂

sufik1
29. máj 2012

@vevercam no první co mne napadlo než jsem se koukla na všechny fotky, že ty patentky mu připneš ke kalhotám na spaní, aby se mu to nehrnulo. Tohle je ale taky super.

michamicha
29. máj 2012

@vevercam jo a ten bambus je super, já z něj šila ty trička pro manžela a kluky a je to moc příjemnej materiál 😉

macin73
29. máj 2012

@vevercam Týjo, super nápad, asi se nechám taky inspirovat, jestli můžu 😕

macin73
29. máj 2012

@boudova Auuu, tak ať to moc nebolí a rychle se hojí...

vevercam
29. máj 2012

holky, moc děkuji všem za pochvaly, Tomík právě testuje a vypadá to, že pyžamko bude fungovat dobře, tak pokud máte odvahu, vyzkoušejte 😉

veronik77
29. máj 2012

@vevercam mě to říká rozum i manžel 😀 😀 😀 krásné pyžamko

petkasv
29. máj 2012

@vevercam je krásný, já musim vymyslet něco pro tu naši cácoru, dneska si třikrát svlíkla overal, mě z ní švihne ☹ jenže ona potřebuje něco na nohy, aby je neměla zmrzlý a nevim jestli by byl vhodnej nějakej pytel 🙂

katka82
29. máj 2012

@boudova au au au 😝 tak budeme držet palec ať se ti to brzy zahojí 😉
@vevercam jůůů tak to je suprovej nápad 😵 😵 asi se inspiruju taky 😅 chtěla jsem dělat Vášovi letní overálky tak asi taky udělám jen delší triko 😀 ty jsi hlavička 😉
jinak taky házím pár posledních počinů 😉 svrchňáčky,kalhotovka z bavlněného froté,AOI a vkládačky-to na mě bafla minulý týden kamarádka že tu má přednášku o látkovkách a tak jsem za necelých 24 hodin musela něco zplodit bo potřebovala něco na ukázku 😀
pak pokus o tričko pro mě 😅 no ještě to musím poštymovat vzadu u krku bo to hnusně odstává 😝 ale stejně to asi bude jako prvotina jen na doma 😀 a pak ještě 2 šorťásky co jsem šila na rychlovku pro syna na víkend na vodu 😉 ty tmavé jsou z bmb teplákoviny(ta je boží a krásně heboučká 😵 )a ty druhé oboulícní úplet a ty lemovky jsou kvůli tatínkovi aby rychle našel předek 😉 😀

katka82
29. máj 2012

@crawler no to je taky paráááda 😵 😵 bodyna by Venda taky užil 🙂 ale není čáááás a seznam je tááááááááák dlouhýýýýýýý 😝
teď jdu zkusit vytvořit nějaké čepičky pro kamarádky malou 😉 narodila se chudinka ve 25+3 a ještě měla brášku který bohužel nepřežil první noc 😔

macin73
29. máj 2012

@vevercam Jen by mě zajímalo, jak tak jsou nacvaklý ty spodní patentky...

katka82
29. máj 2012

@petkasv my nedali bez spacího pytle ani ránu až do 2 a půl roku 😉 a na léto jsem mu udělala jen takový půlpytel do pasu a v pase na úplet Honzík pak tomu říkal hulahula 😀

michamicha
29. máj 2012

@katka82 čepičku pro Pavlínku? 😵

katka82
29. máj 2012

@michamicha joooo pro Pavlínku 😉 😵 😵 MK je malej co 😉 😀
tak jdu na to 😉

michamicha
29. máj 2012

@katka82 jj, moooc malej 😀

sinala
29. máj 2012

@vevercam tak to je super 🙂

vevercam
29. máj 2012

@macin73 spodní patentky jsem dala tak, aby se lemy překrývaly tak, jako je to na bodynkách, a taky jsem si říkala, že až bude Tomík bez plen, tak lem s patentky ustřihnu, znovu zahnu a můžeme vesele nosit dál 🙂

kuna
29. máj 2012

@boudova auuuu, me to boli normalne za tebe!

@katka82 chudinka malinka, a prospiva dobre?

@caramilla ty pismenka jsou uzasny, ale co z toho usit? Na obleceni si dceru predstavuju jako chodici slabikar, ale ja jsem bez fantazie 🙂

@vevercam to je super napad s tema patentkama, ja vymyslela nocni kosilku, ale mela jsem strach se shrnovani...tak usiju taky delsi tricko 🙂.

@petkasv taky se primlouvam za pytel

Dneksa jsem usila saticky, vyfotim zitra, ted je blbe svetlo.

eldwen
29. máj 2012

@caramilla to chcu videt 😉 - prvni ctyri pozice uz mas obsazene, budes muset specht at nemusis rolovat za roh 😉 😉