icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
30. máj 2012

@eldwen hele vy jste tady za trest.. 😀 jenze kdyz mi tam soupnes ty nejuzasnejsi zirafky na svete tak nemuzu neobjednat.. 😀 😀 😀

caramilla
30. máj 2012

@kuna tý jo, ty jsou! Na přesně stejné (žabičky, mašičky a kanýrek) jsem se chystala pro mínu od března 😀 Ale nechtělo se mi do toho žabičkování, já ho nesnáším. Ty jsi to dělala tím jak se to pošije cikcakem a pak vytahne? TO jsi měla za chvíli, já jsem tak jednou žabičkovala asi 2 hodiny! 😠
Ty jo, když je čúža nechce, odkoupím je pro Mínu 😀 Hele a není možná, že jí třeba ty gumičky škrábou?
Jasmínka si nikdy nic nesundala, furt mi všichni vyhrožujou, že si bude vybírat, co na sebe, ale co jí obleču, to řekne "luší" a občas jen reklamuje, když jí někde něco tlačí...
@boudova ty s těma svejma 2 slovama jsi vždycky tak vtipná 😀 😀 😀

caramilla
30. máj 2012

Já jediný, co fakt potřebuju, je žlutej patent a ten ani jedna slavná firma nemá, ať se jdou bodnout 😠

macin73
30. máj 2012

@terezita asi tak... už jsem si je tam taky šoupla... mhd se se mnou asi rozvede, až uvidí tu hromadu látek, co jsem už nakoupila... a to máme dnes teprve 3. výročí, co jsme spolu 😎

boudova
30. máj 2012

@caramilla dvě slova, hodina odpočinku - vysilující 😎

ucitelka70
30. máj 2012

@macin73 tak príjemné chvíľky pri treťom výročí......

boudova
30. máj 2012

tak jsem si udělala kontrolní součet na účtě a zjistila jsem, že se mě tahle hromádka netýká 🙄

lenasss
30. máj 2012

@boudova to mám úplně stejně 😅 jen kolem ní pořád chodím jak mlsnej pes a přemýšlím kde na to vzít 😀 manžela by asi ranilo kdybych mu řekla že chci na další látky 😀 😀

veronik77
30. máj 2012

@caramilla třeba má Mína stejný vkus s maminkou 🙂

boudova
30. máj 2012

@lenasss no právě, já dám fakt strašný prachy za ty látky a nešiju dosatečnou rychlostí, vesměs syslím, tak to snad vydržím, ale ty barevné pun tíky mě vysloveně fyzycky bolej 😢 😢 😢

veronik77
30. máj 2012

@eldwen jak chcete 🙂 já se ještě musím podívat na stav konta před rodičákem 😀

veronik77
30. máj 2012

@boudova puntíky budou, budou, určitě budou.....

terezita
30. máj 2012

@boudova proto jsem zacala sit na zakazku, abych si mohla kupovat latky dal.. 😀 😀 😀 jinak to fakt nejde, sitim na vlastni ditka clovek neusetri 😝 😅 a hlavne kdyz ma holcicku..😵

eldwen
30. máj 2012

@terezita pomalu to zacinam taky zvazovat 😉

veronik77
30. máj 2012

@terezita pořiď si další dvě a ušetříš - akorát pak není čas na to šití 😠 zrovna včera jsem manželovi ukazovala kolik stojí nová mikina z biobavlny, ale moc ho to nepřesvědčilo..... 😉

terezita
30. máj 2012

@veronik77 dej mi par let, nejdriv musim najit toho spravneho darce genetickeho materialu.. 😀 😀 😀

veronik77
30. máj 2012

@terezita copak copak? stávající nevyhovuje? 😀

caramilla
30. máj 2012

@veronik77 no, to bych jí radila (míně ten vkus!)
@macin73 hele, když senerozvede můj mhd se mnou 😀 Ale my teda jsme spolu 12 let no ... ale to je skóre, vy 3 roky, 2 dětí, my 12 let a jedna Mína 😀 😀 😀

caramilla
30. máj 2012

@boudova hele, ty odpočívej, nebo se tu utluču smíchy, nech mě taky kurňa vydechnout!

animal
30. máj 2012

@caramilla my jsme na tom podobně 10 let 1 dítě, teda 2 psi, ale ty jdeš a koupíš 😀 😀

eldwen
30. máj 2012

@animal no my jsme taky 10 let a jedno dite 🙂

jinak moc dik za pomoc s tabulkou - uplne koukam, jak se to tam pekne vybarvuje 🙂

macin73
30. máj 2012

@caramilla Nojo, v mém (našem) věku není nač čekat 😀. My se teda poznali už na podzim v roce 2001, vídali se v rámci party pár měsíců, ale pak jsme se až do května 2009 neviděli... no, tenkrát před lety jsem ho nechtěla (bydlel daleko), on mě asi jo 😎 , pak jsme se po letech a hooodně zkušenostech potkali na svatbě našich společných kamarádů (kteří nás seznámili), no a bylo to 😀 😎

lenasss
30. máj 2012

mi jsme 5let.2děti-4psy-6slepic 😀 😀 😀

veronik77
30. máj 2012

10 let, 3 děti, 1 pes, 1 kočka, 1 králík, 8 křepelek, 15 hus, 4 kachny, 20 slepic, 1 bojový kohout a spousta včel (to fakt nevím přesně) 😀 😀 😀

eldwen
30. máj 2012

@veronik77 zatim vedes 😉

veronik77
30. máj 2012

@eldwen to víš, ty včely to hodně naženou 😀

animal
30. máj 2012

@veronik77 my za svou éru pohřbili ještě jednoho psa a "zakrslého" králíka 😀

monr
30. máj 2012

tak pridám aj ja : skoro 12 rokov spolu, 2 deti, pes, rybičky 😀 😀 😀 a niekedy je ten chlap za tretie dieťa 😉

veronik77
30. máj 2012

@animal náš králík je též zakrslý a jak říká Štěpa - je aguefivní - protože kouše ☹

eldwen
30. máj 2012

tak uzaverka wendy i MTX bude uz zitra vecer - u wendy, at to nevyprodaji a u MTX abychom stihli slevu na oboulice 😉