icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
30. máj 2012

baby prakticka otazka...vsetky latky musim najprv vyprat? mysim napr obojlic? alebo bavlnu s elastanom, teplakoviny...uplety,...poradte, nez zacnem strihat...

animal
30. máj 2012

@monr no rybičky, ty jsme přechodně taky měli dokud jsme se nepřestěhovali a prej budou zase až budeme bydlet v definitivním bydlení 😝
taky jsme chtěli agamu, ale tu jsem zavrhla, kdo by se o ni staral, když jsme týden u rodičů.....

animal
30. máj 2012

@veronik77 šmánkote co je to aguefivní????

ucitelka70
30. máj 2012

@komisakpd ano, radšej, kde je bavlna, ak budeš mať soft, ten nemusíš, a tie látky si zostehuj spolu, aby sa ti kraje nevytáčali a potom oper a vyžehli..... potom je menšia pravdepodobnosť, že sa ti zrazí alebo pustí farbu

monr
30. máj 2012

@komisakpd ja najnovšie periem všetky látky, a odložím opraté do skrine, a keď sa konečne dostanem k stroju, tak sa nebojím, že sa potom zrazí 😉

monr
30. máj 2012

@animal my máme cca 250 l akvárko, asi 5 rokov, sme zdedili po svokrovi, keď sa sťahoval do menšieho bytu.
a keby nebol pes, tak sú isto mačky, tie milujem.

komisakpd
30. máj 2012

@monr
@ucitelka70 a ked su obrovske....ako ich zostehujem..kto to potom vypara??

wewe22
30. máj 2012

@katka82 ahoj mozem sa spytat? ta ogga bogga mas s nej uz aj predtym nejake plienocky bo mne sa to strasne paci ale co som si sila z hnedej ta sa strasne vyprala tak sa snazim zistit ci to bola len taka varka alebo sa vsetky ta vyperu
dik

ucitelka70
30. máj 2012

@komisakpd no ty ich vypáraš... 🙂 aké obrovské? tak 3 m látky nie je obrovské - kde je strihané tak to zostehujš
-stačí ručne - nemusíš ani husto, potom sa ti tie látky ani nevytiahnu tak veľmi...

animal
30. máj 2012

@monr no tak něco takového plánuje manžel nejméně těch 250 nejlépe spíš 300l akvárko
a já kočkomil moc nejsem, já jsem spíše na psy

monr
30. máj 2012

@komisakpd ja nestehujem, ale o to ťažšie sa potom šijú, hlavne tie kraje, keď mám niečo na kraji strihať či šiť, tak je špendlík na špendlíku 😠
@animal my sme psa nikdy nemali, ani ako deti, samé mačky. mm, ten zas mali stále psa, tak si doma presadil svoje. hádam sa na dôchodku dočkám aj ja mačiek. Keby náš štvornohý divoch nebol taký vysadený na mačky, tak možno by sme mu nejakú zaobstarali, ale takto by asi musela mačka chodiť stále po skriniach 😀
@eldwen ten vyzerá fantasticky, iste bude extrémne rýchlo preč.

katka82
30. máj 2012

@wewe22 no já z nich šila dycky jen na zakázku akorát teď pro druhého syna jsem dělala z modrozelených plenu AIO a ta je tady taky fest sepraná 😒 ze zákaznic nikdo nic nehlásil,ale pokusím se poptat 😉

wewe22
30. máj 2012

@katka82 dakujem

katka82
30. máj 2012

@wewe22 za málo 😉

eldwen
30. máj 2012

@monr prave, uz jsme si metrik napsala 😉 - do zitrejsiho vecera by mohl vydrzet

crawler
30. máj 2012

Holkýýý...nedalo by se srážet žehlením??? nebo hraje tak velkou roli ta voda? napadlo mě všechny nové bavlněné látky důkladně vyžehlit a napařit - nechce se mi čekat až to uschne, tak jsem si říkala, že takové srážení by se mi víc líbilo😀

co myslíte???

beky52
30. máj 2012

@komisakpd ..ja neperiem..len lanové.plátnové látky..monterkovinu..alebo pri ktorých sa obávam..že by farba pustila..obojlíc z mtx sa nezrazilo..ani piké..ani wendy látky..a väčšinu prádla periem na 40 stupňov iba..

ucitelka70
30. máj 2012

@crawler je krásne slnečné počasie, vieš, ako pekne ti budú vonať tie látky, ked ich budeš strihať a šiť? ja som sa raz poučila, neoprala som veľmi drahý úplet, ušila som si veľmi náročné šaty a po tretom praní sa zrazilo dobre že nie na detské čislo.... odvtedy bez pardonu všetko.....

esteruska
30. máj 2012

@eldwen sleva MTX je myslím jen do 30/5, což je dnes večer...

sinala
30. máj 2012

@wewe22 mě se všechny plenky a svrchňáky co jsou vzorované sepraly a to dost rychle ( mám 3 ks 😀 😀 😀 😀 ), jsou z PULu z USA. Z mylly jsem ještě nešila, tak nevím jak se bude chovat ( už čekají nastříhané 😀 😀 😀 ve skříni)

ucitelka70
30. máj 2012

@beky52 aj ja na 40 °C periem všetko, okrem posteľného prádla a utierok..... a fakt stačí, veď len 1x si oblečieme, nestihne sa ani zašpiniť, len čo sa spotíme, a aby lepšie voňalo..... no a u malého všetko najprv žlčovým mydlom pretriem, lebo to je fľak na fľaku, a na 40ke to vyjde....

sinala
30. máj 2012

@crawler moje švadlena tak sráží 😉

crawler
30. máj 2012

@ucitelka70 já myslím obecně - právě na podzim a v zimě jsem čekala i 3 dny než mi látky uschly a blokovala jsem si sušáky na plíny a oblečení...Tak mě napadlo toto - vždyt při žehlení je teplota o mnoho vyšší než přip raní...Takže hraje roli ta voda? Myslíš, že vyžehlením bych to nevysrážela?

crawler
30. máj 2012

@sinala šmankote--já peru na 60 a PUl nemám sepraný ani jeden 😕 mám ze šd a z té mojí hromadky z USA...a peru ve všem možným - od mýdla po komerční prací prášky...

á výborně - takže když tak sráží švadlena, tak by to mělo stačit, že?

alinn
30. máj 2012

@crawler já myslím, že to bude fungovat 😉

beky52
30. máj 2012

@ucitelka70 ..presne tak aj ja..periem s Persilom..a funguje to..už roky..a mám biele nohavice ..ktoré nosím už 7 rok..a stále je biely..a ked svokre prádlo..tak dám 50..a pridávam domestos na bielenie..aj ja mám Lanza mydlo..na pranie..a ešte jeden..neviem aký..ale práve dnes som vyprala babám z tuniky včerajší čokoládový puding..čo jedli u kamošky..a super čisté..potom som hodila do pračky..a tuším už su aj suchéé 🙂

piecee
30. máj 2012

@katka82 @wewe22 ..omlouvám se že se vměšju do rozhovoru jen chci písnout svůj postřeh🙂 mám z ooga asi 6 plen (sv.modrý, zelený,hnědozelený,cerveno hnedy) a přesně jak píšeš wewe hodně se barvy vypraly :( nejvíc vybledlé jsou asi ty hnědo červený 😖

sinala
30. máj 2012

@crawler od tebe asi PUL nemám 🙂

beky52
30. máj 2012

@crawler ..podľa mna sa látka zráža od tepla..nie od vody..lebo zvykneme prať v horucej,,či teplej vode..a para z žehličky je tiež horuca voda..len v inom zoskupený..ale voda 😀 😀 ..vyskušaj si to.. a daj vedieť.. 😉 ..ale ked tak rozmýšlam..malo by to fungovať...