Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@komisakpd ano, radšej, kde je bavlna, ak budeš mať soft, ten nemusíš, a tie látky si zostehuj spolu, aby sa ti kraje nevytáčali a potom oper a vyžehli..... potom je menšia pravdepodobnosť, že sa ti zrazí alebo pustí farbu
@monr
@ucitelka70 a ked su obrovske....ako ich zostehujem..kto to potom vypara??
@komisakpd no ty ich vypáraš... 🙂 aké obrovské? tak 3 m látky nie je obrovské - kde je strihané tak to zostehujš
-stačí ručne - nemusíš ani husto, potom sa ti tie látky ani nevytiahnu tak veľmi...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
co vy na to? 😉
@komisakpd ja nestehujem, ale o to ťažšie sa potom šijú, hlavne tie kraje, keď mám niečo na kraji strihať či šiť, tak je špendlík na špendlíku 😠
@animal my sme psa nikdy nemali, ani ako deti, samé mačky. mm, ten zas mali stále psa, tak si doma presadil svoje. hádam sa na dôchodku dočkám aj ja mačiek. Keby náš štvornohý divoch nebol taký vysadený na mačky, tak možno by sme mu nejakú zaobstarali, ale takto by asi musela mačka chodiť stále po skriniach 😀
@eldwen ten vyzerá fantasticky, iste bude extrémne rýchlo preč.
Holkýýý...nedalo by se srážet žehlením??? nebo hraje tak velkou roli ta voda? napadlo mě všechny nové bavlněné látky důkladně vyžehlit a napařit - nechce se mi čekat až to uschne, tak jsem si říkala, že takové srážení by se mi víc líbilo😀
co myslíte???
@crawler je krásne slnečné počasie, vieš, ako pekne ti budú vonať tie látky, ked ich budeš strihať a šiť? ja som sa raz poučila, neoprala som veľmi drahý úplet, ušila som si veľmi náročné šaty a po tretom praní sa zrazilo dobre že nie na detské čislo.... odvtedy bez pardonu všetko.....
@beky52 aj ja na 40 °C periem všetko, okrem posteľného prádla a utierok..... a fakt stačí, veď len 1x si oblečieme, nestihne sa ani zašpiniť, len čo sa spotíme, a aby lepšie voňalo..... no a u malého všetko najprv žlčovým mydlom pretriem, lebo to je fľak na fľaku, a na 40ke to vyjde....
@ucitelka70 já myslím obecně - právě na podzim a v zimě jsem čekala i 3 dny než mi látky uschly a blokovala jsem si sušáky na plíny a oblečení...Tak mě napadlo toto - vždyt při žehlení je teplota o mnoho vyšší než přip raní...Takže hraje roli ta voda? Myslíš, že vyžehlením bych to nevysrážela?
@ucitelka70 ..presne tak aj ja..periem s Persilom..a funguje to..už roky..a mám biele nohavice ..ktoré nosím už 7 rok..a stále je biely..a ked svokre prádlo..tak dám 50..a pridávam domestos na bielenie..aj ja mám Lanza mydlo..na pranie..a ešte jeden..neviem aký..ale práve dnes som vyprala babám z tuniky včerajší čokoládový puding..čo jedli u kamošky..a super čisté..potom som hodila do pračky..a tuším už su aj suchéé 🙂

baby prakticka otazka...vsetky latky musim najprv vyprat? mysim napr obojlic? alebo bavlnu s elastanom, teplakoviny...uplety,...poradte, nez zacnem strihat...