icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
30. máj 2012

Ježiš, vy jste tady dneska všechny měly vtipnou kaši? A nebo jste povznesené z toho, jak šíleně zkrachujete po dalších 200 hromadách, co se dneska otevřely? 😀 😀 😀 😀

@macin73 No jo, já jsme s manželem od 18, no... Když mi bylo 18, tak mi říkal, že jsem ještě střevo a puberťák a tenkrát jsem to nechápala, byla jsem tak dospělá! A teď při pohledu zpět, nechápu, jak si mě mohl ve svých 22 letech vůbec nabalit 😀 A to ještě mám to štěstí, že je to můj první a doufám, poslední chlap v životě, genetický materiál má, zdá se, dobrý, pro podnikatelské účely skvělý, oči taky perfektní, ty prodávají nejvíc. Takže zachovat stav 😀

michamicha
30. máj 2012

@crawler tak já ti můžu čerstvě poreferovat 😅 šila jsem Vojtovi tričko ze žlutýho fineribu, nechtělo se mi ten finerib prát a teď se mi to po prvním vyprání (na 40st. s dvojím mácháním) srazilo 😠 podle mě tou napařovačkou to svůj účel moc nesplní, prostě vyprání je nejlepší 😉 leda bys to namočila a pak žehlila do sucha 😅 😀

caramilla
30. máj 2012

@crawler já myslím, že někdo na pipkárně psal, že tak v nouzi sráží, ale já radši klasiku, když to je na prodej, tak musím mít jistotu ☹

caramilla
30. máj 2012

@michamicha ježiš, co tu všichni dneska máte za prášky, že jste tak vtipný!!! 😀

crawler
30. máj 2012

@sinala dělala jsem ji dřív než jsi sem začala chodit - teda byla to spíš minihromada - brali jsme tenkrát jen asi tunu slonů a pak už jen droboští... 😀

crawler
30. máj 2012

@michamicha ale nepíšeš, jestli jsi to vyžehlila 😅 😀 je mi jasný, že pokud to neproženu aspoň tím jedním, tak se látka může výrazně srazit...

wewe22
30. máj 2012

ahojte mam otazocku znama chce aby som jej usila plienky a ja netusim kolko by som asi mala pytat poradite?

wewe22
30. máj 2012

@sinala mne len ta ogga bogga ja som kupovala na deti v bavlnke tak neviem odkial su to
@piecee
@katka82
tak ja uz pre istotu do tej boggy nepojde aj ked je naozaj krasna

animal
30. máj 2012

mě taky ooga blednou kromě jedněch

keziah
30. máj 2012

dievcata, nemate nahodou niektora dobry overeny strih na zenske tricko, velkost 36-38? zisiel by sa, chcem si usit nejake kojtricko a nemam ani zakladny strih na obycajne 😒 na vymenu mozem poslat nejaky detsky strih

kuna
30. máj 2012

@caramilla hehe, prý "když je čúza nechce", to mě pobavilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ! No žádné nechce, bude je chtít a basta, já se s tím neseru pronic zanic 🙂. Možná ji lechtají ty mašle na ramínkách, zkusím je uvázat dopředu. Gumičky škrábat nemůžou, to ať si nevymýšlí, zkoušela jsemt o na vlastní kůži.
Žabičkování jsem necikcakovala, doba je pokročilá, dělá se to jinak. Debatovalo se tu o tom nedávno, na spodní cívku si navineš tenoučkou gumičku, která se normálně prodává na špulce a horní máš nit a jak šiješ, tak to žabičkuje samo. Já mám tuto http://www.latka.cz/Sici-potreby/Prize-sici-nit.... Při navinování jsem ji utahovala tak napůl a žabičkovalo to akorát. Jen teda ty plastové cívky to nedávají, jakmile byla víc jak způlky plná, prdla. Zeptám se proto na kovovou.

hlásím taky statistiku - vdaná 11 let (spolu skoro 13), 1 dítě, před dítětem 3 osmáci

dneska byla zima, byl Mráz, byly úplety...ale vzorně jsem vyzvedla z eshopu, v obchodě zakoupila pouze gumu a žádné látky...musím vyšít, co mám

zojec
30. máj 2012

@sinala no ja som 2x oprala pul s lienkami z deti v bavlnke a teda katastrofa :( uplne vyliezol z farby.. to sa mi este pri pule nestalo az tak katastroficky a tak skoro.. mylly je fajn , drzi si farbu 😉 len nechapem, ako mozu pouzit na PUL material, ktory pusta farbu, ved musia vediet, ze sa to bude prat casto a na 60tke :(

zojec
30. máj 2012

@kuna aky mas stroj? ja mam brother, sice uz 10 rocny, ale v pohode davam do neho aj kovove cievky 😉

kuna
30. máj 2012

@zojec mam Janome My Style, dva roky stary s rotačním chapačem...a právě nevím, jestli se do toho rotačního můžou dávat kovovky...ty máš rotační, nebo kyvný?

lillyzelvicka
30. máj 2012

@crawler jestli chcete srážet žehlením tak na max. teplotu napařovat a jet místečko vedle místečka
já peru látky jen když se nudím 😀 jinak srážím žehličkou 😉
@caramilla a nevím o co jde ale mi jsme spolu 10let, 3roky svoji a máme 18měsíční prtě 🙂

veronik77
30. máj 2012

@animal aguefivní je prosím agresivní 😀 ale za týden už jdeme na logopedii, tak se to brzy zlepší 🙂

zojec
30. máj 2012

@kuna 😀 😀 coze ti ja viem? :D

jemi
30. máj 2012

@lenasss právě dorazil balíček 🙂 mě to až překvapilo, když poštak zvonil myslela jsem si, že to jsou stužky

animal
30. máj 2012

@veronik77 joooo tak to joooo 😀

eldwen
30. máj 2012

@esteruska no mi to pak doslo... a stjen uzaverka hromadky neznamena objednavai . teda leda ze bych chtela riskovat a vsechny latky si pak nechat, kdyby neco 😉

jemi
30. máj 2012

@eldwen já si myslím, že i kdyby si to pzdeji třeba někdo rozmyslel, tak se to rozebere

eldwen
30. máj 2012

holky, jake mate zkusenosti s doobjednavanim u MTX premyslim, ze bych castecne ty oboulice (co se nasbira) objednala dneska, at je sleva a zbytek potom po zalohach. Myslite, ze je to realne?

veronik77
30. máj 2012

@eldwen u obou jde nechat si vystavit zálohovou fakturu a až budeš mít peníze, tak to zaplatíš a oni Ti to pošlou 🙂

veronik77
30. máj 2012

@eldwen u nich jsem nedoobjednávala, ale myslím, že to půjde - stačí napsat do objednávky a nebo pak zavolat 🙂

eldwen
30. máj 2012

@veronik77 diky moc 🙂 uvidim - objednam ty zirafky podle toho, kolik tam toho je ted a kdyby bylo vic, tak to prihodim. Poprosim je o tu zalohovou fakturu.

macin73
30. máj 2012

@veronik77 Tak to mě teď fakt dostalo 😀 😀 😀

evening_star
30. máj 2012

Viete mi prosim poradit, ci je na vkladacky do latkovych plienok lepsie bambusove frote (300g/m2) alebo bambusovy flis (320g/m2) ? Alebo je to jedno?

fionka1711
30. máj 2012

@evening_star podla mojich referencii frote dlhsie schne a je "zivsie" - horsie sa vklada do kapsy. ja osobne odporucam bambusovy flis.

jieff
30. máj 2012

holky dneska mi taky dorazil balíček od Lenass a chybí mi tam metr žlutého piké z MTX, tak kdyby k některé z vás dorazilo o metr víc, prosím napište mi, díky!
jinak ke srážecí diskuzi - švagrová vyučená a občas šijící švadlenka sráží tak, že látku posprchuje ve vaně horkou vodou a pak žehlí do sucha...já to tedy radši hážu do pračky... ale když nebyl čas tak jsem to udělala stejně

michamicha
30. máj 2012

@crawler žehlila jsem normálně s lehkým napařením, ale jednodušší mi přijde to hodit do pračky a pověsit pak na balkon na šňůru 😀