Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler tak já ti můžu čerstvě poreferovat 😅 šila jsem Vojtovi tričko ze žlutýho fineribu, nechtělo se mi ten finerib prát a teď se mi to po prvním vyprání (na 40st. s dvojím mácháním) srazilo 😠 podle mě tou napařovačkou to svůj účel moc nesplní, prostě vyprání je nejlepší 😉 leda bys to namočila a pak žehlila do sucha 😅 😀
@michamicha ježiš, co tu všichni dneska máte za prášky, že jste tak vtipný!!! 😀
@michamicha ale nepíšeš, jestli jsi to vyžehlila 😅 😀 je mi jasný, že pokud to neproženu aspoň tím jedním, tak se látka může výrazně srazit...
ahojte mam otazocku znama chce aby som jej usila plienky a ja netusim kolko by som asi mala pytat poradite?
mě taky ooga blednou kromě jedněch
dievcata, nemate nahodou niektora dobry overeny strih na zenske tricko, velkost 36-38? zisiel by sa, chcem si usit nejake kojtricko a nemam ani zakladny strih na obycajne 😒 na vymenu mozem poslat nejaky detsky strih
@caramilla hehe, prý "když je čúza nechce", to mě pobavilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ! No žádné nechce, bude je chtít a basta, já se s tím neseru pronic zanic 🙂. Možná ji lechtají ty mašle na ramínkách, zkusím je uvázat dopředu. Gumičky škrábat nemůžou, to ať si nevymýšlí, zkoušela jsemt o na vlastní kůži.
Žabičkování jsem necikcakovala, doba je pokročilá, dělá se to jinak. Debatovalo se tu o tom nedávno, na spodní cívku si navineš tenoučkou gumičku, která se normálně prodává na špulce a horní máš nit a jak šiješ, tak to žabičkuje samo. Já mám tuto http://www.latka.cz/Sici-potreby/Prize-sici-nit.... Při navinování jsem ji utahovala tak napůl a žabičkovalo to akorát. Jen teda ty plastové cívky to nedávají, jakmile byla víc jak způlky plná, prdla. Zeptám se proto na kovovou.
hlásím taky statistiku - vdaná 11 let (spolu skoro 13), 1 dítě, před dítětem 3 osmáci
dneska byla zima, byl Mráz, byly úplety...ale vzorně jsem vyzvedla z eshopu, v obchodě zakoupila pouze gumu a žádné látky...musím vyšít, co mám
@sinala no ja som 2x oprala pul s lienkami z deti v bavlnke a teda katastrofa :( uplne vyliezol z farby.. to sa mi este pri pule nestalo az tak katastroficky a tak skoro.. mylly je fajn , drzi si farbu 😉 len nechapem, ako mozu pouzit na PUL material, ktory pusta farbu, ved musia vediet, ze sa to bude prat casto a na 60tke :(
holky, jake mate zkusenosti s doobjednavanim u MTX premyslim, ze bych castecne ty oboulice (co se nasbira) objednala dneska, at je sleva a zbytek potom po zalohach. Myslite, ze je to realne?
Viete mi prosim poradit, ci je na vkladacky do latkovych plienok lepsie bambusove frote (300g/m2) alebo bambusovy flis (320g/m2) ? Alebo je to jedno?
@evening_star podla mojich referencii frote dlhsie schne a je "zivsie" - horsie sa vklada do kapsy. ja osobne odporucam bambusovy flis.
holky dneska mi taky dorazil balíček od Lenass a chybí mi tam metr žlutého piké z MTX, tak kdyby k některé z vás dorazilo o metr víc, prosím napište mi, díky!
jinak ke srážecí diskuzi - švagrová vyučená a občas šijící švadlenka sráží tak, že látku posprchuje ve vaně horkou vodou a pak žehlí do sucha...já to tedy radši hážu do pračky... ale když nebyl čas tak jsem to udělala stejně
@crawler žehlila jsem normálně s lehkým napařením, ale jednodušší mi přijde to hodit do pračky a pověsit pak na balkon na šňůru 😀

Ježiš, vy jste tady dneska všechny měly vtipnou kaši? A nebo jste povznesené z toho, jak šíleně zkrachujete po dalších 200 hromadách, co se dneska otevřely? 😀 😀 😀 😀
@macin73 No jo, já jsme s manželem od 18, no... Když mi bylo 18, tak mi říkal, že jsem ještě střevo a puberťák a tenkrát jsem to nechápala, byla jsem tak dospělá! A teď při pohledu zpět, nechápu, jak si mě mohl ve svých 22 letech vůbec nabalit 😀 A to ještě mám to štěstí, že je to můj první a doufám, poslední chlap v životě, genetický materiál má, zdá se, dobrý, pro podnikatelské účely skvělý, oči taky perfektní, ty prodávají nejvíc. Takže zachovat stav 😀