icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
31. máj 2012

tak mám další dotaz 😀 co myslíte o kombinaci materiálů na podzimní bundičku šusťák se zátěrem a dovnitř flís? nebude v tom moc teplo? s nepromokavostí problém asi nebude, ale aby se v tom to dítě nepotilo, jestli to bude nějak rozumně větrat 😅

marcelkad
31. máj 2012

@michamicha tričko vypadá výborně, já právě potřebuju našít něco na zahradu doma na lítačku. Máme tady polostavbu, všude nepořádek, malej se ve všem hrabe a je každou chvíli zaprasený, že ho i několikrát denně převlíkám a potřebuju levný materiál 😉

eldwen
31. máj 2012

@marcelkad diky

jinak jetse - to u ceho je zeleny flek i vedle naklikaneho mnozstvi, to se bude objednavat, to kde neni zatim nevim, zalezi na vas 😀😀 😀 😀 😀 😀

maly_prcek
31. máj 2012

@michamicha U nás spotřeba dobré dvě na den 😉 Aj víc 😀 (Po každém jídle - pán už je přece velký na bryndák... Po každém venku - Mamííí, pujč mi ten fíkač na kytky... Pokud není zlitý a vyválený v bahně, tak aspoň vyválený v bahně... atd. atd. Jen šij, málo toho nebude... A nějakou flekatou látku zrovna 😉

michamicha
31. máj 2012

@eldwen se kouknu, mam tu její tabulku okopírovanou 😉 takže to bylo za 44,-Kč/m vč. DPH 😉

eldwen
31. máj 2012

@michamicha diky moc za info, to se hodiii 🙂

ze bych se v ramci prebytku z hromady zbavila i nejakych prebytku doma 😉, uvidime

jieff
31. máj 2012

@jemi mám úplně stejnou patku obyč i kráčející, bohužel do kráčející se ta jehla strefuje při jakýkoliv šířce jiných stehů než rovnostehu - prostě se mi posune doprava... čím to je nevím, možná už je rozhrkanej stroj, ale byl nedávno na generálce, tak by měl být vcajku... Každopádně mi pak pan v galanterce prodal ještě jinou na zkoušku, která měla mít ještě větší otvor a taky to nešlo...vrátil mi peníze a rovnou mi řekl, že se mám na patku vybodnout a pořídit si overlock...dobrá rada nad zlato 😉
tak sem hodim aspon muj první počin pro mě střihnutý beze střihu, který se mi líbí...ostatní bezstřihový experimenty zatím děs běs...
kojící košile do porodnice
a dvojtaška (nebo spíš dvě tašky vzadu patentkama scvaknutý) na kočárek pro kamarádku se dvěma špuntama🙂

marcelkad
31. máj 2012

@eldwen kdyby jsi měla bílý finerib navíc, beru 🙂

eldwen
31. máj 2012

muzu zamykat?

sinala
31. máj 2012

@eldwen můžeš, já jen pořád váhám nad černým piké, zda si nevzít více 😀 😀 😀 , aby se naplnilo množství

eldwen
31. máj 2012

@sinala prave tam znacim zlute to, co ma jeste nadeji na doplneni, zbytek pak asi vymazu a bude to uz jenom v zaloznim

macin73
31. máj 2012

@eldwen jsem si tam chtěla ještě něco dohodit, ale nějak mi to nefachčilo, tak jsem si tu tabulku blbec zavřela a teď nevím, kde je 😨

eldwen
31. máj 2012

@macin73 kdybys ji nenasla, muzes napsat emailem - cervene veci uz jsou pase, leda, ze bys doplnila do minima (neni rpoblem aktualizovat), zlute cekaji na doplneni

eldwen
31. máj 2012

@macin73 necham to do rana, jak se vzbudim, zamykam - a syn vstava nechutne brzo 😉

macin73
31. máj 2012

Díky, to bylo rychlé 🙂

macin73
31. máj 2012

@eldwen už jsem doplnila - tu poslední teplákovinu, díky moc!

caramilla
31. máj 2012

@jieff kosilka nááááááááááááááááááááááááááááááááááááádhernáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá tY BUDEŠ V PORODCE ZA KOČKU!!!

jitkalaskova
31. máj 2012

Ahoj holky, neporadily byste mi? Chci ušít manželovi ze softu vestu. Má velikost S a když zhruba poměřím jeho mikinu bez rukávu mi to vychází, že by mělo stačit nějakých 0,7m. Nicméně koukala jsem i na nějaké oficiální střihy a tam psali, že spotřeba je 1,15m ....tak fakt nevím, kolik toho mám objednat? Díky za rady 🙂

caramilla
31. máj 2012

@eldwen ty to nazýváš "kilíčkama", to je vtipný 😀 😀 😀 😀 😀 ABy ta hromada nevypadala tak mega, co? 😀 😎

zikie
31. máj 2012

Ahoj, neměla byste některá zájem o petrolejovou elastickou teplákovinu z batani- 1,5m za 250,- i s poštovným nebo o bambusovokonopný flíz ze šijemdětěm 0,58m za 200,- taky včetně poštovného? Nějak jsem přesyslila....

mooncaa
31. máj 2012

@jitkalaskova Záleží, co chceš, aby vesta měla. Jestli jednoduchá bez kapes, tak bych vzala délku od ramen dolů, to se Ti na látku vejdou akorát přední a zadní díl (nezapomeň na švy). Ale jestli chceš nějaké kapsy, límec apod. Tak musíš připočíst další cm.

Tak jsem odolala další hromadě. Ono stačí nitě z polimexu a soft s fleesama. Stejně tu do měsíce bude další mtx.

stassy
31. máj 2012

@zikie Já, já, ale můžu zaplatit až kolem desátého.. 😅

caramilla
31. máj 2012

@zikie 😀 😀 😀 😀 tak to je perfektní slovo, už asi po10000x jsem se tu dneska přičurala smíchy. PŘESYSLIT, to je slovo roku! 😀 😀 😀 😀 😀 BOMBA, mlátím se tu smíchy...

lillyzelvicka
1. jún 2012

@ucitelka70 na 46 velikost na vestu i kalhoty u klasickévelikosti bych brala délku kalhot + délku vesty a téhle velikosti bych si vzala půl metru navíc myslím že se sedy nevejdou přímo vedle sebe tak abych jednu nohavici mohla vysunout takže myslím že jak jsi psala by mělo stačit 😉

piecee
1. jún 2012

tak holky už je uzavřeno?🙂

jieff
1. jún 2012

@caramilla děkuju 🙂 to je kráááááááááááááááásnáááááááááááááááá pochvala 😀

lenasss
1. jún 2012

@caramilla ne ta s tou matkou co dává peníze na parapet jsem já 😀 😀

eldwen
1. jún 2012

@caramilla no vsak - je to nejakcyh 40 kilicek a 116 metrikuuu