Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak jsem se tak dlouho vyhýbala tabulce MTX až jsem nakonec objednala ze šijem dětem 😀 😀 😀 když měli ten úklid skaldu no nekupte to 😀 😀 jsem blázen do látek 😅 😅
@eldwen ještě tam něco je ale už je to dost přebrané 🙂 ale ted dočítám a můžu ti napsat své poznatky z hromádky o látky co jsou navíc je boj ale když chybí nikdo se nechce vzdát 😀 😀 taky jsem měla strach že když bude víc nikdo si to nevezme ale nakonec to bylo pryč rychlostí blesku a to jsem si u každé látky říkala kdyby to nechtěli nechám si to já protože se mi samozdřejmě všechny líbily a nakonec na mě nic nezbylo jen to co jsem si objednala ale to zas chtěla moje mama tak jsem jí to prodala a vážně nic nemám 😠 ale pořád ještě mám plnou skříň 😀 😝 😅
baby potrebujem poradit...ako urobim lemovanie okolo triciek, alebo body
@ucitelka70 ty to odkial beries...mas same zalozky v PC? :D
@ucitelka70 a co uribim aby sa mi ten patent ci finerib nevlnil?
@komisakpd treba materiál, s ktorým lemuješ riadne natiahnuť..... spodok nie, len patent....
@ucitelka70 díky za návod budu šít bodýčko dle střihu ottobre z toho termoribu co přišel z mtx, ale fotonávod je víc názorný 🙂
@ucitelka70 aha...diky...to som nevedela...
Jinak já snad zbankrotuji, minulý měsíc jsem odolala akci Dity tábor na čepičky a teď mají celý měsíc v akci bodýčka a to outlastové vychází na necelých 170Kč (s tou velkoobchodní slevou). Ach jaj.... a do toho ty hromádky, budu se muset v hromádkách krotit.
@jemi aj ja mám termo biorib ešte z nasyslenej objednávky z januára - nešila som z toho, to vôbec nepruží, aj sa obávam z toho ušiť niečo
@ucitelka70 já zatím ušila minimum věcí, vesměs jen kostými a pár věci pro dcerku, takže zkušenosti nemám, ale to pružení mi nepříjde, že by bylo zas tak hrozné
@jemi možno máš iný materiál - ja mám taký - zvnútra bambus a zvonka polyester? zvonka biele a zvnútra prírodná farba
@macin73 http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sledovani-...
dnes podáte, zítra dodáme....
@ucitelka70 mám tohle http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... , jen jsem čekala trošku jiný materiál, mám doma hromady funkčního prádla a tohle nevím k ničemu porovnat a zajímali by mě vlastnosti, zda to rychle schne, zda to pot odvádíí pryč nebo se to nasákne (je tam dost bavlny), zda je to spíš na jarní/podzimní věci nebo letní.... Původně jsem dle obrázku myslela, že to bude tenčí na letní bopdýčko /tričko pro malou do manduky (když má bavlněné body, je spocená a mokrá....), když má outlast, tak je spocená, ale není mokrá a pořád to hřeje, tak jsem chtěla něco podobného, jen ten outlast mi do horka přijde moc teplý...
@jemi moje je bambusový zvnútra.... čiže nie toto..... ale vyskúšame, uvidíme, ja som hlavne na pyžamo chcela, tiež odvádza vlhkosť von

@stassy To není vůbec problém... Chceš obojí?
@caramilla Jsem ráda, že jsem tě pobavila. At žijí neologismy vykojených hlav 🙂)))