icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
1. jún 2012

@macin73 tak na poště mi to nikdo nebere ale to je tady úplně normální budu tam v průběhu dne volat ale je divné protože když jsem se dívala tuším v úter nebo ve středu tak u všech pokud již nebyli doručeny bylo že se přepravují a teda nevím kam se přepravuje ten tvůj tak dlouho to je někde zapomenutý nebo nevím ještě že je pojištěný pokusím se během dne tedy zjistit víc ☹

lenasss
1. jún 2012

@katka82 něco málo jsem tam nalovila 😀 měli vše ale ještě tam ráno toho bylo dost tak tam koukni 😉

lenasss
1. jún 2012

prosím poradte kolik kapsovek tak potřebujete na den?nevím kolik jich udělat když bych prala každý druhý den a na noc papírovku zatím než to vychytáme 😅

macin73
1. jún 2012

@veronik77 aha, no vidíš... to jsou mizerové... ale že se ještě divím...

macin73
1. jún 2012

@lenasss Díky moc.

martinkah
1. jún 2012

@ucitelka70 ja som z toho bambusového termo ribu šila, je celkom fajn za tú cenu -- ja mám z neho nátelník s dl. rukávom, malý ma tieločko.. je teplý, príjemne sa nosí, aj dobre šije, trošku to aj pruží (aj lemy som robila z toho istého materiálu a celkom fajn).. aj som si myslela, že dobre odvádza pot, až kým neprišla najťažšia skúška...ráno šprinty do škôlky (asi 1 km), potom priezliekanie v prekúrenej šatni spojené s obskakovaním menšieho.. to sa spotím ako myš - a testom materiál neprešiel, neodviedol nič 🙂

jieff
1. jún 2012

@komisakpd tadyještě jeden odkaz na lemování http://omi-creates.blogspot.cz/2010/02/baby-boy...
já proužek nejprve přišiju z rubu, pak přetočím podhrnu a přišiju na líc, moc ho nenatahuju...

stassy
1. jún 2012

@zikie Jen tu teplákovinu, látkovky já nešiju, jedu s Barčou na čtvercích. 🙂 Díky moc.

lenasss
1. jún 2012

@macin73 tak jsem se dovolala a paní mi řekala že zásilka je poslána jen jako cenný balík a že musím počkat že u těchto zásilek negarantují dodání do dvou dnů že je možné že ježí na poště a je jen chyba v evidenci a že dřív jak za tři týdny nemůžu nic dělat a až za ty tři týdny by uznali reklamaci pokud by nedošla tak z toho nejsem vůbec moudrá ☹

animal
1. jún 2012

@lenasss dodání do druhého je jen a pouze na obchodní balíky

eldwen
1. jún 2012

@ucitelka70 ja ho mam a nebyl porblem 🙂 a polyestej je jenom 20% jinak je zvenku 30% vlna a vevnitr 50 bambus

lenasss
1. jún 2012

@animal ale já to nechtěla dodat do druhého dne ale je divné že už od úterý se na stránkách ukazuje že zásilka je přepravována k podací poště a ještě se od úterý nepřepravila to je mi divné ale prý dřív jak za tři týdny stejně nemůžou nic dělat 😒

macin73
1. jún 2012

@lenasss Díky, tak snad příští týden...

komisakpd
1. jún 2012

@jieff @ucitelka70 tak natahovat ci nenetahovat ten lem?

sinala
1. jún 2012

@lenasss mě šel taky balík jednou dlouho a paní na poště mi řekla že na to mají 2 dny a šel asi 3 - 4 dny a to jsem pořád sledovala a stále byl přepravován k dodací poště 🙂 . Myslím, že příští týden dorazí

ovecka111
1. jún 2012

ahoj holky, poradite prosim - tento termo rib tiez treba pred sitim vyzrazat pranim na 60? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... bojim sa aby sa tomu nieco nestalo, ked je tam uvedene pranie len na 30, ale zase aby sa mi to potom nezrazilo..

michamicha
1. jún 2012

@ovecka111 já ho prala na 40 a nesrazilo se to 🙂

ovecka111
1. jún 2012

@michamicha vdaka 🙂

jieff
1. jún 2012

@komisakpd tot otazka! 🙂 No já lemovala stejnou látkou co jsem šila body a nenatahovala jsem. Když ale přišívám patent, tak ten natahuju. Ale ten přišívám jinak .Sakryš kdybych si pamatovala čísla stránek na kterýchse to tu řešilo...

boudova
1. jún 2012

holky tak jsem myslela,. že se mě žabičkování n etýká a samozřejmě jsem při diskuzi nedávala pozor, dneska jsem ale viděla žabičkováním zakončené tričko v pase a luxus. můžete mi někdo prosím poslat odkaz na tu gumučku, kterou se to dělá? děkuju mnohokrát

kryska5
1. jún 2012
boudova
1. jún 2012

@kryska5 děkuji ti !!!

caramilla
1. jún 2012

Koukám, že něco pro úchyly 😀 http://www.dumlatek.cz/411-ostatni-bavlny-stof

caramilla
1. jún 2012

@jieff až budu jednou zase muset do porodnice, tak tě pajcnu! 😀 Zvolím ale tmavě červenou barvu, jinak by ta modelka asi mohla být "poskvrněná" 😀

Ještě jedny, ale hlavně ta sukně! 😀 😀 😀 nehorázně drahej benetton, odolávala jsem asi 14 dní a pak jsem si řekla "abych měla co k leginam, co fotím na Fler", vysloveně pracovní záležitost, nic víc 😀 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
1. jún 2012

@eldwen tak hod prosím ťa foto, čo si z toho pošila, díky

veronik77
1. jún 2012

@caramilla co by pro práci člověk neudělal, že? 😀 😀 😀

boudova
1. jún 2012

@caramilla tak Jasmí je už na těch fotkách tak profi, že bych se bejt tebou bála, kdy na mě vlítne sociálka skrz dětskou práci 😎

caramilla
1. jún 2012

@caramilla No, dneska zrovna moc nepostála. Ale jinak pracuje za jahodu 😀 😀 😀 Ale teda Fair Trade nášivky na oblečení nedávám 😀 😀 😀 😀

@veronik77 jj, ano, pro PRÁCI! 😀

boudova
1. jún 2012

@caramilla dneska jsem koupila jahod 2kilíčka 🙂