icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
5. jún 2012

@aerin k tomu merinu, rib je určo příjemnější, teda aspoň mě, ale zase je tenší a hůře se z něho šije, takže myslím si, že určitě můžeš z toho to body udělat (OL máš oproti mně 😉 ), jen zahřeje méně a méně toho potu asi polapí, ale v šátku se zahřejete oba... udělej si obojí a máš to - na chladnější a teplejší dny 😀

daisyr
5. jún 2012

@jemi no ono se to začalo až loni v létě a od té doby byla cca 3x... je to trochu složitější, jak je to z Finska a výhodnější na ŽL pro plátce DPH, jinak to pak vychází o dost dřáže a ještě k tomu to poštovné, které je odvislé na výši objednávky

aerin
5. jún 2012

@daisyr jojo, taky bych to tak videla, ten rib mi taky prijde mnooohem prijemnejsi, obzvlast pro mini mimi

jemi
5. jún 2012

@daisyr děkuji za informaci 🙂 tak uvidíme až bude hromádka jestli se přidám, nebo to vydržím

kofinek
5. jún 2012

@eldwen prosim ta, z VTC si beres lano pružné 7 mm -10metru, ja potrebujem len 6m, nestaci by ti 4m? Je mi jedno, aku farbu 😉 Dakujem 😅

palosek
5. jún 2012

@daisyr ,@aerin právě, že mě se tam toho líbí spousta z trikoo 😝 ☹... Ale když otevřu šicí skříň, tak už to na mě padá 😀 😀 a šít nestíhám.... nebo si něco vybereme @sinala??? 😅 😅 😅

palosek
5. jún 2012

Třeba http://www.myllymuksut.com/trikoo-kilpikonna-p-... ??? 😀 😀 😀 Škoda, že jsou jen červené... ☹

jemi
5. jún 2012

@kofinek já bych měla dotaz na co to pružné lano potřebujete? jsem nad tim doma přemýšlela a napadli mě jen gumicuky 🙂 tak jsem zvedavá

crawler
5. jún 2012

holky, co z toho VTC vybrat na to žabičkování??? http://www.vtc.cz/cs/hledani?dotaz=pružná+nit jsem zmatená, co vybrat 😅 😝

vevercam
5. jún 2012

@aerin mám bodynka z interlocku i ribu a z obojího se mi šilo na OL výborně, rib je tenoučký, ale mooc příjemný a nekouše ani náznakem, Tomík nosí body z ribu i v těchto dnech

crawler
5. jún 2012

@jemi děkuju za ten návod - inspiruju se tím - kamarádka chce ušít něco jako rehabilitační polštář na spaní, takže ten fotonávod se mi bude hodit 🙂

vevercam
5. jún 2012

ad mylly 🙂 http://www.myllymuksut.com/popup_image2.php?pID...
už začínám šetřit 🙂 🙂 🙂

aerin
5. jún 2012

@vevercam jojo, ja jsem taky sila oboji, pro Z. teda jenom interlock, rib byl na prodej prave na novorozene ted na leto, slo mi jen o vas nazor jestli i na zimu do satku ok 🙂

vevercam
5. jún 2012

@aerin tak osobní zkušeností nepřispěju, ale tipla bych si, že bude fungovat taky dobře

veronik77
5. jún 2012

@vevercam mně se moc líbí ty hlavy zviřátek.... Snad něco pošiju a vyklidím si skříň 🙂

jemi
5. jún 2012

Holky jak jsem už psala ten svetle ruzovej soft dorovnám do minima(jestli chcete někdo 0,2m a podobne tak si taky klidne pište, nepotrebuji aby mi zbyli celé metry), ale chtela bych aby se bral i ten NAVY, tak se na něj podívejte, krásna barva a chybí už jen 2m 🙂

kuna
5. jún 2012

@crawler já mám na žabičkování tuto https://www.guetermann.com/shop/en/view/content..., z VTC mi přijde podobná tato http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/49001/pruzna-nit-0.... Ale jen z obrázku, nevím, v ruce jsem to neměla. Předpokládám teda, že chceš žabičkovat tím stylem, že to namotáš na spodní cívku?Kdybys to dělala třeba cikcakem, tak bych asi zvolila něco silnějšího...

macin73
5. jún 2012

Prosím prosím o odkaz na VTC a soft... nechápu, že se mi to v dokumentech nezobrazuje... nechávám si to pro jistotu otevřené a PC nevypínám, ale včera si vynutil nějaké aktualizace a vše je fuč... DÍKY!!!

papajka7
5. jún 2012

ahojte
ja som myslela,ze odolam vsetkym hromadkam 😀 ,ale asi nie 😅 ,prosim kto mi hodi link na softovu tabulku? 🙂

crawler
5. jún 2012

@kuna když tam mě mata, že je to tzv. ponožková gumička...nechápu, že je to takový problém najít správnou variantu - všude v návodech píšou jen elastická/řasící/pružná nit...nic víc...tak fakt nevím...navíc tohle je baleno po 25kusech a to už asi nenasbíráme... 😠 a u nás doma je galanterka na prd... 😝

eldwen
5. jún 2012

@kofinek jeste promyslim 😉, musim si pormerit, kolik toho potrebuju

raskonka
5. jún 2012

@crawler Já jsem na žabičkování koupila tu pružnou nit: http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/49001/pruzna-nit-0... ale ještě jsem nežabičkovala, mám stroj už 3 týdny v servisu ☹
Jo a vyčetla jsem to tady: http://www.zichr.blogspot.cz/2011/10/fotonavod-...

Na kolik by vycházela 1 cívka u VTC? Já myslím zaplatila 25,-Kč u nás v galanterce...

crawler
5. jún 2012

@raskonka jé, tak škoda, že jsi to ještě nemohla zkusit...jinak taky blbý, že v balení je 25ks...to bych si ani nemohla vzít víc barev.. 😖 mno nic...asi budu muset prostě hledat v kamenných galanterkách 😝

macin73
5. jún 2012

@raskonka Jsem zjistila, že přesně tuhle nit mám doma, ale je jí minimálně tak 15 let... zdá se, že pruží, ale myslíte, že taky bude puchřet? Jinak mi přijde, že tenká a pružná je dost.

ramzesa
5. jún 2012

Žienky, potrebovala by som poradiť... chcem si ušiť flisáčiky, ale nemám kliešte na cvoky. Môžem použiť aj tie baby kovové? Alebo myslíte, že mi to bude hrdzavieť, príp. s tým bude iný problém? 😕

lilly2711
5. jún 2012

Ahojky, všetkým vďaka za návod k stroju, včera som otestovala a je to Božské šitie....nemám slov.
Prikladám aj výtvory. Jedny vlniaky podľa strihu na flisove gate ( sú jej poväčšie a širšie, tak asi na neskôr ), druhé podľa prerobeného strihu. Podarilo sa mi ich ušiť tak, že na pokožku nejde žiaden šev, všetko je zvnutra, je tam aj foto a som na seba hrdá ( aj keď sa to teda šilo hnusne).
Fotila som na modelke, ale len na body, lebo som ju nechcela dráždiť 😀 😀

macin73
5. jún 2012

Jestli to někomu pomůže, vyfotila jsem ji v porovnání s nití Belfil S120.

eldwen
5. jún 2012

holky, kde na vtc najdu stretch jehly do OL brother? nevyznam se ☹

dankakk
5. jún 2012

@eldwen tam idu klasické ihly.. Kúp si normálne strechove...

michamicha
5. jún 2012

@crawler já mam tu pružnou nit PEGA (to balení jak je po 25ks) a potřebuju bílou, modrou a oranžovou, tak jestli by se někdo přidal k těmto barvám, tak já si vezmu od každé určitě 5 ks 😉