icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
5. jún 2012

@kuna
@caramilla ještě, že jsem D. neslyšela....

ucitelka70
5. jún 2012

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
som šťastná mamina bakalárky.........

jieff
5. jún 2012

@ucitelka70 gratulujem 🙂

eldwen
5. jún 2012

@kofinek budu nakonec potrebovat 14, tak si klidne dej tech 6

jieff
5. jún 2012

@kuna mi mluvíš z duše, naštěstí nám spadlo připojení k síti, tak jsem to neslyšela až do konce, bo bych už asi porodila!!!

@caramilla tak tohle barevný ladění je úplně supr, to bych si taky dala říct!

caramilla
5. jún 2012

@jieff 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kuna ; @veronik77 Hele, já jsem ráda, že jsem to slyšela. Ač si o něm myslím svý, tak právo na obhajobu má a chtěla jsem slyšet, jak se k tomu postaví a jak se změnil a řekla bych, že v něčem jo. Podle mě si asi uvědomuje, jak moc je v pr.... a že přišel o svoje děti a fakt si myslim, že emotivně ho to možná fakt zasáhlo, i ty poměry v kriminále, on, co je zvyklý na to, že mu lidi pochlebujou a pokládají pláště pod nohy. A teda, co vím, tak policie obecně je voličsky pro ČSSD, tak asi se k němu ti řadoví ještě chovají slušně, podle mě takovej Langer by to u policajtů asi zchytal víc 😀 Já jsem měla teda záchvat na začátku, že se stal ombutsmanem vězňů, že za ně mluví jak za ty svoje. To bylo fakt super. A jak najednou ho to zajímá, ale dřív, když si vězni stěžovali na podmínky, tak to nikoho nezajímalo, fakt vtipný 😀 Chudák, ten teda si namlátil hubu.
A musím říct, že mi ho snad bylo i líto, on je fakt teda neuvěřitelenej řečník 😀
A co mě teda zdvihlo ze židle, že jsem šla blejt bylo, jak obviňoval všechny okolo. TO je obhajoba, panečku, obvinit všechny kolem sebe. Chudák Kubice, chápu, že tam nebyl. První jsem si říkala "zbabělec". Mě na tom s. to, že když konečně někdo dobře odvede svou práci jako odvedl on a Bradáčová, tak ho někdo obviňuje tak, jak obviňuje. Sahat někomu na svědomí, to je fakt hnus! A jako argument, že zničil lidem život mě fakt pobavil. Takže v téhle zemi jako policie může za to, že ten, kdo spáchá trestný čin je ve vězení a zničí mu život 😀 Holt chudák při své inteligenci nedomyslel důsledky. Nějak ho asi nenapadlo, že za korupci může jít sedět a může ho to oddělit od rodiny, práce a hlavně života veřejného. Je to exhibionista a podle mě největší trest pro něj je, že nesmí řečnit a vykecávat se v médiích, toje fakt krutý! 😀
A teda bradavičník... ach, jak krásná byla ta doba, kdy nebyl na scéně tak vidět... jak já na něj ráda zapomněla.... to zas byly plky, ach jo... ten se nezměnil... jeho nenávist vůči Kubicemu je fakt velká.... což asi i chápu...

@kuna hele, taky jsem si teď té ofinky všimla, to je jen nasvícením a taky tím, že jí takhle ty vlasky jakoby pod ofinou rostou, jakoby nová "řada":D Má ofinu asi dozadu a tak je tam vidět to chmíří pod tím. Je to hezký, co 😀 Ale Jasmí viděla nůžky jenom vzadu na odstřihávámí dredů, my ke kadeřnici nepůjdeme ještě fakt dlouho 😀 😀 😀

jieff
5. jún 2012

@caramilla no když mě pak akorát rozčiluje, že těmhle řečníkům na to spousty lidí skočí a nakonec jim jich je taky líto....s pravdou je to těžký, ne každej ji vidí stejně......

kuna
5. jún 2012

@caramilla jo, je to hezký, mně se právě tyhle šikmé ofinky líbí, tak jsem myslela, že jste dělali letní střih 😀

No já vím, jak to myslíš, ale mně ho líto nebylo ani trochu, já při pohledu na ten jeho ksich úlisáka kříženého s Mr. Beanem fakt skoro zvracím, to vypínám veškeré city 🙂. Mně vadí právě to jeho ego - že vůbec nepočítal s tím, že by ho mohli načapat, že si myslel, že mu všechno projde. Kdyby nebyl tak namyšlený, tak by si si následky mohl spočítat dopředu sám, zas tak blbý není, aby to neuměl 😎

jemi
5. jún 2012

@eldwen @kofinek

holky dle diskuse jsem pochopila, že jedné stačí 6m a druhá potřebuje 14, tak jsem vám to v tabuce přepsala (myslím kofinek jsem přepsala 10 na 6) kdyby to bylo jinak tak mi napište budu objednávat ráno

beky52
5. jún 2012

@ucitelka70 ..gratulujem.. 😉

kuna
5. jún 2012

@ucitelka70 supeeer, taky gratuluju 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
5. jún 2012

🙂

barcav
5. jún 2012

ahojky
tak konečně jsem se dostala k činům 😀 a stihla jsem dnes ušít tričko a nažehlit velurku 😀 po třech měsících nic nešití, myslím úspěch 😀 😀 😀 jdu Vás zkusit zpětně dočíst nebo aspoň doprohlídnout fotky 😀

macin73
5. jún 2012

@barcav jééé, další do party, gratuluju 😎

caramilla
5. jún 2012

@kuna ; @jieff hele, teď poslouchám radiožurnál, tak volají posluchači svoje názory a je to místy tristní! Strašný...
Ale on je fakt nebezpečnej demagog, fakt hitler hadr 😖 A je pravda, že kdybych neznala ze svých zdrojů pověst Kubiceho a kdybych neznala poměry na středoč. kraji, tak bych možná taky uvěřila 😢 😢 😢 Ale jak tam říkal "práce hejtmana je o tom, starat se o školy a školky, tak jsem jen ječela "néééééééééééééééééééé....". Ha ha ha, on je tak vtipnej místy! By mě zajímalo, co ví o školkách v kraji ... a o školy se postaral jen jednou, když po svém zvolení napsal ředitelům gymnázií, ať udělají anketu mezi studenty, jak by se měla jmenovat jeho nová soukromá střední škola atp. a že se mají zapojit do jeho projektu jejího budování a když někteří ředitelé odmítli, tak jim sebral osobní ohodnocení a ještě vyhrožoval vyhazovem 😀 😀 😀 😀 Ha ha ha...
A taky jsem si teda dneska říkala, že každej, kdo slyšel ten projev, tak měl slyšet k tomu ještě komentář politologů atp., aby si udělal jasno. Protože bez toho ta řeč byla fakt dost nebezpečná.

eldwen
5. jún 2012

@jemi za me je to presne tak 🙂

komisakpd
5. jún 2012

@eldwen nerozujmiem....alebo to patrilo niekomu inemu :D

ivuska.h
5. jún 2012

Holky, loučím se s touto diskuzí pod tímto nickem, jsem nucena ho zrušit, protože podnikám a nechci si momentálně zřizovat placený účet, takže dále jako "normální" uživatelka nesmím existovat. Tak třeba zas někdy, jestli se rozhodnu si ten placený účet založit.

Případné dotazy snad zodpoví Caramilla, ví, o co jde.

monr
5. jún 2012

@ivuska.h juj, to ma mrzí, ze to musis takto riesit. ☹

monr
5. jún 2012

@ucitelka70 gratulujem, máš sikovnu dceru.

komisakpd
5. jún 2012

@ucutelka70 blahozelam,,,

ngvadi
5. jún 2012

@ucitelka70, gratuluju 🙂

@barcav, taky gratuluju, další těhule s druhátkem, nechcete tu diskuzi přejmenovat :D

@ivuska.h, a pod jiným nickem tu bejt nemůžeš??? to je pakárna, tohleto...

ivuska.h
5. jún 2012

@ngvadi Právěže pod žádným, pokud nezaplatím za ten profesionální profil.

dugyna
5. jún 2012

@ucitelka70 gratulujem

dugyna
5. jún 2012

tak dielka za posledny tyzden..este musim dodat foto muzovej mikiny z alienu 🙂
usila som si letne pyzamko, M uz reklamovala ze aj ona chce
usila som tuniku dalsiu M tiez chce 😀
a je tu detska verzia tuniky z kvietkov aj s vreckami nakolko M prosila aby som je usila tiez :P

eldwen
6. jún 2012

@komisakpd asi jo, ja uz nevim, co jsme psala ☹

kofinek
6. jún 2012

@jemi Dakujem za pochopenie, presne tak, potrebujem 6 m a vies na co? Na piskoviste. mam nan kupenu plachtu s dierkami okolo, ale furt to lezie, spagat je malo. Nemam to ako prichytit a na VTC som to objavila. No a prave som rozmyslala, co s tymi 4 m a tiez mi napadlo, ze by to boli len gumicuky 😀

lillyzelvicka
6. jún 2012

Tak včeréjší pyžakmo hned jak vstalo 🙂 jde vidět jak se měnila nálada na focení

ucitelka70
6. jún 2012

@dugyna pekne si pošila, ešte vládzeš? už si sa riadne zdokonalila v lemovaní, však? a super tá látka so srdiečkami na gate aj na triko...... tú som ani neregistrovala, mtx?

ucitelka70
6. jún 2012

Všetkým tehuľkám gratulujem 😉