icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
6. jún 2012

@dugyna porad ako lemujes...ja uz mam veci postrihane,...len sa pojim pustit do lemovania...juj...

komisakpd
6. jún 2012

@ucitelka70 kto tu je tehotny? okrem tych co koncia...

alinn
6. jún 2012

@ivuska.h co to je za blbost? 😨 😅 ..já to asi nechápu..teda já tu nechápu víc věcí..ale tohle je divný ne? 😅

komisakpd
6. jún 2012

@eldwen toto si pisala
eldwen @komisakpd nemaji nahodou tak tricentimetrove popruhy? cerne, nevim, pod cim to hledat...
Včera o 18:28 • Odpovedz • Páči sa mi to

katkaela
6. jún 2012

@barcav Tiež 3-mesačná blící pauza? 😀 Gratulujem !!🙂

katkaela
6. jún 2012

@ivuska.h Čo to je....?! 😒 To tu ako všetkých teraz lustrujú, či náhodou nepodnikajú v obore?

caramilla
6. jún 2012

@ivuska.h 😢 😢 😢 Fakt síla:(
A proč si nemůžeš založit třeba účet "oholené nohy", to taky poznají, že jsi ty? Podle IP? To je fakt šikana, měly bychom se tady asi dohodnout, kam půjdeme kecat jinam. Protože tuto diskusi asi čekají čistky. Jako na jednu stranu fajn, ušetříme za hromady 😖

caramilla
6. jún 2012

@katkaela hele, prý to není na šití a háčkování, ale každý, kdo při MD něco prodává, ať je to třeba avon nebo kadeř vlasů, tak musí platit. Prostě nic jiného než touha po penězích v tom není. Z MK asi bude fórum zakomplexovaných neschopných žen, co řeší jen prdíky a jinak jsou neschopné cokoliv při MD jiného dělat... Tím vůbec, ale vůbec nechci zlehčovat dětské prdíky!!!!
@alinn vidina peněz, které jim přinesou "ty schopné" a taky podle mě vydírání, že přece neopustíme kamarádky po "těch letech" a kvůli tomu, abychom si s váma mohly povídat, tak radši zaplatíme. Až smažou mě, tak víte, proč... já taky nezaplatím....

alinn
6. jún 2012

@caramilla hele ..ale vždyť je to úplně mimo...to by sem nemohly chodit ani holky co už nejsou na mateřský ale chodí do práce ..nebo jaký je rozdíl v tom, když děláš nebo neděláš na ŽL?

katkaela
6. jún 2012

@caramilla Ježiš, to ma ako veterinárku možu tiež spoplatniť?!?!?!? 😕

caramilla
6. jún 2012

@alinn no, to se ptej "JICH" 😀 😀 😀 😀 Asi mají pocit, že podnikatelky tady děsně, ale fakt děsně rejžujou na prodeji svého zboží mezi "holkama z MK" a oni z toho nic nemají. A je jim to líto 😢 😢 😢 😢 Jakoby nevěděli, že teda třeba tady na tý diskusi všichni naopak krachujeme, že 😀 😀 😀
Jako mě napadá asi jediný výstižný slovo "výpalné" ...

petkasv
6. jún 2012

@ivuska.h - no to je síla, tady zakážou více lidí a co tu budem dělat my, žádná inspirace, to je děsná šikana☹

caramilla
6. jún 2012

@petkasv no, tak není MK jediné místo na světě, kde se dá kecat a utrácet za hromady 😉

petkasv
6. jún 2012

@caramilla no tak dejte včas vědět kam by byl přesun 🙂 ale na emiminu, to není taky žádná sláva, i když v uzavřených skupinách to jde, máme tam jednu háčkovací a ta je v pohodě, ještě nás nezavřeli 🙂

animal
6. jún 2012

tak v tom případku navrhuji přesun do diskuze http://www.emimino.cz/diskuse/sici-klub-kopie-6... mám takové obavy, že za chvíli se mě to taky asi bude týkat a nejenom mě, tak se tomu můžeme vyhnout a zabalit saky paky zavčasu.

alinn
6. jún 2012

@katkaela no hele..teď jsi se přiznala..tak určitě 😎 😎

petkasv
6. jún 2012

@animal já už vidim, ten bordel v přezdívkách 🙂 tady už jsou zajetý 🙂

terezita
6. jún 2012

@animal eli no to asi tak poloviny z nas, co? 😅 😀

katkaela
6. jún 2012

@alinn aaa, do pytle 😀

wewe22
6. jún 2012

ako to uz co je ved ja bez vas neviem ani stroj zapat 😀 😖

ivuska.h
6. jún 2012

No právě, až dorazí kontrola sem, máte se na co těšit 😀 Já tu logiku opravdu nechápu, podle mě by se měly hodnotit konkrétní porušení pravidel a ne jakýsi potenciál k nekalé činnosti... Zatím nejsem smazaná, už jsem včera žádala, ale asi to jde pomalu 😀

terezita
6. jún 2012

no damy, doufam, ze tahle diskuze nebude vecer zablokovana, az se vratim ze zapisu do skolky.. 😀 😀 😀
tak ja vas kdyztak budu hledat na tom miminu.. 😅

terezita
6. jún 2012

@ivuska.h mnoo, to bude cistka jak za totace! 😎

petkasv
6. jún 2012

To bude hromadný přesun 🙂 jaký emimino nezažilo 🙂

terezita
6. jún 2012

@petkasv zazilo, bo po tech cistkach loni se tam presunula hromada diskuzi z mk.. 😉

ivuska.h
6. jún 2012

Mě to přijde fakt omezující, já prostě nechci spojovat svou "firmu" (= žádná není, jsem živnostník) se svým soukromím, fakt nebudu nikomu pod firemním nickem sdělovat své zkušenosti např. s výchovou nebo s kojením či porodem, natož pak s více kontroverzními tématy, nechci, aby mě zákaznice "škatulkovaly" a to ovlivnilo moje podnikání. Adminka argumentuje reálným životem, boss z firmy jde do sámošky s manželkou nakoupit, je to furt stejný člověk, jenže na sobě nemá velkou nálepku "šéf firmy XY", je vpodstatě anonymní, ale to já tady právě nejsem!

alinn
6. jún 2012

@ivuska.h ale když půjde boss z firmy do sámošky s manželkou na malém městě..tak to stejně budou všichni vědět i když to na sobě nemá napsané...a internet se podobá spíš malému městu než velkoměstu..a ty to taky nikde nemáš napsané...tak to pořád nechápu..nemohl by nám to tu nějaký admin vysvětlit všem? 😎 ..tak se s nima dohodni na tom aby ti přepsali nick na "tacotoonívšichnivědí" 😉

jemi
6. jún 2012

@animal tak jsem se projistotu zaregistrovala na to mimino a diskusi nastavila do oblíbených, ale je to škoda tady se mi líbí víc, to mimino je nějaké divné :(

@ivuska.h přijde mi to od nich nefér, to jako chtějí každého kontrolovat? jestli něco nedělá? Vždyť každá ženská se snaží alespoň něco při mateřské dělat. Já třeba pořádám letní dětské tábory, ale kromě zmínky o tom, že šiji kostýmy na tábor, tady nic kolem tábora neřeším, nezvu na naše webovky....a to že bych tady vystupovala pod návem LDT Odyssea a řešila to, že dceru bolí prořezávání zoubků...mi přijde stejné divné jako tobě (fakt nesmysl)

veronik77
6. jún 2012

@jemi ha - a teď jsi se taky napráskala.... jen počkej 😀 😀 😀

dugyna
6. jún 2012

@ucitelka70 dakujem.vladzem sit.len strihy su problem..koli panve sa mi zle..lebo obcas sa neviem potom skoro postavit. hej srdiecka su z mtx 🙂