icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
6. jún 2012

pridavam foto mm mikikny z alienu

dugyna
6. jún 2012

Otazka na SK kocky bol by zaujem o hramadku VTC?

monr
6. jún 2012

no dúfam, že to tak neskončí. na emimine čítam diskusiu pravidelne, akurát som sa ešte nezaregistrovala, no holt, potom sa zrejme väčšina bude musieť presunúť, veď kopec kočiek tu má nejakú živnosť ☹

monr
6. jún 2012

@dugyna kika, zdokonaľuješ sa každým dňom, paráda

dugyna
6. jún 2012

@komisakpd teraz najnovsie som zacala lemovat tak ze olemujem najrpv to co treba a potom az zosivam...cize napr tu tuniku moju olemovala som krk vzadu tam norlamne, potom som olemovla apredny diel ten som troska pruzila...a potom som az zosila latku.
predtym som lemovala tak ze az ked som zosila...len to ukoncovanie nie je nic extra..to musis potom ohnut dnu a trafit presitie a zarovnanie, ale asi po troch kuskoch aj to clovek zvlada.
ale tato nova varianta lemovat a potom zositvat mi pride zatial najlepsia 🙂 je to super vecicka inak ta lemovacka 😅

caramilla
6. jún 2012

@animal ; @petkasv No, já ještě uvažuju, jestli nezřídit fórum někde samostatně na doméně jen pro nás, prostě šicí fórum jen o šití a našich kecech OT taky. A adminka bych byla já. Proberu to s manželem, co by to znamenalo a zda se na to dá pořídit nějaký "levný systém".

nika
6. jún 2012

😢 tak koukám kdo nepslechne může zase jít, je jim málo našeh plkání, zase příjdou o "kliky" jako vloni., mmt já na mk chodím hlavně kvůli této šicí diskuzi, ostatní mně fkakt nebere ☹
😠

caramilla
6. jún 2012

@nika jj, právě, většina holek tady stejně kecá jen v této diskusi, takže proč být na MK, že? Stejně se potulujeme po všech diskusích, tak by měla být nějaká fakt jen šicí. Jenže problém bude třeba se vkládáním obrázků, to nevím, zda jde zřídit někde fórum a tam vkládat naše šicí výtvory:(((( Je to prostě šikana, šikana, šikana.
A pak tenhle stát má k něčemu vypadat, když ten, co něco dělá a nenechá se jen vyživovat sociálníma dávkama, je potrestán???!!!!! Navíc Iva fakt nikdy žádnou reklamu nedělala:(

sufik1
6. jún 2012

tak to je síla... diskuse na miminu už běží docela dlouho. Tak pojďte tam....
A fotogalerie tam nemažou...
je nás tam víc - ale některé pod jiným nickem.

já šiju jak vzteklá, pak nafotím.

macin73
6. jún 2012

Holky, já vím, že se to tu už asi řešilo... kolik softu na pánskou bundu, 184 cm, 86 kg? Díky!

caramilla
6. jún 2012

@sufik1 já bych asi potřebovala seznam nicků, udělá ho někdo? Kdo je kdo? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nika
6. jún 2012

@caramilla právě Ivu si vžda davala bacha, závist? systém? přístup? pravidla? hm,
heel fotky jdou vyřešit i jiné tobě známé fora jsou bez fotek, každý si může zařídit online archivek fotek a dávat jen dokaz, taky to jde.

caramilla
6. jún 2012

ale teda tam ten systém nic moc:( Je to ošklivý, blbě se tam píše a navíc tam není vidět, kdo je ve kterém tt 😀 😀 😀

macin73
6. jún 2012

@caramilla Je, jen si musíš zapnout podpisy 🙂. Jinak je to o zvyk...

terezita
6. jún 2012

@caramilla jeeee, adminim nam tu uz meni prispevky.. zachvilu zacnou mazaaat! 😀
ten seznam nicku muzeme hodit do nejake z tech excelackych tabulek a kdo bude chtit, se tam pripise..
a fotky muzes vkladat na flickr nebo kamkoliv jinam 😉 to uz zas neni az takovy problem..

terezita
6. jún 2012

@caramilla tak jeste treba baby-cafe

caramilla
6. jún 2012

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak já to mám asi už spočítaný, řekla jsem pravdu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jemi
6. jún 2012

@macin73 na střihu na fleece mikinu (bez kapuce)-pánská L píšou 1,9m, takž 2 metry budou stačit, možná kuli kapuce bych vzala ještě 0,5m(třeba jiný barvy?)

monr
6. jún 2012

doteraz bola táto téma úplne super, žiadne mazanie príspevkov, riešenie čo, kto a ako, vidím, že žiaľ sa to asi zmení, o to viac ma to mrzí, že fakt som na koníku už dosť dlhú dobu a .........

alinn
6. jún 2012

tak mně napadlo, že všichni co něco děláme se dobrovolně udáme 😀 😀 😀 Ať nás nemusí složitě vyhledávat..nedejbože aby nás udal někdo jiný 😎 😎 😎 třeba jim potom docvakne, že je na tom co udělali něco špatně

caramilla
6. jún 2012

@alinn nedocvakne ...

monr
6. jún 2012

@alinn potom nás tu zostane len minimum, a už nebude debát o tom, či prejsť alebo nie inam 😉 stráááášne by mi chýbala táto diskusia

alinn
6. jún 2012

@caramilla 😀 😀 no jo no

monr
6. jún 2012

ale už keď sme pri tom, tak by pol koníka musela byť pro, je tu kvantum lekárov, živnostníkov vo všetkých možných smeroch. a nechápem, keď si trebárs živnostníci nerobia v témach reklamu, prečo by nemohli byť ako normálne maminy, ach jaj

veronik77
6. jún 2012

@alinn myslím, že to ani není problém morální jako ekonomický....

caramilla
6. jún 2012

@veronik77 PŘESNĚ!
@monr hele, mělo by to být přece výhodou, ten poradí v něčem, ten zase v něčem jiném a je to přece fajn. O tom by to být mělo. Ale chápejte - cílem tohoto projektu není, abychom si pokecaly, ale vydělat peníze. Je to podnikatelský projekt, proto jde o peníze a ne o "duše" a "etiku". Musíme to prostě chápat...

jam3
6. jún 2012

To je hon, nepochopitelný, fakt. Já teď pořád řeším Damíška, tak vás jen čtu na mobilu, pro povzbuzení a inspiraci. I když nepíšu, jsem tu. Na MK chodím jen sem, na emiminu do více diskusí. Tam ee dá ve skupině založit více témat,takže i seznam přezdívek, odkazy, hromadky atd.

alinn
6. jún 2012

@caramilla @monr já se v poslední době setkávám se spoustou informací co mi hlava nebere 🙂 A s tím stěhováním souhlasím..akorát já osobně se k tomu budu muset nejdřív rozhoupat ..my chvilku trvalo než jsem se zaregistrovala tady...ale když už nic jinýho..tak vás budu alespoň šmírovat 😎

jemi
6. jún 2012

@caramilla je pravda že samostatné forum, kam jdou takhle vkládat fotky jsem asi neviděla, ono sice jdou vkldádat fotky i na jiné servry, ale to už nebude tak přehledné

monr
6. jún 2012

@caramilla ja tú finančnú stránku chápem, ale zas nie za každú cenu, ok, aj oni si musia zarobiť, ale potom nech je to férové. to by mi fakt pripadalo, že trebárs strapco je orl lekárka, tak by mohla radiť, len ak by mala pro profil, to mi príde od veci. a takých je tu viac.
a už keď sme pri tom, tak ma minule naštvalo otvorenie - otvorene napíšem - poradne o nosení. doteraz tu bolo dosť tém, kde sa radilo, myslím, že dosť dobre (dávali sme odkazy na nd) a pod, kopec šikovných kočiek, čo nosili dosť dlhú dobu. teraz dali tému, kde radí jedna kočka, čo má kurz, prípadne k nej jedna dve, čo majú shopy. ostatné tomu asi nerozumejú, aspoň tak mi to prišlo z toho celého postupu.