Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martinkah Našla som tento prehľad poplatkov http://www.bankovnipoplatky.com/kolik-stoji-sep.... Neviem či to teda chápem dobre, ale podla toho asi nie je jedno z ktorej SK banky sa posiela do ktorej ČR banky 😖
@michamicha jo myslím tuhle a tu 82 si nezkoušela? já doufala, že by tu bundu pak mohla nosit v zimě (to bude mít 80) ale zase aby to nebylo na 2-letý
@jemi jedině to zkus ušít nanečisto třeba z nějakýho starýho trika nebo ubrusu 😉 jo a podle mě ta vel. 82 má být 86 😅 82 je fakt nestandardní, ještě jsem to nikde neviděla 😅
Ahoj,
mam teraz dovolenku, takze dostanem sa k tomu az v utorok. Verim, ze to dovtedy pocka. Prosim piste mi do IP, ak su nejake dotazy.
Pekny den,
Martin Durina
Asmira Team
Tak já přidávám svou první fotku sem, děkuji všem za rady ohledné té peleríny z froté. Nakonec jsem to ušila celkem dobře (všechno zevnitř) a jen malou díru na boku potom matracovým stehem. Ta aplikace se nakonec dělala dobře, základní tvar jsem udělala oblý, abych to nikde nemusela moc tahat, ty přidané tvary už jsou "hejbací", takže sešité k sobě a nebylo třeba je obšívat. Akorát ten výstřih je velký, všivala jsem tam gumičky, ale šlo to blbě, ale snad to zas tak vadit nebude 😉
@zojec ja som mala požičanú kráčajúcu, a veru, nevedela som s tým vôbec krajšie šiť finerib - patent na zapínanie na svetri, ako je to hrubšie, tak sa mi šmýkala patka z látky aj tak, ale možno by som mohla objednať z sijaciestroje-.patchwork sk., a zobrala by som možno aj inšie, a aj to je možné, že ešte dakto sa pridá do objednávky, podelím poštovné
@kuna no já u toho rozdělování nebyla, ale myslím že to bylo asi ze 4 pytlů a barvy rozdělila rovnoměrně mezi nás - nakonec jsem měla 1,5kg (to je ta hromádka)
@anastazieb aplikace super, a malýmu se evidentně taky líbí🙂
@terezita hele, já mám taky servis strojů za rohem, sice u toho musím přes koleje, ale je to kousek 😀 A fotku tvoji jsem viděla na tvém blogu v profilu, ne? Prostě kukuč se pozná 😀 😀 😀 A na sukni vlastně je úplně jedno, jak vypadáš, stačí ukázat pr. ... 😀
@katkaela hele, Jasmí taky nejraději leze pod strojem a šlape na pedály a vem si - já tam mám ty stroje 3! Zapnutý 3 pedály, takže to je pak masakr! Já s ní právě radši nešiju, to je o nervy 😀
@katka82 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Jasmí má dvoje tepláky náhodou! Jedny takový sametový červený s bílýma puntíkama, jako beruška v nich vypadá. Druhý má takový zvonáče s velkýma růžema. Ty jí taky sluší. Měla je každé asi 2x 2 hodiny, když se třeba počurala a byla na písku 😀 A jsou teda z frcu zadara jsem je tam vyhrabala, ale jsou pěkný 😀
Jako já jsem fakt totální magor, všichni tady jste právě normální, jen já jsem úplný exot (A nejen v oblékání dítěte). Jako občas si tak udělám kalkulaci toho, co má Jasmí na sobě a někdy to jde do tisíců 😖 Dneska jsem vám ji chtěla taky vyfotit. Má bílé leginy z bambusového úpletu, ty jsem sem ani nedávala, Caramilla, no tak to samo o sobě je drahé, že 😀 😀 😀 , pak minisukni od Benettonu 370 Kč a k tomu nový tričko ze zary 250 Kč.... a jen tak v tom běhá prostě doma a má radost a já mám taky radost 😀 Do letošní zimy měla doma dvě nový věci - dvě bodýčka z HaM, protože jsem na mimáči nesehnala ojetý. Do té doby nosila všechno ojeté, z druhé ruky, jako pěkné, mě onošené věci nevadí, drtivou většinu nošenou mám. Minisukni jsem koupila tak za 70 Kč a víc bych za ní nedala. A nějak na jaře se to zvrhlo no 😀 😀 😀 😀 Ale jak jsem viděla Ivušku, jak nakupovala v USA na Julču, tak v tom nejsem sama 😀 😀 😀
baby, ktoré máte staré veritasky, aké kráčajúce patky máte? ja som mala požičanú úzku patku, ide to, ale nič moc a veľakrát sa mi aj uvoľnilo - akoby vysunulo zo skrutky, čo to drží.... či by širšia patka mala väčší efekt?
tak SK baby...co som pozerama na ceniin mBanku tak vyknanie zahranicnej platby SEPA 0€...len som to este mikdy neorbila...tak neviem....co vy na to?
VTC roztříděno, poslali místo barevných kříd bíle, jinak vše v pořádku, holkám co chtěli barevné křídy přibalímnějaké cívky navíc, protože těch poslali víc. Předběžně jsem šoupla balíky na kuchynskou váhu a kofinek a edwen budou mít poštovné dražší protože to má přes 500g
@anastazieb no vidíš jak se ti to ve finále povedlo 😵 krásná osuška 😉

Tak konečně taky nějaké počiny 😅 přes víkend jsem dělala pár věciček pro tu kamarádky nedonošenou holčičku 😉
2 dečky,4 naprosto prťavé čepičky 😵 a pak polštářky a podkovičky kterýma je podkládají v inkubátorech 😉 udělala jsem si na ně střih 😉 tak kdyby měl někdo zájem ráda obkreslím a pošlu 🙂