Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky vy se nedáte dočítat, tak hromadná chvála a já jdu pověsit prádlo a hajkytý do potýuky, protože dnes stále ještě nemluvím, jak mě bolí v krku. Na Marečka ukazuju jak kdybych byla němá a tleskám na něj 😀
vy ste děsný, člověk se pár dní (a nocí) učí na zkoušku a pak aby pár nocí dočítal :DD výtvory překrásný, kauza ivuška teda děsná, snad naše přímluvy pomůžou... mmch, co znamená "mít firmu"? jsem byla přesvědčená, že firmu člověk má, pokud něco dělá a odvádí z toho daně, přiznává to žvinostňáku. což dělá i ten, kdo prodává na fleru... taky se chystám prodávat pod značkou a přiznávat to státu, tak abych za to nedostala ban... (nebo ho dostanu už za to, že jsem to zmínila? :D)
našila jsem toho ještě před intenzivním učením dost, ale mám to všechno na picasu, tak jen hodim odkaz: https://picasaweb.google.com/113707836840212087... a dále...
zejtra jedu na svatbu kamarádovi a před tim ještě jdu na tuhle akci: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&f... , tak jdu zapadnout po dvou skoroprobdělých nocích do pelechu... 🙂
@michamicha krááásnýý 😵 myslím že oslavenkyně bude nadšená 😉
@ucitelka70 díky za ten link ze zipem 😉 se s ním dycky morduju a nadávám že i dlaždič by se červanal 😅 😀 😀
moje dnešní večerní skóre je jedna látková taška ze starého na 100%ještě komančského flanelu na staré pečivo 😀 a příprava 4 plenek AIO 😝 a ještě jsem uvařila vepřové koleno 😀
tak dobrou 😉
@ngvadi jůůůů ta čapka je bomba 😵 😵 a vůbec všechno 😉
Prosím o radu - akú si mám kúpiť žehličku? Mám doma 25 ročnú Etu a už ma niekoľkokrát kopla, tak by bolo načase ju vymeniť. Chcem nejakú normálnu, nebudem sa s ňou rozprávať 😀 (niektoré majú toľko funkcií, že by ma neprekvapilo, keby sa pri žehlení so mnou aj rozprávali) - všelijaké žehliace plochy, nárazy pary, samočistenie, koniec plochy, čo vyžehlí aj za zákrutou... ... neznášam žehlenie a nechce sa mi vyberať žehličku a nechce sa mi žehliť a nechce sa mi čítať niekde inde na fóre.... (keď sme kupovali plynový kotol, hliníkový rebrík, auto, farbu na dom, plot ... - to som mala všetko naštudované, ale teraz...). Keď som v máji šila malému na svadbu nohavice a podšitú saténovú vestu, tak som veľa pri šití žehlila, aby to vyzeralo pekne - a s tou starožitnosťou to bola "zábava" 😝 . Čiže chcem žehličku vhodnú hlavne pri šití (ináč skoro nežehlím). Som sa rozkecala... dobrú...
@rebelie @caramilla S tím profi je to hodně těžké... Ta hranice mezi tím, že se propaguješ je hodně tenká a jako propagace může teoreticky vyznít skoro všechno. Hodíš fotku výrobku, který vyrobíš pro svoje dítě a podobné prodáváš třeba na fleru - a je to svým způsobem propagace. A to tu děláme běžně a mně to třeba vůbec nevadí a není mi to vtíravé ani nepříjemné, já jsem ráda, že pokud to neumím sama vyrobit a opajcovat taky nejde všechno, tak vím, kde tu věc můžu sehnat! 😀 😀 😀
Myslím, že Sus. je při vší úctě zatím v podnikání úplně někde jinde než Ivuš a tak se o konkurenci zatím vůbec mluvit nedá... 🙂 Myslím, že udat ji z konkurenčního boje by byla z její strany hodně klukovina 🙂
Každopádně Car by měla rozšířit i na detektivní služby, protože to bude teprv něco! Nebo aspoň psát detektivky! To rozvíjení "co-jak-kdo-s-kým-čím" je geniální 😀 😀 😀 A když se nás tu pár sejde a každá vydedukujem něco...
Podle mně by měl mít placený účet jenom ten, kdo si dá ke svému jménu tady na MK reklamu.... Pak mi to přijde fér, protože tím, že tu přispíváš, tak si každý na tebe může kliknout a vidí, že jsi profi a co děláš... (Pak teda akorát zaplatíš i za reklamu i za placený profi-profil...) Jestli si někdo podniká bokem, po tom je koňovi podle mého houby, pokud na sebe neupozorňuje...
@maly_prcek Já vesměs souhlasím a podle tohoto klíče by tu Ivuska mohla být - ted je jen otázka, co admini - zatím dělaj mrtvé brouky... A taky myslím, že od Sus za tím nebyl konkurencni boj, max. podotkla, ze by jako Iva stála o to mít i soukromý účet, což naprosto chápu, byla-li zvyklá sem chodit a povidat si jako máma od děti...
@monikajan My máme žehličku taky jen kvůli šití, jinak vůbec nežehlíme. Máme nějakou Tefal, ale to proto, že zůstala po babičce, která zemřela... Jinak bych asi vzala první, co mi přijde pod ruku (asi bych úplně nebrala Tesco značku apod., ale jinak cokoliv). Ale třeba holky napíšou, že je potřeba nějaká super, spešl.
HOlky, nakonec jsem zjistila, ze mam dva metry auticek objednane navic (jeste nekdo odrekl objednavku, co udelal, portoze sije pak objednal jinak), kdybyste to nekdo chteli, tak bud ted IP a nebo potom prebytky 🙂.
@monikajan mne sa na sitie najviac pozdava taka mini cestovna zehlicka, na male plochy a presne zazehlovanie je to praktickejsie. A teflonova zehliaca plocha proti prilepovaniu, celkom som ju ocenila ked som pouzila najvyssiu teplotu na fleece 😀 Urcite naparovacia, s tou sa lahsie a rychlejsie zehli.
@maly_prcek no, tak já naopak bych radši neměla už žádné teorie sem psát, že 😀 😀 😀 Ale jak jsem už asi 5x psala, tak si nemyslím, že by S. Ivu udala. TO mě napadlo prve, když jsem psala "nějaký konkurence mohla Ivu udat", protože mi bylo divný, že tak najednou. Ale když pak jsem si zjistila nějaké informaci, mj. od Ivy, tak jsem sem pak hned psala, že to tak být nemuselo a asi ani (snad!🙂 nebylo.
Nicméně nějaké pnutí dvou holek, co dělají pleny tam je, to od Ivy vím, a podle mě z obou stran.
A jinak já sem nevkládám fotky, abyste si ty věci objednávaly a kupovaly, naopak, já už nechci, aby po mě kdokoliv cokoliv chtěl, já už nevím, co dřív! To, že sem dávám věci je jen hnusná obyčejná touha se pochlubit. Protože komu se má člověk pochlubit, že 😀
Myslíme, že všechny tady ten motiv máme úplně stejný.
Nicméně toto je právě diskuse trochu jiného stylu, tady všechny šijou a inspirujou se vzájemně a radí si, jenže v látkových plenách to tak není. Tam jsou holky, co nakupujou pleny a ptají se, které mají koupit. A když pak se ti v diskusi objevují holky, co ty pleny vyrábí a prodávají, tak je to vždycky prostě už tenký led. A v tomhle musím uznat, že snahu MK chápu, on chce chránit maminky, aby jim nikdo necpal reklamu pod nickem "beruška z meďuška", ale když už chce cpát svoje věci, tak ať každý vidí "pozor, je to firma, není objektivní". Musím uznat, že jak o tom přemýšlím, tak postoj MK vlastně v té situaci chápu. Když jsek kdysi hledala léčení atopického ekzému, tak v duskusích o tom, kde se bavily maminky, jak trpí jejich děti a neví, co s tím, se objevovaly příspěvky Marušek123, které dávaly obrázky před a po a psaly, jak zázračný lék to je a že stojí jen 999 Kč a jak to stojí za to.... A takových objektivních příspěvků bylo na internetu stovky i tisíce. A mě to přišlo k zblití. A myslím, že to je právě ta věc, co tady chtějí aby nebyla a přijde mi to správné.
Jenže všechno má pak svá ale a konkrétní situace, které jsou pak těžké řešit. Ale myslím si, že proto tu jsou pravidla a konkrétně Iva je dodržovala, protože hrála fér a pak si nezaslouží, aby se uplatňovala presumpce viny 😖
@monikajan žehličku jsem kupovala asi před měsícem a vyhrála to Rowenta, příkon 2400, parní ráz (ted nevím kolik, ale 2x tolik než mají ty obyčejné žehličky---to jsou asi nejdůležitější parametry...jinak k žehlení je podle mě super žehlička bez šňůry 😉 jen cena je trochu vyšší, ale zase je velkou předností, že ji vezmeš a přehlíš si cokoli kdekoli 😉
@michamicha užasné šaty..ja by som sa tešila 😉
@beky52 videla si odkaz od mráza? minuli sa kvety!!! tie za 69 Kč 😖
a ja som si chcela ušiť z toho šaty na leto
zaujímavé nohavice http://projectsbyjess.blogspot.sk/search/label/...
Holky, kdybyste to teď u nás doma viděly - mažel vytáhl stroj a šije nějakej obal na konvici, či co - nejdřív bylo malé opáčko z matematiky, protože chtěl udělat ten pytel jako kus upicnutého kuželu a nebyl se s to dopočítat, jak to střihnout, teď zas obkresloval střih, co si raděj hodil na noviny (neb stále nebylo jisté, že to spočetl dobře) a stál na té látce a kreslil kolem dokola... celkem legrace 😀 Zajímalo by mě, jestli to u vás zkušených vypadá taky někdy tak...
A nevíte někdo, kde sehnat froté se zátěrem na nepromok prostěradla? Já kupovala u Mráze, ale už ho tam nemůžu najít...
A hned další dotaz - jak špendlíte? (Něco pro @crawler ) Podélně ke švu, nebo kolmo na něj? Na snad všech Aj vidích, co jsem viděla, špendlí kolmo a snad to i šijí přes ty špendlíky (nechápu, že netrefí ten špendlík a nezlomí jehlu), já viděla mámu špendlit jen podélně a sama to tak dělám a špendlík těsně před patkou vytahuju... Jak to děláte vy?
menčestrové sako http://www.sewastraightline.com/2011/02/sewing-...
@rebelie Reb, na SD maji bambus se zaterem, to by neslo?
http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusová-nepr...
@caramilla Peti co toto http://ekozahrada.blog.cz/1206/hromadna-objedna... je? To dělá někdo odsud? To se můžem připojit i my?
@rebelie na to špendlení jsem taky zvědavá, já jsem zvyklá špendlit stejně jako ty s mamkou. Ale dřív než tu ivuska poradila kores na aksamit a Pul, tak jsem tyhle dvě věci špendlila takhle kolmo a hustě, protože mi to holky poradily, že pak tolik neutíka (ten aksamit). Špendlíky jsem ale vytahovala.
a jak píše aerin, taky mám doma tenhle bambus ze SD
Holky prosim prosim jdu otravovat opet🙂hodil by nekdo prosim aktualni tabulku na mtx a wendy?🙂dekujii
@dugyna pozri, čo som ti našla, ako uskladnovať lemovacie gumičky http://madebyirinelli.blogspot.sk/
@animal Já jsem si v matematice docela věřila, i jsem jí nějaký čas doučovala, ale jak jsem měla na klíně pobrekávající dítko, tak jsem úplně cejtila, jak mozek vypíná... Jsem manželovi říkala, že když někam na chvíli vezme dítě, tak mu to vymyslím... ale nakonec to dal, obal ušil, sice u toho nadával, ale vypadá to docla dobře.

recy prachovka http://www.sew-much-ado.com/2010/02/tutorial-re...