icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
9. jún 2012

už som dávno dávala tento odkaz - zakladač na šikmý pružok, robili ste daktorá? alebo si objednať kovový?

caramilla
9. jún 2012

@petkasv 😀 😀 😀 😀 😀 Jsem z pr.... napsala na ekozahradu "tato látka už u mráze není, kdyby někdo věděl, kde ji koupit, beru celou roli" a jedna čtenářka se toho chytila a udělala hromadnou objednávku, kdy nám tu roli přivezou z USA jen pro nás 😀 Je to hromada ekozahrady, takže jsem sem link nedávala, moje není. Eva odsud není, znám ji jen z mejlu, takže bohužel ručit za ní nemůžu. Má obchůdek na Fleru a zdá se mi moc fajn 😉

beky52
9. jún 2012

@ucitelka70 máme smolu ☹

caramilla
9. jún 2012

A jedna motivace pro @terezita , aby se nebála, že laťka je nějak vysoko, fakt není. Fakt překonat toto nebude vůbec problém, že 😀 😀 😀 😀

animal
9. jún 2012

@caramilla ten ksichtík to jsi dělala výřez??? nebo máš 2 těla či měníš za focení objektivy 😀

jieff
10. jún 2012

@ucitelka70 já to zkoušela, jestli myslíš ten papírový (http://scientificseamstress.blogspot.cz/2011/10...), funguje to pěkně, jen je ten proužek hodně úzký, dalo by se udělat širší udělátko, jen se mi nad tím nechtělo přemýšlet

jieff
10. jún 2012

@ucitelka70 je tak koukam, že si našla i širší, tak s tím si asi pujdu zase pohrát, lepení z papíru mě taky baví🙂 A kluci jsou na chalupě, tak mam čas na blbiny...

jieff
10. jún 2012

@caramilla ty fotky jsou supr, jenže na tobě je vidět, že se focení nebojíš, my dokážem po namíření foťáku vždycky tak zkřivit huby, že je o strach pak ty fotky stahovat 😉
a dobře ti tam ladí to auto v pozadí!!!

kalman
10. jún 2012

Ahoj kočky
@caramilla Fotečky moc hezký , dobrý fotograf 😀
Mé výtvory 🙂

kuna
10. jún 2012

@caramilla co se ti nezdá? Jieff to řekla výstižně!

@kalman hezké, jako vždy, u tebe je to jistota 🙂

Holky co máte OL Brother 3034d, jaké do něj používáte jehly a popř. jsou nějaké spešl do toho OL? Začal mi vrzat, rozebrala jsem ho (aspoň jsem ho pořádně vyčistila, ale zpátky jsem šroubky dávala nějak ekonomicky, jeden mi zbyl 😀 😀 😀 , díru na něj budu hledat, až si koupím nové imbusáky, takhle jsem si jeden závit skoro strhla). Nakonec jsem zjistila, že je to jehlama 😖 . Přitom jsem tam měla origoš Schmetz 90, co byly u OL. Jak jsou tlustý, tak jakmile zajely dolů, dřely se o nějakou část, co je hned vedle stehového jazýčku. Dala jsem 80 a zatím to vypadá, že dobrý. Tak asi používat tenší, ale občas tam právě nějaké tlustší dát musím, třeba na soft.

kuna
10. jún 2012

A tvorba tohoto týdne 🙂

Taška pro mamku, už jsem šila podobnou ségře. Nevím, jestli je to dobře vidět, ale je na zip a uvnitř je velká kapsa, dvě malé a karabinka na klíče.

Další jsou šatičky pro neteřinku.

Poprvé jsem vyzkoušela Stylefix a jsem z něj nadšená! Nalepila jsem s ním zip u tašky a kanýrek dole na šaty a drží to líp jak Kores a člověk není upatlaný. Myslím, že našívání zipu do mikiny teď bude úplně o něčem jiném. Na Kores jsem nezanevřela, na takové rychlé máznutí dobrý, ale tohle je o několik tříd výš 🙂

A konečně jsem se jakž takž sžila s řasící patkou, sice to chtělo vychytat nastavení a měla jsem sto chutí to vyhodit z okna, ale třeba ten kanýrek na šaty mi nařasila krásně a rychle a rovnoměrně! Oproti řasení na OL to má výhodu, že to řasení nemusí být jen u kraje a taky se dají dělat rozestupy a větší sklady (je to např. na tašce, ale dole jsem to musela dorovnat ručně a je to vidět, protože ta patka řaší jen jednu stranu).
Makro objektiv na telefonu nevedu, tak to snad není moc rozmazané 😀 😀

kuna
10. jún 2012

jinak ty šatičky nejsou křivý, jak jsem tu fotku viděla, tak jsem je letěla přeměřit, ale dobrý, uff 😀 😀 😀 😀

michamicha
10. jún 2012

@kuna řasící patku jsem ještě nezkoušela, ale šatičky jsou parádní, tak jí dneska taky vyzkouším 🙂

medvi11
10. jún 2012

@kuna Jé, řasicí patka, to je super! Musím kouknout na net, co se vůbec nabízí (řasení nesnáším a jde mi to pomalu, nerovnoměrně a tohle je fakt super). Se žabičkováním nemám problémy žádné, ale to řasení...
Chválím VŠECHNY výtvory od všech!

crawler
10. jún 2012

@rebelie s tím špendlením jak píšeš - taky jsem (po vzoru různých cizích blogů) zkusila špendlit kolmo a jediný, co z toho bylo, že jsem měla rozpíchanou ruku, když jsem takhle vsazovala rukáv do průramku 😝 vrátila jsem se ke zlaté metodě špendlit podél okraje... 😀 tam na to fakt nemám nervy a nechápu to 😀

lillyzelvicka
10. jún 2012

@crawler @rebelie tak já špendlím jen kolmo ono se tak špendlí aby se nemohla posunout když se špendlí podél tak ti to nedrží ty látky.Jinak jehla po špendlíku sjede výjmečně se stane že křupne 🙂

crawler
10. jún 2012

@kuna nááádherná taška 😵 😵 bylo by to ode mě moc drzé, kdybych Tě poprosila o střih se stručným návodem?/nebo je z netu?/ - tedy pokud je třeba neprodáváš nebo tak...já že bych ušila sobě a sestrám - jsou to kabelko úchylky, tak že bych jim rozšířila garderobu 😀 samozřejmě bych se revanšovala - to si řekni čím /nebo kolik/ 😉 a samozřejmě pochopím pokud řekneš ne 😉

crawler
10. jún 2012

@lillyzelvicka to jako fakt, že se šije přes špendlíky???? no to mě nenapadlo - já je vytahovala a jak jsem tam pořád do toho rukávu strkala ruce, tak jsem to měla jako akupunkturu 😀

terezita
10. jún 2012

@caramilla hele kamaradka nas vcera fotila v suknich a fotky paradni! jen ty sukne tam mozna nebudou moc videt, ale jako modelinam nam to tuuuze seklo 😀 😀 😀
a jdu docitat..
@kuna jaaj, tu mam doma taky ale jeste se s ni nekamaradim.. co se tam musi vsechno prenastavit?
@crawler taky siju pres spendliky.. a uz se mi to parkrat podarilo na OL a krasne je to seseklooo.. 😅 😀

crawler
10. jún 2012

@terezita fotku fotku fotku!!! 😀 at se pokocháme 😉

jinak k té košili jsem ještě došila podle ottobre i vestu...ta mi dala víc zabrat, protože jsem byla zmatená, kdy co otočit na rub a líc (podšívka a vršek), tak jsem holt párkrát párala 😅

terezita
10. jún 2012

@crawler az mi je posle, tak prihodim. nebooj 😉 kdyz se ztrapnit, tak at poradne 😀
teda a vesta taky dobra!! z tebe uz je naprosty profik! 😉

palosek
10. jún 2012

Ahoj, tak vkládám pár mobilních fotek z naší páteční akce 😀 😀 😀 Větší budou během týdne na blogu, až mi je kolegyně pošle. JInak ...je to tým "návrat ke kořenům", jedna z možností záchrany planety 😝 😀 😀 😀

lenasss
10. jún 2012

nemáte náhodou některá link na nějakou kabelku-tašku? díky

palosek
10. jún 2012

A opožděné fotky recyklo 3/4 pro D (omlouvám se, za nevyžehlení 😝 )...konečně jsem někde použila stužky 😀 a recyklo sukně s velkýma kapsama 😀 😀 A budoucí tunika z froté 😅

katka82
10. jún 2012

Tak se přidávám s víkendovejma výtvorama 😉 svrchňáčky a 4 AIO 😉
jinak s tím špendlením když šiji AIO nebo prostě cokoliv z PULu tak taky špendlím kolmo a šiju přes špendlíky 😉 ináč normální látky špendlím klasicky 🙂
@crawler teda jako klobou dolů 😲 úúúžasnýýýýýý 😵 😵
@palosek 😀 😀 super lesní žínky 😀

jemi
10. jún 2012

@crawler nádherná vestička, já podle ottobre šila mikinu s podšívkou a to přetáčení mi taky pořádně potrápilo mozkové závity 🙂 doufám, že za rok budu šít taky tak skvělě jak ty 🙂
Dnes budu šít vestičku pro manžela, ale takovou obyč 🙂 bez podšívky...a bez střihu, jen jsem obreslila manželovu ze svadby.

Ty špendíky budu muset zkusit, mě ani nenapadlo přes to jet.

veronik77
10. jún 2012

@palosek ještě, že 30.4. už bylo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
10. jún 2012

Holky kráné výrobky, mám otázku, na soft používáte patentky z ŠD nebo normální druky?

michamicha
10. jún 2012

@petkasv já dávala plastový ze ŠD