Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv 😀 😀 😀 😀 😀 Jsem z pr.... napsala na ekozahradu "tato látka už u mráze není, kdyby někdo věděl, kde ji koupit, beru celou roli" a jedna čtenářka se toho chytila a udělala hromadnou objednávku, kdy nám tu roli přivezou z USA jen pro nás 😀 Je to hromada ekozahrady, takže jsem sem link nedávala, moje není. Eva odsud není, znám ji jen z mejlu, takže bohužel ručit za ní nemůžu. Má obchůdek na Fleru a zdá se mi moc fajn 😉
@ucitelka70 máme smolu ☹
@ucitelka70 já to zkoušela, jestli myslíš ten papírový (http://scientificseamstress.blogspot.cz/2011/10...), funguje to pěkně, jen je ten proužek hodně úzký, dalo by se udělat širší udělátko, jen se mi nad tím nechtělo přemýšlet
@ucitelka70 je tak koukam, že si našla i širší, tak s tím si asi pujdu zase pohrát, lepení z papíru mě taky baví🙂 A kluci jsou na chalupě, tak mam čas na blbiny...
@caramilla co se ti nezdá? Jieff to řekla výstižně!
@kalman hezké, jako vždy, u tebe je to jistota 🙂
Holky co máte OL Brother 3034d, jaké do něj používáte jehly a popř. jsou nějaké spešl do toho OL? Začal mi vrzat, rozebrala jsem ho (aspoň jsem ho pořádně vyčistila, ale zpátky jsem šroubky dávala nějak ekonomicky, jeden mi zbyl 😀 😀 😀 , díru na něj budu hledat, až si koupím nové imbusáky, takhle jsem si jeden závit skoro strhla). Nakonec jsem zjistila, že je to jehlama 😖 . Přitom jsem tam měla origoš Schmetz 90, co byly u OL. Jak jsou tlustý, tak jakmile zajely dolů, dřely se o nějakou část, co je hned vedle stehového jazýčku. Dala jsem 80 a zatím to vypadá, že dobrý. Tak asi používat tenší, ale občas tam právě nějaké tlustší dát musím, třeba na soft.
A tvorba tohoto týdne 🙂
Taška pro mamku, už jsem šila podobnou ségře. Nevím, jestli je to dobře vidět, ale je na zip a uvnitř je velká kapsa, dvě malé a karabinka na klíče.
Další jsou šatičky pro neteřinku.
Poprvé jsem vyzkoušela Stylefix a jsem z něj nadšená! Nalepila jsem s ním zip u tašky a kanýrek dole na šaty a drží to líp jak Kores a člověk není upatlaný. Myslím, že našívání zipu do mikiny teď bude úplně o něčem jiném. Na Kores jsem nezanevřela, na takové rychlé máznutí dobrý, ale tohle je o několik tříd výš 🙂
A konečně jsem se jakž takž sžila s řasící patkou, sice to chtělo vychytat nastavení a měla jsem sto chutí to vyhodit z okna, ale třeba ten kanýrek na šaty mi nařasila krásně a rychle a rovnoměrně! Oproti řasení na OL to má výhodu, že to řasení nemusí být jen u kraje a taky se dají dělat rozestupy a větší sklady (je to např. na tašce, ale dole jsem to musela dorovnat ručně a je to vidět, protože ta patka řaší jen jednu stranu).
Makro objektiv na telefonu nevedu, tak to snad není moc rozmazané 😀 😀
jinak ty šatičky nejsou křivý, jak jsem tu fotku viděla, tak jsem je letěla přeměřit, ale dobrý, uff 😀 😀 😀 😀
@kuna řasící patku jsem ještě nezkoušela, ale šatičky jsou parádní, tak jí dneska taky vyzkouším 🙂
@rebelie s tím špendlením jak píšeš - taky jsem (po vzoru různých cizích blogů) zkusila špendlit kolmo a jediný, co z toho bylo, že jsem měla rozpíchanou ruku, když jsem takhle vsazovala rukáv do průramku 😝 vrátila jsem se ke zlaté metodě špendlit podél okraje... 😀 tam na to fakt nemám nervy a nechápu to 😀
@kuna nááádherná taška 😵 😵 bylo by to ode mě moc drzé, kdybych Tě poprosila o střih se stručným návodem?/nebo je z netu?/ - tedy pokud je třeba neprodáváš nebo tak...já že bych ušila sobě a sestrám - jsou to kabelko úchylky, tak že bych jim rozšířila garderobu 😀 samozřejmě bych se revanšovala - to si řekni čím /nebo kolik/ 😉 a samozřejmě pochopím pokud řekneš ne 😉
@lillyzelvicka to jako fakt, že se šije přes špendlíky???? no to mě nenapadlo - já je vytahovala a jak jsem tam pořád do toho rukávu strkala ruce, tak jsem to měla jako akupunkturu 😀
@caramilla hele kamaradka nas vcera fotila v suknich a fotky paradni! jen ty sukne tam mozna nebudou moc videt, ale jako modelinam nam to tuuuze seklo 😀 😀 😀
a jdu docitat..
@kuna jaaj, tu mam doma taky ale jeste se s ni nekamaradim.. co se tam musi vsechno prenastavit?
@crawler taky siju pres spendliky.. a uz se mi to parkrat podarilo na OL a krasne je to seseklooo.. 😅 😀
nemáte náhodou některá link na nějakou kabelku-tašku? díky
@crawler nádherná vestička, já podle ottobre šila mikinu s podšívkou a to přetáčení mi taky pořádně potrápilo mozkové závity 🙂 doufám, že za rok budu šít taky tak skvělě jak ty 🙂
Dnes budu šít vestičku pro manžela, ale takovou obyč 🙂 bez podšívky...a bez střihu, jen jsem obreslila manželovu ze svadby.
Ty špendíky budu muset zkusit, mě ani nenapadlo přes to jet.
Holky kráné výrobky, mám otázku, na soft používáte patentky z ŠD nebo normální druky?
@petkasv já dávala plastový ze ŠD

už som dávno dávala tento odkaz - zakladač na šikmý pružok, robili ste daktorá? alebo si objednať kovový?