Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 @lucijan @pupies000 @monr dievčatá, ďakujem za reakcie, to ma teda MTX sklamal, ešteže som od nich kúpila len tento jeden výplnek.. ešte mi z neho zostáva na tepláky - deravé 😖 😀
@jemi ja mám svetloružový nečesaný, už nie je v ponuke
som zvedavá, ako budú SK baby spokojné s teplákovinou z Rumitexu, čo si teraz objednali, dúfam, že po ušití @season a kol. zreferuje 🙂
noční košilka se osvědčila, tak jsem vytvořila další. Je na ní medvídek Pú a předlohu pro něj vytvořila moje babička, ale náhodou to zrovna tou dobou stejně namaloval i jakýsi Disney. No ale mohli by mi ti jeho kumpáni teda něco o pajcování říct, medvídek je podle babičky a basta, to je přece normální, že ve stejnou dobu můžou dva různí lidi namalovat némlich to samé 😀 😀 😀 😀 😀
@kuna na gumu..patent :D ale nechcem aby to bolo narisene ale take pevne...nieco podobne ako...http://www.fler.cz/zbozi/sukne-sukenka-blue-272...
@martinkah mne dierky robí len playboy, ušila som manželovi boxerky, a už 3x som opravovala, žeraz poslednýkrát opravím - rozpárala som OL šev a skúsim plochým švom
@komisakpd nestačí, musíš aj boky zakomponovať, vpredu urobiť záševky, zapožičaj si napr. burdu, trebárs u nás v knižnici majú - a z toho si urob, škoda takto experimentovať, a sukna musí pekne sedieť aj na bruchu aj na zadku a dole od bokov treba mierne rozširovať
@komisakpd v páse to musíš mať také široké, aby si to obliekla cez boky, ak tam nebude zips alebo iné zapísanie 🙂
@ucitelka70 a šila si to strečovými ihlami a aj tak dierky?
@komisakpd aha, koukám na tu sukni...tak to bych udělala podobně, jak píšeš, jen v těch bocích bych trošičku přidala, ať je to úzké, ale ne moc obeplé. A určitě ji šít z něčeho pružného s přídavkem elastanu, třeba jednolíc by podle mě už byl trochu problém a musel by tam být ten zip nebo guma
@komisakpd no ak chceš takú suknu, čo si dala link, na to potrebuješ v prvom rade elastickú látku, pričom si odmeraj šírku bokov - a približne polka na prednú časť, polka na zadnú, ešte závisí od toho, či máš rizikové partie - bruško, zadok alebo boky, vtedy to treba zohľadniť, ale ak je elastická látka, tak netreba záševky... ja musím, lebo mám bruško.... 😢
Baby tak ja sa pridam k tomu mtx vyplnku- mám doma limetkovu teplakovinu situ novými strech ihlami a tiezmi robí dierky:( mám jej doma ešte 2m a rozmyslam čo s ňou??? Tak som myslela, že urobím nejakú deku na záhradu. Alebo? Čo s tým? Inak ja teraz sijem A dve tričká s dlhým a dve s krátkym rukavom. A mám plienkovy maratón - kapsovky, podlozky, vkladacky- dve kamosky rodili, tak chystam darčeky- startovacie latkarske balicky. Mna by taky darček fest potešil na zaciatku, tak dúfam, že padne na úrodnu pôdu🙂
@ucitelka70
@martinkah
ale ja by som moc zasevky nechcela...no dobra poznamka ze pas musi byt rovnaky ako boky kedze tak nebude zips 😀
a latka 95% bavlna 5%elastan
nemam si kde burdu zapozicat..hlavne tu suknu potrebujem mat do nedele..lebo brat ma vysviacku...takze baby prosim radte
@martinkah presne tak, aj v OL som vymenila strech ihly, aj v stroji mám aj dvojihlu aj riadnu ihlu strečovú, ešte skúsim inými niťami, možno to nite robia...... lebo z playboya som šila aj pirátsku čiapku a tam sa mi nerobia dierky, a tie som inými niťami šila...
@komisakpd http://sovicka-handmade.blogspot.cz/2012/06/lon... třeba to pomůže
@komisakpd nevím jestli není pozdě ale pokud to chceš tak jak to je na té sukni cos dala link tak máš ten střih dobře dole na šířku boků a nahoře zaoblení jen krapet ať to natáhneš přes boky
@lillyzelvicka nie je neskoro..dnes vecer to chces spiskat.....cize to co mam nakreslene je OK? krapet znamena trochu? ci ako 😀
dakujem za vyjadrenie
@animal tak ten dávivej kašel mam už pomalu týden 😝 😝 a vůbec se toho ne a ne zbavit 🙄 včera mi v lékárně dali kapky Tussin tak snad to zabere 😉 jinak mam dycky pocit že se snad udusím 😝 jo a prosímtě vůbec mi do té tabulky nejde připsat ta adresa a telefon 😕 klikám jako magor a nic 😠 žádná tabulka se mi neukazuje 😖

@beky52 rozumim tomu dobře, že to bavlna s vysokou gramáží?