Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 to je telepatia či čo? práve som to pozerala v tabuľke 😝
Tak jsem rozeslala mejly..pokud Vám nepřišel pište do IP 😉
@jemi tak podle mé barevnice se k tomu hodí růžová - taková ta tmavá výrazná (podobná jako má mtx ten jednolíc s lycrou s bílýma hvězdama) ale i jemná světlá růžová..a pro kluky (a asi nejen pro ně) k tomu jde tyrkys, petrol a oranžová..myslím, že i žlutá a jiné než tyrkysové modré k tomu půjdou..ale bez té látky se to špatně ladí (mám jen 5cm odstřižky látek v těch barvách) 😉
@alinn k oranžovým tučniakom pôjde ten modal oranž, čo teraz majú v akcii v mtx????? 😉
@ucitelka70 jj, monr sa chcela podeliť 😉 , pridala sa ku mne kryska, tak hádam sa niekto ešte nájde, prinajhoršom pustím zo svojich pre @zojec
@ucitelka70 ja som ho chcela k tým pestrým letným pasikom ;) pridas sa? Hrozne som chcela odolat hromade ale nedá sa 🙂 mm má vyhodí z domu! Aj s latkami aj s OL (kto sa ma ujme :D ?)
@ucitelka70 vypadá to, že je to jiná tmavší oranžová než podklad (tím jsem si jistá) ale světlejší než ti tučňáci (tím si jsem jistá tak na 95% :D) ..ale myslím, že ladit by ty oranžové spolu mohly 😉
@dankakk ty mas v hromadke ten oranzovy jednolic v zlozeni s "modal", co je to za material -modal?
prosím o pomoc toto je asi na opravu stoja že? už to štelujem hore dole ale nič nepomáha 😒 v strede je cikcak a zospodu to preväzuje iba občas ☹ ja tomu nerozumiem, nemáte niektorá skúsenosť čo s tým je? Díky
@dankakk ja som na tom podobne, tiež som si verila že teraz si hromádku odpustím, ale nedá sa 😅 ten kiwi-oranž-pink je krásny 😀 by sme tuším mali zriadiť nejaký "azylový" dom pre látko-závisláčky keď nás polovičky vysťahujú aj s tými látkami 😀 😀 😀
říkají mi blesk 😀 😀 jsem ted po roce objevila na svém stroji overlocový steh 😀 😀 😀 ale šije dost pomalu 😅 ale vypadá to líp jak s cikcak 🙂
Holky mám dotazek u šicího stroje máme povolenou spodní nit a při šití to vypadá fakt blbě, jak se utáhne ta spodní nit? Chce se do toho pustit manžel, ale víte jak možná budu rychlejší já 🙂
@ucitelka70 nejako nemozem najst tych tucniakov...das link
inac tie hromadky su zabijak....nemozem sa ani k sitiu dostat 😀 😀
@dankakk neboj sa, nevyhodí, v rodinnom dome potrebuje niekoho, kto sa postará o domacnosť 🙂
už som sa pridala k pružkom aj k oranž mod., však pozri, akú mám objl, hrozne veľa, už som dnes aj upravovala, ale už neviem z čoho skresať, hlavná vec, že budem od júla nezamestnaná.... a rozhadtzujem peniaze.....
@kryska5 previnúť novú cievku a hornú cievku máš asi rozštelovanú..... skús dať celkom iné nite, či ti aj stými bude to isté robiť
@kryska5 - vyměnit jehlu jsi zkoušela?
@petkasv - jj, šroubek na člunku, kterej drží tu pružinku... ideální utažení je takový, aby když navleček cívku, protáhneš nit, a chytněš to ve vzduchu za tu nit, tak aby to vlastní vahou malinko klesalo, případně když s tim malinko tthneš, aby se posunulo. pokud to jede dolu jako blesk, je to moc povolený, pokud to drží jak helvétská víra (nebo jak se to říká), tak je to moc utažený...
a já jdu na zkoušku, místo abych si opakovala, tak tu prokrastinuju a dočítám :D ale aspoň jsem neměla čas se nervovat:P držte mi palce...
@ucitelka70 díky, to bohužiaľ nepomohlo 😢 dala som úplne iné nite komplet a nič ... pre istotu vyskúšam ešte ďalšie ...
ale problém vyriešený vďaka @season, stačilo vymeniť ihlu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Majka ďakujéééééééééééééééééééééémmmmmmm 😵 😵 😵

@wzorcek @kajark - kuknite na tučniakov aj vy