Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ja by som k tým tučniakom riešila patenty, ked ich budem mať v ruke, prípadne poprosím ovzorky niektorých finov a patentov, ktoré by sa mohli hodiť a ktoré doma nemám. Navrhnite pod tabulku linky na tie vzorky
@ucitelka70 ty základy jsou podle látek z mtx..a řekla bych, že ta tyrkys by mohla být ta barva co jsem použila..ale monitor může klamat... a ten nápad s těmi vzorky jak psala @season mi přijde dobrý 🙂
@monr to druhé véčko - kratšie véčka - to je slepý steh - pri podhýnaní sukien, nohavíc
@dugyna nikto sa nechytil na aliena......
Můžu se zeptat o jakých tučnácích je řeč?
@crawler super výtvory, s čím si lemovala tak pekne?
@caramilla wau, krásne sukne, aj modelka..... to sú všetky Millerky?
@ucitelka70 myslíš tu bílou látku? to je jednolíc a jen malilinko pružný...proužek rozdělený na čtvrtiny - první čtvrtina lícem na rub a pak na lícu podhrnout a prošito dvoujehlou 😉
@animal ; @ucitelka70 jj, modelka je moje ségra, je jí 17 a je krásná a fotogenická, dělala jsem si z ní modelku už,když jí bylo 1,5 roku, Fotku bych se mohla pokusit vyloudit od našich a nascanovat, je to nejhezčí fotka, co jsem kdy vyfotila:D A k tomuj úžasný Ondřejovský hvězdárenský park. ALe i tak 4 nebo 5 hodin práce a ve finále už byla i Pája hodně unavená, zvlášť, když smaragdovou jsme fotily 5x, protože se mi to pokaždé nezdálo:( CHudinka. A honorář? Může si vybrat jednou za čas jednu z mých sukní a má ji "za látku" 😀
Jinak abyste viděli, jak moc dělá fotka (resp. teda hlavně modelka!) 😀 😀 😀 😀 😀
Bože, to je spíš k pláči!
@ucitelka70 jo, nejsou to všechno Millerky, něco je Amy 😉
@monr slunečník je z půdy od mé pratety po mé prababičce, je 100 let starý, možná jen 90🙂 Měla ho moje prababička, když bylo sluníčko. Mám dva 😀 A NEDÁM! 😀 😀 😀 Tetička to chtěla vyhodit, že je to starý krám, ale vzpomněla si na moje fotky na Fler a dovezla mi to a já skákala radostí do stropu. Ještě mám dokonalý vějíř, ale k tomu nemám zatím co nafotit, ono se to moc k ničemu nehodí, to spíš Liliželvička ke svým svatebník šatům by užila, ale nedám 😀 Je to po prababičce, když chodila do tanečních 😎
@alinn promiň, že píšu až teď - co se týče výrobce, tak bych vybrala toho nejkvalitnějšího, pak na druhém místě by u mě hrála roli cena za kilo. Procento elastanu mi je jedno a celkově - prostě se přizpůsobím většině 😉 Jen bych ráda upravila tabulku a prohlédla si ty barvené kombinace a nemohu se tam dostat ☹

@ucitelka70 ten by k tomu možno šiel, ale to by som sa pridala až v nejakej ďalšej objednávke, a potom aj nejaký k limentkovým a oranžovým tučniakom. mne sa náramne páčia všetky tri druhy.