icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
13. jún 2012

@ucitelka70 ten by k tomu možno šiel, ale to by som sa pridala až v nejakej ďalšej objednávke, a potom aj nejaký k limentkovým a oranžovým tučniakom. mne sa náramne páčia všetky tri druhy.

jemi
13. jún 2012

@monr mám stejný stroj a taky jsem tyto stehy ještě nevyužila

season
13. jún 2012

ja by som k tým tučniakom riešila patenty, ked ich budem mať v ruke, prípadne poprosím ovzorky niektorých finov a patentov, ktoré by sa mohli hodiť a ktoré doma nemám. Navrhnite pod tabulku linky na tie vzorky

monr
13. jún 2012

@jemi máš tiež singer? už ho mám rok a pol, ale človek sa stále niečo učí 😉

sinala
13. jún 2012

@monr já tím stehemm V- - -V- - sešívám úplety a jsem spokojená, jen je třeba si dát pozor, kam to véčko směřuje - při sešívání musí směřovat vrchol V k okraji. Cik cakem nesešívám, nelíbí se mi ten šev

jemi
13. jún 2012

@monr jo mám Singer 8280 (dostala jsem loni k Vánocům) a taky se pořád učím, teda ted intenzivneji, protože mám víc času, loni jsem dělala státnice....a hlavně díky diskusi.

@sinala to véčko má teda směrovat jakoby ke kraji trička?

animal
13. jún 2012

@alinn aha, já jenom, že se to takto moc nelíbí, ale neviděla jsem to v jiném provedení, abych mohla posoudit

monr
13. jún 2012

@sinala super, ďakujem za tip 😉 môžem vyskúšať 🙂

monr
13. jún 2012

@jemi ja mám 1507, kupoval ho muž, aby som mu kraje nohavíc zašívala, a keby bol vedel, koľko peňazí vrazím do látok, tak by si to iste bol rozmyslel . 😀 😀 😀

alinn
13. jún 2012

@animal 🙂 jojo.. já to viděla v mnoha provedeních ..a toto z toho vyšlo vítězně 😉 s ohledem na univerzálnost a také pro možnosti kombinování s jinými barvami.

alinn
13. jún 2012

@ucitelka70 ty základy jsou podle látek z mtx..a řekla bych, že ta tyrkys by mohla být ta barva co jsem použila..ale monitor může klamat... a ten nápad s těmi vzorky jak psala @season mi přijde dobrý 🙂

ucitelka70
13. jún 2012

@monr to druhé véčko - kratšie véčka - to je slepý steh - pri podhýnaní sukien, nohavíc

sinala
13. jún 2012

@jemi jj, ke kraji trička

dugyna
13. jún 2012

@kryska5 hornu nit mas prevlecenu spravne? teda cez to pruzeni a tu haciko palicko co sa hybe? to vy mohlo este byt problem...

ucitelka70
13. jún 2012

@dugyna nikto sa nechytil na aliena......

zojec
13. jún 2012

@monr
@kryska5 dakujem baby 🙂 odratala som 5ks kryske 🙂 a dala sebe 😉 ste zlate

kuna
13. jún 2012

OT - nemáte někdo parní čistič od fy Karcher, nebo popř. jiný? Docela o něm uvažuju, ale nechci koupit zajíce v pytli...Představuju si, že bych s ním čistila spáry, různá zanesená zákoutí v koupelně, dlažbu na terase...pry s tím jdou i okna
Mám na mysli něco takového

monr
13. jún 2012

@zojec keby @kryska5 chýbalo, tak ja jej ponúknem zo svojich. a nebude ti vadiť ten mix?

monr
13. jún 2012

@kuna mala som kedysi ručný parný, používala som ho hlavne na dres a umývadlo. špáry som s ním nečistila. a pri sťahovaní sme ho založili a pri opätovnom pokuse už nefungoval, tak išiel do koša. teraz by som ho možno zas využila. ale s takýmto veľkým neporadím.

zikie
13. jún 2012

Můžu se zeptat o jakých tučnácích je řeč?

crawler
13. jún 2012

tak jsem si včera rychlo spíchla tílko (kdy bude konečně léto?) a abysme s Fanouškem ladili, tak i jemu tričko - ráčka jsem namalovala gelovkou na textil. látečka je elastický jednolíc z pardubické švadlenky a tyhle dvě věci jsem ušila z 80centimetrů a ještě mi zbylo🙂

caramilla
13. jún 2012

Kde je Caramilla? Tady je 😀

Chápete dítě, které, když se má fotit, tak zdrhá ze záběru a když ho fakt nepotřebuju, tak mi tam furt leze? 😀 😀 😀
(Focení těch sukní trvalo dýl něž samotné šití! 😠 😝 )

Dočítat budu až později, teď upaluju šít 😉

ucitelka70
13. jún 2012

@crawler super výtvory, s čím si lemovala tak pekne?

ucitelka70
13. jún 2012

@caramilla wau, krásne sukne, aj modelka..... to sú všetky Millerky?

animal
13. jún 2012

@caramilla ještěže máš tak ochotnou se fotit, hubenou a krásnou sestru 😀 😀 😀

monr
13. jún 2012

@crawler super, a ten rak na tom je úžasný
@caramilla nemám slov, sukne skvelé, milujem dlhé sukne.
@caramilla prosím ťa, kde si zohnala taký skvelý slnečník? niečo také zháňam už zopár rokov, keď som mišku nosila, tak sme nosili dáždnik miesto slnečníku, ale hneď by som brala originál slnečník.

crawler
13. jún 2012

@ucitelka70 myslíš tu bílou látku? to je jednolíc a jen malilinko pružný...proužek rozdělený na čtvrtiny - první čtvrtina lícem na rub a pak na lícu podhrnout a prošito dvoujehlou 😉

caramilla
13. jún 2012

@animal ; @ucitelka70 jj, modelka je moje ségra, je jí 17 a je krásná a fotogenická, dělala jsem si z ní modelku už,když jí bylo 1,5 roku, Fotku bych se mohla pokusit vyloudit od našich a nascanovat, je to nejhezčí fotka, co jsem kdy vyfotila:D A k tomuj úžasný Ondřejovský hvězdárenský park. ALe i tak 4 nebo 5 hodin práce a ve finále už byla i Pája hodně unavená, zvlášť, když smaragdovou jsme fotily 5x, protože se mi to pokaždé nezdálo:( CHudinka. A honorář? Může si vybrat jednou za čas jednu z mých sukní a má ji "za látku" 😀
Jinak abyste viděli, jak moc dělá fotka (resp. teda hlavně modelka!) 😀 😀 😀 😀 😀
Bože, to je spíš k pláči!

caramilla
13. jún 2012

@ucitelka70 jo, nejsou to všechno Millerky, něco je Amy 😉
@monr slunečník je z půdy od mé pratety po mé prababičce, je 100 let starý, možná jen 90🙂 Měla ho moje prababička, když bylo sluníčko. Mám dva 😀 A NEDÁM! 😀 😀 😀 Tetička to chtěla vyhodit, že je to starý krám, ale vzpomněla si na moje fotky na Fler a dovezla mi to a já skákala radostí do stropu. Ještě mám dokonalý vějíř, ale k tomu nemám zatím co nafotit, ono se to moc k ničemu nehodí, to spíš Liliželvička ke svým svatebník šatům by užila, ale nedám 😀 Je to po prababičce, když chodila do tanečních 😎

crawler
13. jún 2012

@alinn promiň, že píšu až teď - co se týče výrobce, tak bych vybrala toho nejkvalitnějšího, pak na druhém místě by u mě hrála roli cena za kilo. Procento elastanu mi je jedno a celkově - prostě se přizpůsobím většině 😉 Jen bych ráda upravila tabulku a prohlédla si ty barvené kombinace a nemohu se tam dostat ☹