icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
14. jún 2012

@ucitelka70 ..ale určite sa to oplatilo..je to sexi a určite za deň ich ušujem aj 10 😀 😀 ..vraj už bude teplooo..tak treebbbaaaaaaa 😀 😀

ngvadi
14. jún 2012

tyjo, ty britský látky jsou bombastický, a vzhledem k tomu, že na leginky se u nás hodí tak akorát těch pár druhů, co má mráz (taky jsem dneska koupila, nechtěla sem, aby to vypadalo, že pajcuju car, ale když oni prostě jiný nemají...), tak bych snad i nějaký brala... kolik je libra? to vychází na něco přes dvě stovky, jestli dobře počítám... a jak by to bylo s poštou? neprodražilo by se to moc?

sinala
14. jún 2012

@ucitelka70 super tričko, už píšu terezitě ať mi ho pošle 😀 😀 😀

terezita
14. jún 2012

@sinala poslala 😀

beky52
14. jún 2012

@terezita ..vďakaaaaa 🙂 🙂 🙂

barcav
14. jún 2012

@terezita tak to zkusím zahnout ještě víc 🙂
@ucitelka70 já jsem si na středový linii přidala jen cca půl cm 😒 a na bocích po 1cm , jsem myslela že to bude stačit 😖

terezita
14. jún 2012

@barcav a pokud mozno pri siti nenatahovat.. ted me napadlo, jak tu psal nekdo s tou gumkou, ze by se tam dal soupnout i lastin, aby to drzelo tvar.. v UK ho bezne do tricek davaj..

caramilla
14. jún 2012

kdybyste se ptali,proc mlcim, tak mam pivo v klavesnici ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

komisakpd
14. jún 2012

@caramilla jojoj joj...

ja som prave dosila maximovi novacice na behanie do piesku..zajtra pofotim na modelovi 🙂
a aj sukne je uz uz horova..uz len zajtra podohnut a bude, lebo nejaku dlhu som ju urobila

season
14. jún 2012

@ucitelka70 Monča, ROBÍŠ?

kryska5
14. jún 2012
beky52
14. jún 2012

@komisakpd skrátiť sa dá...čakáme fotky 😉

season
14. jún 2012

Zienky, foto našej hromadky Miller s bleskom a bez 😉

season
14. jún 2012
palosek
14. jún 2012

@season ...dlouhá noc.... 😀 😀 😀 a parádní látky...taky už jsou některé v mé skříni 😀 😀 😀

season
14. jún 2012

@palosek mala som šoky, lebo som omylom vyhodila inú látku z tabulky ako som mala, v domnení, že ju vypredali a myslela som, že 11m som naklikala omylom, namiesto 1m.

palosek
14. jún 2012

@season ..tak to jsou pak infarktové situace, co? 😅 🙂 ...Já jsem zas neodolala Mullerovi 😝 😢 ...Ale těším sa naň... 😀 😀 😀

dugyna
15. jún 2012

sk baby tabulka na platby https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
vtc objednane asi v pondelok dovezu

dugyna
15. jún 2012

a tu je par foto z posledneho tyzdna vytvorov..este mam cosi nacate a nedosite...
tielko som trosku skraslila.
tunika s ruzoveh.bambusoveho upletu podla strihu z FM a ta ista z kvietkov z mraza
z kvietkoveho kordu ma Miska saty
a flessosvy zimny kabatik s kapucnou na zips z ottobre

ucitelka70
15. jún 2012

@season ešte do 30.6. akurát od pondelka bude skúškové obdobie, v júli si vyčerpam dovolenku a od 1.8. žiaľ ÚPSVaR - nezamestaná... fuj, grc

ucitelka70
15. jún 2012

@dugyna ten kabátik je fest dobrý, ty si urobila parádne pokroky, však? musíš mať z toho úžasný pocit.....

ucitelka70
15. jún 2012

@barcav závisí od pružnosti materiálu..... ja som si mohla tiež menej, lebo vidieť na rukávoch, že sú širšie... ale nevadí.....

ucitelka70
15. jún 2012

@season super, máme kvietkovanú látku, ja som sa zľakla, že nebude...

ucitelka70
15. jún 2012

SK kočky, ešte 4 m mentol fineribu k tučniakom - a možno aj k tyrkys piké......

dugyna
15. jún 2012

@ucitelka70 dakujem,mam. ale ten kabatik zase nebol nejak tazky..dva strihy z fleesu a vnutri vypln . jedine co som robila na nom prvy krat bolo vysivanie dierok strojom, a miesto lemovacky som dala stuzku hrubu

jemi
15. jún 2012

Tak kovboj džíny hotové (už včera), jen někdo neměl čas je zkusit 🙂 tak je dávám bez modela. Všité třásně a klíny pro rozšíření v pasu. Jinak 100 jehla v pohodě přešila i 10 vrstev džínoviny (když jsem sešívala lem nohavic v místě kde už byl jednou sešitý....) jen jsem musela pomáhat a točit kolečkem 🙂
Na dnešek má obkreslenej střih na bodýčko (teď už konečně něco co využijem a né kostýmy), ale mám toho moc, takže hotové bude asi až v neděli 🙂

season
15. jún 2012

@ucitelka70 ved práve, jasom siju pomýlila z jednou čo mala @komisakpd objednanú millerku, ked mi volali,tak som ju dala preč z tabulky. Som az prekvapená, lebo jej je aj naviac 3m, či to bol už koniec, tak nám to dali všetko?

ucitelka70
15. jún 2012

@season ja mám z oranžovej farby tričko - presne toto, veľmi rada nosím, tak mi hod o 1 m navyše, ak si ešte nestrihla, zoberiem 3 m z nej

lenasss
15. jún 2012

a toto 😕 😕 😕 😕 http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn... asi nutně potřebuji látky pokud by jste někdo chtěl písněte IP