Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek jj dřív se mi moc nelíbilo že je tu s náma tchyně v baráku,ale co mám děti jsem za to vééééélmi vděčnáááááááááááááááááá 😅 😀 😀 😀 jinak jsem taky neušila nic bo jsem ještě vařila a tak jsem stačila jen střihnout látku 😉
@ucitelka70 hele přestaň provokovat 😀 😀 😀 😀
@daisyr já si pořídila jako první elastický 😉
@caramilla no to jo, na netu se dá sehnat ledacos, ale ona chce jen v kamenné prodejně a vyzkoušet. no je mi jasný, že i v praze v nějakým spešl prádlovým krámu by se sehnalo, ale na to nejsou penízky...ale není to tak hrozný, jednu podprdu jí upravuju tak 20-30 minut a dostala jsem MIlku, což mi krááásně nervy obalí, abych zvládla i tu další podprdu 😀
@crawler bude až v neděli, jdeme s dcerkou na víkend k rodičům a manžel musí do práce aby do tábora všechno stihl...
ale vymýšlí si dál, ted chce ušít koltové rukávy a dokonce mi poslal odkaz na fotku jak to má vypadat http://foto.dama.cz/foto.php?f=968034 (bude to lehké jen nemám vhdodnou látku, tak budu muset na nákup)
@daisyr já měla elastický a v pohodě, chtěla jsem jen na kolébku a ted nejradeji manducu 🙂
@katka82 ja si dneska strihla treti trico do sbirky, tentokrat bezove, z toho bambusoveho neceho z mtx, abych mela trico k vcerejsi sukni. kdyz maji byt o vikendu ty hicy, tak abych byla za koooocu 😀
@crawler ja si pak usila jeste mei tai a s tim to bylo lepsi, ale taky ne na dlouho.. :-P no a ted tahame v krosnicce, kdyz se jde nekam na turu..
@season...juj uz sa tesim na latky na na Mraza..potom si vas asi mesiac neozriem aby som sa neinfikovala dalsimi hromadkami ale budem len sit... 😀 😀
baby potrebujem radu,..usila som maximovi nohavice na vonku no a davala som tam patentky...no jednu som dala zle..ako ich dam dole?? uff..netusim... 😠
@crawler jo stačila, ale podšívku doma nemám
Já jsem na aukru splašila za 105 Kč set pravá kožená minisukně + blejzr (kožený kabátek do pasu)+ klobouk, budu mít kostkovanou košili (jen jí budu muset trošku přešít, protože jak kojím je mi malá přes prsa), pak máme pujčené kankánové sukně a k nim musím sehnat korzet a punčošky, ještě když bude čas, tak našiju třásně i na moje džíny a případně spíchnu dlouhou sukni....Ono já na táboře budu vedlejší postava, manžel bude uvádět hru... takže toho potřebuje víc.
baby zapôatila som vsetky platby...a uz sa mi z materskej nic nezvysil..katastrofa...tak sup do sitia...navrhujem uzatvorenie hromadok aspon na mesiac 🙂)) asi si pojdem kupit nejaky kufor na vsetky tie latky, zbytky, a ine drobne drobnosti...🙂)
@daisyr my na začiatku elastik a beco. potom som kúpila pevnú (storch), ale nám elastik vydržal do cca 9 mesiacov, mám ľahunké dietko 😀 a na malé mimi je skvelý hodváb 🙂
a ja som si dnes ponosila zas v šatke po dlhšom čase, viac fičí ergo, ale malá si vypýtala šatku, tak sme boli pozrieť cirkusové zvieratká v parku, boli sme spolu so zvieratkami zas za atrakciu 🙂 ja to leo milujem
@caramilla na teba nemám slov, taška parádna
SK baby porosim o skore platby za VTC objednavka dnes vyrazila...cize je vysoko pravdepodobne ze tu bude uz v pondelok....
aj ked neviem ci vam uz dosli rodicaky....lebo mne este stale nie...
@daisyr k satkam, b. som do 6. mesiacov nosila v dydimos standard, potom manduca.. kedze do mesta sa presuvam autom, vzdy som satkou vyzametala cele parkovisko, tak som hned ako sa dalo presla na nosic, aj pre mm bol vyhodnejsi.. 😠 teraz mam satky 3 😉 2 ellevilky, a jednu moby elasticku pozicanu.. musim povedat, ze ta elasticka mi nesadla. ale veelmi si pochvalujem elleville jade. kupila som ju z druhej ruky, je nadherne zanosena , makka.. novu som kupila zaru a nema mi ju kto zanosit :( este je taka nepodajna :( kuk stranku, mavaju aj zlavy a akcie.. nova velkost 7. ma vysla aj s postou cca 75€ cize pre mna urcite nejaka pevna satka a k tomu na neskor ergo nosic.. a ten si konieckoncov aj usijes 😉
super veci ste zas podavali..dik za tip na kojo triko 🙂 uz som zabudla kto hodil link ... musim s usit dalsie, ale pockam na latky od mraza.. veeelmi sa tesim 😉
@daisyr měla jsem elastický (Moby- je nejpevnější z elastických) asi do tří měsíců, pak už mi při vertikálním nošení nešel tak dobře dotahovat. Mimi bylo mrňous a chtěla jsem, aby tam byl uvázaný pěkně pevně. Takže jsem přešla na pevný.
Kdybych měla pořizovat jen jeden, asi bych spíš doporučovala jen pevný (ale lepší je hezky zanošený - je měkčí a klouzavější - stačí na něm třeba spát nebo ho mít natažený na gauči...). Je to univerzálnější. Každopádně jsem před týdnem zkoušela navázat syna (cca 10kg) do toho elastiku a dobrý 😉 Na případné mimi ten elastik zas použiju (hlavně na kolíbky), ale bude to tak na měsíc dva cca. Jinak ho spíš půjčuju kamarádkám, na minimimi.
@anastazieb ; @daisyr ten vatanai hnedy je novy jak zanoseny, mekky, klouzavy, super! 😉

tak jsem dnes konečně ušila něco na sebe tímto se omlouvám všem,které děláte patchwork 😀 😀 je to hruza ale když ten jersey se táááák kroutí 😝 jinak ukázka toho jak se zbavit odstřižků z DADKY 😀 😀 foceno samospouští tak ty pozy sou teda dobrý 😅