icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
15. jún 2012

Miesto 50 som išla 65, no ja viem že som blbá, aj keď na tej ceste nikto 50 nejazdi :(

caramilla
15. jún 2012

@katkaela ☹ to nas... nejhorsi je, ze chytnou vzdycky ty "neskodn" a pirati silnic jzdi vsele 150 a delaji tudle ☹ Ja dostala pokutu pred 6tydnama za prechod pres koleje, kde chodi uz 100let cely benesov, pac proc to hodinu obchazet 😠 . prvni jsem byla nas. a pak jsem to vzala s humorem a blocek mam na lednici a navstevy obdivuji 😀 Nesmis to prepocitavat na latky, holt no ☹

katkaela
15. jún 2012

@caramilla Mňa na tom najviac štve, že vždy za tie pokuty nadávam chlapovi, on je na ne expert....a teraz ja.

animal
15. jún 2012

@terezita taky mi přišla Dadka a 2x to samé, oranž, hodně sv.modré a hodně světlounké zelené, asi 1x meruňková 1x béžová HOVÍNKOVÁ hnědá 😀 a toť vše, jsem doufala v zářivější zelenou a hlavně i žlutou no, tak příště

terezita
15. jún 2012

@animal tak jestli chces, muzu ti zarivou zelenou vymenit za treba svetle zelenou. tu tam nemam. stejne ti budu posilat pro erique ty strihy..

palosek
15. jún 2012

@caramilla tak taška nemá chybu 😀 Zrovna včara jsem koukala na podobný vzor ve fialové barvě a říkala si...co by kdo mohl z toho vymyslet...a hle... 😀 😀 😀 Skvělá 😵 😵 😵

animal
15. jún 2012

@schnek na hilco bude cobydup hromada a dodání během září

animal
15. jún 2012

@terezita hele a šedoui nemáš taky ráda co??? chceš ještě za něco vyměnit??? té zelenkavé mám asi 14kousků a sv.modré čoveče asi 15kousků 😀 a už je to i na balkóně vyprané

animal
15. jún 2012

@terezita a s tou eriqe jsi se domluvila teda, že ji to stačí se softem ju? chápu 😀

terezita
15. jún 2012

@animal hele tak ja ti nafotim co mam a hod kdyztak pak fotku tvojeho a nejak to vycenzujem.. (jezis to slovo vypada silene, kdyz se to napise pocestene.. 😀)
jojo, se softem. vidis, to jsem ti zapomnela napsat 🙂

palosek
15. jún 2012

@katka82 ...to máš dobrý, že tchýni využiješ 😀 😀 Já to s ní mám naopak....děti před ní musím hlídat 😀 😀 😀 , teda tu nejmladší 😀 😀 😀

animal
15. jún 2012

@terezita nafotím asi zítra, dneska jsem kaput a hlavně vás dočítat, když mi celý den nešel net je děs běs, takže jsem to fičákem prolítla.

terezita
15. jún 2012

@animal ja uz mam casu habakuuuk! ditko s otcem vyexpedovano a az do nedele tu mam pre 😉 😅 😀 jupiii!
jdu ti to vycvaknout.

terezita
15. jún 2012

@animal tak tady jsou. jen ta zelena je ve skutecnosti zelenejsi a ta bleda modra je svetlounka seda.. 😀

sinala
15. jún 2012

myslím, že v Dadce nechápou, jaký je zájem o odstřižky 😀 😀 😀

terezita
15. jún 2012

@sinala myslim, ze to brzy pochopi, az budou odstrizky nedostatkovym zbozim.. 😅 to ta jejich cena hezky rychle stoupne 😉

zikie
15. jún 2012

Juj, mohla bych se přidat ke směnárně odstřižků? Mám doma chlapáka a přišly mi víceméně samé dívčí barvy.
Ráda bych se zbavila většiny té vanilkové( té je asi nejvíc) a veškeré merunkové a cihlové, zelená je super a klidně se o část také podělím.

palosek
15. jún 2012

@terezita ...náhodou...takhle nafocené vypadají ty barvičky skvěle. Ale dle tvé tvorby....asi nic pro tebe 😅 😀 😀 😀 ???
@zikie ...ale tyhle se mi zdají nějaké bledé...vyjma zelené 😀 😀 😀

zikie
15. jún 2012

@palosek Ty barvy jsou sytější, jen v podvečerním světle je foták úplně nepobral,ale na chlapovi by vypadaly dost blbě.Řekla bych že ta meruńková je ta samá co má Terez na horním snímku druhou z prava.

ucitelka70
15. jún 2012

@jemi ináč bohovsky sa mi páči ako píšeš o tábore, nemáš nejaký blog, kde sa bližšie dozvieme, čo je to zač?

caramilla
15. jún 2012

jezis, tady je to dneska jak na trhu 😠 😀

terezita
15. jún 2012

@palosek mno jako nestezuju si.. ale chtela jsem vylozene holcici barvy a je to tak pul na pul.. 😀
@caramilla turecky bazar hadr.. 😀 a vcera jsem si z toho delala prdel 😅

ucitelka70
15. jún 2012

@terezita jemine, to sú ale krásne farby, a veľké kusy..... na jesen by sa aj z toho mala hromadka, a každý napíše, aké farby preferuje.....a rozdelí sa podľa gramáže.... čo vy na to?

komisakpd
15. jún 2012

tak konecne pridavam rychlovku v podobe vonkovych nohavic...maxim sa vyzival v pozach...+ moj drobec Rita s oblubenou drevenou hrackou

animal
15. jún 2012

tak zatím fotky jenom ze sušáku
oranžová je prostě sytá oranž a mě nevadí, zelená je taková světlounká hrášková a klasika sv.modrá něco jako nebeský modrý fin z MTX

dugyna
15. jún 2012

@terezita krasne farby ti dosli tych ostrizkovat 🙂

lillianx
15. jún 2012

@lenasss mozno si to mohla skusit niecim podlepit, aby sa to nekrutilo. ja by som vyskusala vodourozpustny vlizelin napr.. ale zas cez prsia to proste nikdy mebude nenatiahnute, takze co uz 😀

katkaela
15. jún 2012

@terezita @animal @zikie holky, krásne farby🙂 je to tu ako arabská tržnica, ale mne sa to páči

jemi
15. jún 2012

@ucitelka70 blog nemáme, ono je s tím už tak dost práce, protože tu základnu vlastníme (tu budovu), takže ted jsme ji byli čistit a příští týden jedeme stavět stany a malovat kulisy (místo hradu bude pár westernových domečků). Máme jen webovky a facebook, ale to by mě mohli stopnout za reklamu, tak posílám soukromé album pár fotek z lonského tábora na téma středověk 🙂
http://jmjm.rajce.idnes.cz/Tabor_2011/#

anastazieb
15. jún 2012

Holky, když z těch dadka odstřižků šijete třeba pyžámka, to nějak podšíváte? Mně se nějak příčí dávat na tělíčko tu umělou stranu 😒
Jinak já jsem objednávala před 14 dnama asi a měla jsem hodně žluté, svítivě oranžové, svítivě zelené, a pár kousků tm. modrých, tm. zelených a béžových.
Aha, už ale chápu, že ty vaše odstřižky jsou ty jersey 😀