icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
15. jún 2012

@daisyr Didymos si chválím taky a velmi, mám dva 😉 Vatanai jsem nikdy neměla v ruce, ale co jsem tak četla, tak hodně záleží na konkrétním kusu, protože třeba pruhy jsou prý tenké a u těžšího dítěte řežou do ramen. Ale Didymosy některé jsou taky tenké, ale spíš některé z limitovaných edic. Ty ze stálé nabídky by snad měly být univerzálnější.

komisakpd
15. jún 2012

@caramilla vdaka,,,,ta kombinácia pismen je zámerna , ci 😀 😀 😀 😀 nejako to nebolo ani tazke, najhorsie je pre mna strih

schnek
15. jún 2012

@sinala děkuji. Kolik je 1kg tak pro představu?

sinala
15. jún 2012

@schnek myslím, že 20 ks čtverců 50x50cm, přišly mi už loni, tak si to moc nepamatuju 🙂

schnek
15. jún 2012

@sinala nevíš, jestli je i na tohle velkoobchodní cena? příp. jaká?

kuna
15. jún 2012

@zikie určitě bych brala tu růžovou (klidně vše, co máš), pak meruňkovou (určitě taky pár kousků), jestli by ti nechyběla zelená, tak klidně taky. Teď ale nevím, jestli to, čemu já říkám "hnědá", jak na to koukám, je to nějak do cihly (ale ve skutečnosti míň, jak na fotce) Celkem toho mám 8 kousků.

zikie
15. jún 2012

@kuna tu cihlovou mám asi taky 🙂 Ale ráda vyměním růžovou a merunkovou a pokud moc prahneš po zelené, klidně můžu třeba 2 kousky taky postrádat. Nemáš náhodou kousek té pěkné oranžové? 🙂
Taky jsem si říkala, že by v Dadce asi koukali 🙂

komisakpd
15. jún 2012

preco nieco take nemame aj na sk??? AKO TIE ODSTRIZKY....

sinala
15. jún 2012

@schnek to asi ne, za 80 Kč se to dá 😀

sinala
15. jún 2012

loni jsem ty prostřihy kupovala za 55 Kč 😀 😀 😀, takže Dadka už navýšila cenu

beky52
15. jún 2012

@komisakpd tvoja malá Rita je užasná..a pochvala za nohavice..super vymyslené

schnek
15. jún 2012

@sinala no to každopádně, beru je tak jako tak, už jsem psala i kamarádce, jestli taky nechce a nedáme napůl poštovný 😀 Ale registrovala jsem se jako firma a počkám, až mi udělají VO cenu. Nabídnu ještě mami, jestli by nechtěla povlečení nebo ručníky 😉

beky52
15. jún 2012

@ucitelka70 super nápad..a prečo až na jeseň?? 😀 ..

lenasss
15. jún 2012

@caramilla Jasmínka jak se na té první fotce snaží zdrhnout tím zábradlím 😀 😀 😀 😀 to nemá chybu to je jak kdyby si myslela že je neviditelná. 😀 😀 to je kouzelné 😀

komisakpd
15. jún 2012

@beky52 dakujem a ano Rita je uzasna

beky52
15. jún 2012

@terezita ..su nádherní tie ustrižky..aj my chceme 😀

ucitelka70
15. jún 2012

@beky52 no akože prečo? mtx 1až6, vtc, potisky, mráz..... skrina už nevládze a ani kufor...... a zvlášť konto....

beky52
15. jún 2012

@ucitelka70 hlavne to posledné 😀 ..a najmä man 😎 el,,,už slubujem tento rok 5x,,že už neobjednám..ešte,že ma pozná... 😉 ..a hovorí..načo trepeš blbosti🙂

beky52
15. jún 2012

@ucitelka70 ..ale..vedľa tých 100eurových výdavkoch..by sme tie drobné našli 😀 😀 😀

ucitelka70
15. jún 2012

@beky52 samozrejme, že to posledné.... lebo keby tie boli, tak si kúpim ešte jednu skrinu, no nie?

monr
15. jún 2012

@zojec mne ukáže aj ďalej, ale sú tam 2 okná, v jednom objednávka, v druhom platby - celková suma je v riadku 12 😉

ucitelka70
15. jún 2012

@monr už som jej do IP dala podrobné info.....

beky52
15. jún 2012

@ucitelka70 aj 2 skrine🙂... 😀 😀 ale radšej poukladajme látky do krabíc..tie sä zadarmo..a čo ušetríme za skrinu..investujem do látok.. 😝 😀 😀 😀

ngvadi
15. jún 2012

nedočítám, bo to se fakt nedá :D tak jen přidávám nějaký svoje výtvory z poslední doby 🙂

žabí trika pro bráchy, merino hnědo-vínovej kompletek, merino leginky s vyšším pasem, elastický zvonáče ve stylu abba pro pětiletou holčičku na míru (jak vidíte, mně byly taky, jenom kratší :D), a merinozavinka s čepičkou pro novoška jako svatební dar kamarádům (čekaj v listopadu)

smutný na tom je, že je to všechno pro někoho, pro budlu nic :(

veronik77
15. jún 2012

@caramilla ano, to je ta " moje" sukně - nádherná!!!!! 😀

beky52
15. jún 2012

@dugyna krásne veci si ušila..tie šaty..aj ten kabátik..proste nádherné 😉 z čoho si dala výplň do kabátu?..vatelín?

dugyna
15. jún 2012

@beky52 dakujem za pochvalu 🙂, ano do kabatiku som dala vatelin co som mala doma , vrstva fleesu vrstva vatelnu a vrstva fleesu. rukav su len cisto dve vrstvy fleesu a to iste aj kapucna

beky52
15. jún 2012

@dugyna krásne veci si ušila..tie šaty..aj ten kabátik..proste nádherné 😉 z čoho si dala výplň do kabátu?..vatelín?

beky52
15. jún 2012

@dugyna sorry..blbne mi pc 😀

beky52
15. jún 2012

@dugyna tak kabátik bude aj nazimu.. 🙂