Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
chci ušít do kočárku podložku z froté z toho z DADKY a ted přemýšlím jestli se v tom nebude moc potit.Nevíte někdo?? nebo z čeho to ušít 😒
Ahoj holky, po dlooouhé době vám sem jdu taky trošku zaspamovat se svými výtvory za posledních pár týdnů. Moc nepřispívám, ale pravidelně obdivuju vaše výtvory, veliká pochvala všem! A sláva místním hromadkám 😀 😀
Takže k fotkám: pruhaté kraťasy z látek z MTX, triko z modrých vaflí, v kraťasech z vaflí a triku z látek z MTX mi dneska model usnul, takže fotka "v akci" 🙂 Látku na žirafko-zebří povlečení jsem ulovila minulý týden na MMB, měla ohromný úspěch 🙂) A pak tři sukýnky na focení do ateliéru, trvalo mi rok než jsem přišla na to, jak na ně, takže o to větší z nich mám radost a mám v plánu ještě další barvy.
@anastazieb @marcelkad k pilotům z wendy bych se taky přidala, brala bych buď ty na banánu nebo na krému
@katka82 moc hezké, látka wendy?
@maya84 teda, ty jedeš! Ty tutu sukýnky jsou nádherné!
@medvi11 děkuju, jsou to barvy na textil Pébéo Opaque, mám tu základní sadu Discovery http://www.hrst.cz/barvy-na-textil-pebeo-setaco.... Na začátek dobrý, je tam třeba dost hnusná zelená, ale můžu si namíchat hezčí. Jen je potřeba ty barvy do toho textilu dost "zatřít", prostě aby se chytly. Jak barva zaschne, tak se trošku jakoby srazí a na některým místech je jí míň, nebo jsou tam bílá místečka. Dá se to ale opravit, je to vidět ještě předtím, než se to zažehlí. Prala jsem zatím asi 4x a dobrý, drží, nepouští. Na kontury jsem používala konturku v tubě Javana, ale teď mi přišlo gelové pero a to je úplně jiný kafe, s tou tubou bylo těžké dělat stejnoměrné linky, tohle jde samo. http://www.davona.cz/tvoreni/234-barvy-na-texti...
tak baby,...uz po vysviacke..priedavam svoju prvu suknu...vcera vecer po dositi a tak v akcii...fotky nebarz ale aspon nieco..
tak z fotiek nebude nic..nejde mi ich nahrat...
@stassy no ano, šiť froté, to je bordel všade, niečo ako lama 😀
@caramilla tá farebná kombinácia šedý melír a trochu ružovej...to moooože byť..krásne, nádherné, proste paráda🙂
@maya84 tie sukničky aj kraťásky sú bohovské, musíš častejšie pridávať výtvory, nech sa tiež pokocháme 🙂
Holky som bez Elišky 😢 😢, v sobotu si ju odviezli naši na Slovensko, chlap odchádza v utorok na 2 týždne...Ešte, že tu mám psicu. Už nech je štvrtok to idem za malou tiež na SK.
jo a nemáte některá zkušenost s nákupem v Moraviatexu u nich v prodejně? jestli se taky musí vzít nějaký minimální množství jako při objednávce v eshopu?
@katka82 jůůů, pěkný 😉 já musim taky něco na spaní ušít, ale radši bych něco z toho bambusovýho úpletu z mtx 🙂 ale už mi došel 😢 😢 😢
@lenasss tá podložka z froté nie je dobrý nápad, ja som kúpila vlani froté - sakra drahé - ale sa krčí, šuľká, to by bolo lepšie z pevnejšej látky
@komisakpd budeš vedieť, alebo daj na blog a daj link, kukneme....
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As... nechcete niekto este dinosaurov prosim... 😵
třeba tenhle 😵 😵 😵 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@marcelkad myslím jako jedna z nich, ne obě 😉