icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
17. jún 2012

skusim pridat foto...no konecne ..aspon dve...

medvi11
17. jún 2012

@kuna díky! Mám tu asi tunu DADKA odstřižků a chci to zkusit taky...

lenasss
17. jún 2012

@ucitelka70 díky za názor popřemýšlím o něčem jiném tedy,když ale já mám to froté stejné barvy jako kočár 😀 😀

ucitelka70
17. jún 2012

@lenasss tak to riskni, možno toto froté bude lepšie

zikie
17. jún 2012

@lenass podložku do kočárku jsem šila nedávno- první testovací vzorek byl mikrofleece a úplet( také kvůli barevnému ladění 🙂) a kroutilo se to jak blázen. Druhý pokus bylo bavlněné plátno, podžehlené ronopastem, další vrstva vatelín a naspod fleece- v tvém případě by to klidně mohlo být to froté a vše olemováno lemovací gumičkou a to drží perfektně. Jestli chceš můžu zítra hodit foto.

komisakpd
17. jún 2012

@zikie jej super ze si sa ozvala...lebo ja uz dlho rozmyslam o tom ze kto to tu spominal tu podlozku do kociara ze sa popytam....juj super...hod urvite foto..velka vdaka...

lenasss
17. jún 2012

@zikie to by si byla hodná kdybys hodila fotky díky 🙂
@ucitelka70 vyzkouším to když tak to vyhodím a udělám jinou 😝

eldwen
17. jún 2012

ahoj všem po týdnu, na tšch 40 stran , co přibylo se snad kouknu později 😉 - jenom hlásím, že jsme dojeli z dovolené a zítra během dne aktualizuju informace u WENDY a MTX. V úterý by mi snad mělo domů dojít MTX, wendy ještě uvidím kdy (faktura už mě zastihla v zahraničí prakticky bez netu. Od úterý do čtvrtka jede muž na pracovní cestu (nejspíš), tak to bych se vrhla na stříhání a v pátek by snad první balíčky mohly odejít. Mějte se, jdu dospávat let 😝 😀 😀

sinala
17. jún 2012

@kuna já používám nerchau, sice jen razítkuju a dobré 🙂

kuna
17. jún 2012

dnešní rychlovka, ovci vlozka do autosedacky proti poceni. Vzadu jsou gumičky a tkaloun na přichycení.

zikie
17. jún 2012

@komisakpd @lenass protože jsem hlava vykojená, radši to sem hodím rovnou jinak zítra zapomenu. Jen se omlouám za kvalitu fotek. Plátno je kupované na Fleru- bylo drahé jak pes,ale byla to láska na první pohled, fleece je Mráz, lemovačka Stoklasa od Caramilly.

zikie
17. jún 2012

Alespon je to drobný důkaz, že taky sem tam něco ušiju a jen tu nešmelím látky 🙂))

jemi
17. jún 2012

@zikie tak ta látka je uplně super 🙂 a podložka taky

komisakpd
17. jún 2012

@zikie krasa...no ja by som chcela do sportoveho kociara nieco..ufff..nemohla by si mi napisat postup do IP vdaka...

zikie
17. jún 2012

Moc děkuju za pochvaly. Jak říkám, do látky jsem se fakt zamilovala, ještě z ní plánuju polstr do jídelní židličku a cestovní látkové sedátko k navlékání na normální židli, jako vyrábí tuším Tot seat.

marcelkad
17. jún 2012

tak objednávka WENDY, je to moje první tabulka, tak prosím o shovívavost 😀

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...

beky52
17. jún 2012

@komisakpd super si ušila sukničku..pochvala..a nebodaj aj tročenko je tvoja prácička?

schnek
17. jún 2012

@marcelkad píšu se do tabulky, ale nějak to nesčítá, píše to chybu dělení nulou a potom - můžu tam přihodit ten jednolíc Paříž?

schnek
17. jún 2012

@zikie podložká je nádherná 🙂 látku chápu, objednávala jsem si před měsícem z Německa na kombinezu pro malou, prostě jsem ji musela mít, i kdyby mi tu měla ležet ve skříni 😀

jemi
17. jún 2012

@zikie jéé tos mi připoměla že musím koupit nebo ušít cestovní židličku, myslela jsem něco takovýhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=47192023&tab=2

to TOT Seat vypadá taky dobře, ušít by to neměl být extra problém, ale nejsem si jistá jestli to bude pro malé mimčo pohodlné, teda až bude sedět

beky52
17. jún 2012

@ucitelka70 je to super..a deti narastu rýchlo..ani sa nenazdáte..a budu mu dobré🙂..radšej väčšie ako malé 😀

veronik77
17. jún 2012

Tak jsem dneska šila synkovi klobouk - první verze je mně, druhá starší dceři, ale už ta třetí je akorát. Ještě, že je nás doma tolik a unosí se to 😀 😀 😀

zikie
17. jún 2012

@jemi já jsem si ji představovala takhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=42036002&tab=4, koukám, že je dělá i můj oblíbený Emitex, tak uvidím, jestli se do ní pustím, nebo vyměknu a koupím ji.
Ale asi by to neměl být problém ušít, už mám i trochu představu. Na dlouhé sezení to asi není, ale na chvilkové posazení třeba v restauraci, kde nemají k dispozici dětskou židličku mi to přijde celkem praktické.

marcelkad
17. jún 2012

@schnek jasně, přihoď si vše, co budeš chtít. Není problém. Jdu se kouknout, co to dělá 😀

komisakpd
17. jún 2012

@beky52 dakujem za pochvalu, nie tricko nie je moja praca ale je jednoduche chystam sa nieco podobne vyrobit...uvidime ako sa podari..len cakam na latky...

maya84
17. jún 2012

@marcelkad taky jsem se tam k těm pilotům napsala a dovolila jsem si trošku poupravit některé vzorečky, aby to počítalo jak má 🙂

beky52
17. jún 2012

@komisakpd zvládneš aj to..si šikovná 🙂

marcelkad
17. jún 2012

@maya84 díky moc, moooc šikovná

schnek
17. jún 2012

@marcelkad pokud by se nikdo další nechtěl přidat k tomu "mému" jednolícu, vezmu si ho celý kilo 😉

komisakpd
17. jún 2012

@beky52 uvidime...ako to pojde..len ja este nevim asi zvolit vhodnot materialu...