icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
18. jún 2012

jsem popletla náviny, prostě 4 ty větší a 1 menší 😉

boudova
18. jún 2012

já myslím, že Hardy za tu cenu z polska jsou nepřekonatelné, v příští hromádce do nich jdu určitě 😀 doufám, že @sinala první hromádka neodradila 😎

terezita
18. jún 2012

@schnek hele ja je beru po 4 ks ty velke kony a jak mi stoji stroje vedle sebe, tak si vzdycky z toho jednoho konu pretahnu do normalniho stroje.. byla jsem donucena, bo nikdy nemeli ke konum i pasujici nit v delce 500yardu.. 😀
@boudova na kolik vas nakonec vysly se vsim vsudy?

schnek
18. jún 2012

@terezita no já bych je jenom chtěla zkusit, tak je mi to jedno. Asi u nich objednám, stejně bych chtěla KAI nůžky a ty mají za pěknou cenu 😉

kuna
18. jún 2012

@caramilla ty máš fakt tak nádherné modelky, jedna hezčí, než druhá! Schovej Páji pas a můžeš v šití zpomalit 😀 😀

@lenass teda, když se daří, tak se daří. Lidi jsou svině, fakt :(. Aspoň že fenka přežila, snad bude v pořádku.

boudova
18. jún 2012

@terezita já nakonec nebrala ☹ stop stav, právě se těším na další obj. a na kolik vyšly očekávám info od zúčastněnejch 🙂 ( @stassy např,)

jam3
18. jún 2012

ad nitě
Taky šiju Hardama a spokojenost. A do overlocku mám asi dvě barvy Baleriny a taky šijou.

@terezita
Taky používám kónu z OL do rovnostehu, jsem si myslela, že jsem objevila Ameriku a evidentně ne.
A kdyby se ti to náhodou hodilo, tak příští čtvrtek 28. jedu ráno do Bohnic, u tebe bych mohla být cca v devět nebo chvilku po. Šlo by to, že bych se stavila?

jemi
18. jún 2012

@katkaela @zikie
tak našla jsem jeden tutorial na cestovní židličku, teda čím víc to sleduji, tim min se mi do toho chce (myslím, ze stránky bezpečnosti...)
http://www.madebymarzipan.com/?x=2038

https://www.youtube.com/watch?v=cKMSYNrfutA
evinka
18. jún 2012

@jemi Tu židličku jsem šila minulý týden před dovolenou a nic moc.

terezita
18. jún 2012

@jam3 jojo urcite, takhle "brzo" rano budeme doma 😉

kuna
18. jún 2012

holky, kde kupujete tyl? Já byla dneska u mráze a koukala tam na ten výprodejový tyl a bylo to hrubé a tuhé, spíš jak drátěnka na nádobí 😀 😀 . Tutu by z toho určitě nešla. Koupila jsem ale krepžoržet na aplikace kytek, vůbec jsem nevěděla, jak se to jmenuje a kde se to kupuje a samo mě to praštilo přes nos 🙂

terezita
18. jún 2012

@kuna ve flex-texu, tam maji ten jemnejsi. jinak ve stoklasovi maji jeste ten uz na pasky namotany na rulicce,ale to vyjde nechutne draho.. 😝
co je krepzorzet to vubec netusim a jake kytky se z toho delaj taky ne 😀 takze se uz tesim na vysledek!! 😵

sinala
18. jún 2012

@boudova ani ne, ale manžela trochu ano 😀 😀 😀 . Zije nás tady na 50 m2 5 lidí 😀 😀 😀. Zvládl to a ještě mi pomohl 🙂

schnek
18. jún 2012

@kuna mám od mráze (z webu) 300cm šířku a je jemnej.

katkaela
18. jún 2012

@jemi super, díky za odkaz na židličku, kuknem na to. Mne sa teda najviac z hladiska bezpečnosti pozdáva takéto niečo: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ikarkulka/al...

michamicha
18. jún 2012

@boudova ale víš čeho jsem si u těch Hardů všimla, že třeba černý co mám doma jsou o něco silnější než bílý, černý jsem dostala se strojem 😖

katkaela
18. jún 2012

@barcav ja som teda tá arachnofobička, ale tento pavúk je rozkošný a veru, škoda ho na spanie, na normálne nosenie von by bolo🙂

zikie
18. jún 2012

@jemi Děkuju moc. Mrknu na to.

katkaela
18. jún 2012

@lenasss je mi moc ľúto vašej fenečky, by som človeka, čo toto urobil nakopala do zadku ale spredu!!!! 😠 😠

jemi
18. jún 2012

holky ještě k tem nitím Hard, koupila jsem 4 kony 5000y a zjistila, že je asi nedám na stroj-obyč, jak to řešíte?

boudova
18. jún 2012

@michamicha že by se zas dělaly Hardy a "Hardy"? to už je jak s potravinama, taky dvojí kvalita...

avema
18. jún 2012

Taky se musím pochlubit svými výtvory. K dokonalosti to má daleko, ale třeba se vám jednou vyrovnám. Díky moc za inspiraci a navody (hlavně Caramille za balonovou sukni, jsem z ní nadšená a holky taky). Stává se ze mě šicí závislák a zodpovědně syslím látky.

animal
18. jún 2012

@avema no vidíš, šikula 😉

monr
18. jún 2012

a dnešný klobúčik, škoda toho decovilu, vlizelín mám extrémne tenký, aj keď som dala 2 vrstvy, tak sa moc krúti, ale nevadí, hádam poslúži.

monr
18. jún 2012

@avema len sysli, uvidíš, zas našiješ také parádičky, ako teraz 😉

animal
18. jún 2012

Do Hilca putoval infomail, ale až budu vědět podrobnosti, tak vše dám vědět. Zatím nevím, které látky jsou ještě dostupné a přesné ceny.

No prostě jednoduše - tady je odkaz na google tabulku, kde se vše dočtete. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

sinala
18. jún 2012

@boudova @terezita @stassy tak já žiju v domění, že hardy jsou hodně dobré - dle informací z téhle diskuze 😀. Sbírám info až jednou ( už letos 😀 ) budu mít OL 🙂

zojec
18. jún 2012

@monr si ma s tym klobukom predbehla 😉 :( cakala som , ze si pri dvoch detoch tak skoro nepichnem, ale teeeda uz mi to chyba celkom dost.. ale take sitie jedna prtava vec tyzden ma nebavi :/ no snad coskoro

boudova
18. jún 2012

@animal uf....tak jsem si projela celej vzorník HILCO a jdu se teda schladit pod sprchu..... 😀

animal
18. jún 2012

@boudova no Hilco tradičně nezklamalo, že je tam milion látek pro holčičky. Celkově mi příjde, že loni a předloni měli lepší vzory.