icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
18. jún 2012

@schnek a kam dáváš stroj do servisu? já vím jen o jednom na Slovanské naproti Ixcatlanu a tam jsem teda koukala na 5000m kony a mají je tam strašně drahý, nevim co je to za značku, ale měli tam hlavně samý tmavý barvy 😝 jsem si tam kupovala krejč. nůžky a paní mi tvrdila, že se snaží u nich na krámě držet ceny na úrovni internetových cen, ale ty nůžky tam měli skoro o 300,- dražší než bych je koupila na netu, ale tenkrát jsem na to chvátala, tak jsem je za tu cenu holt vzala 😒

stassy
18. jún 2012

@palosek Ono je to celé nějaké zvláštní, jdu rozbalit balíčky pro Def a Sufika a zjistit, co se tam ukrývá. 😀 Jsem do toho nechtěla hrabat, když je to zalepené a popsané, ale třeba tam na mě čeká překvapení.. 😀

palosek
18. jún 2012

@stassy ...no když jsem se koukala na tu první tabulku, tak to nesedělo, ale sinala psala, že některé odstíny nejsou a holky tam psaly nějaké náhrady...a kdo se neozval......podle poslední tabulky mě všechno sedí 🙂

stassy
18. jún 2012

@palosek Do té jsem právě koukala a nechápu, proč tam zmizel řádek s barvou Lake blue, kterou jsem si tam zadávala. Celkem jsem měla objednaných sedm barev, ale v balíku (a i v té tabulce) jich mám jen šest, chybí mi ta tyrkysová. Jako úplně chybí, všechny kusy, ne třeba jen jeden.. 🙂

petkon
18. jún 2012

@stassy balík zatím doma nemám. Ale @sinala psala někdy v mailu, že něco nedodali.

palosek
18. jún 2012

@stassy ...si myslím, že právě ten odstím nebyl a kdo chtěl, tak měl místo něj ten lagoon...???

stassy
18. jún 2012

@palosek jj, mail ohledně chybějících odstínů jsem dostala, i jsem jednu barvu opravovala, ale o té tyrkysové nepadlo ani slovo.. Kopíruju z mailu: HARD 5000y

ř. 31 - 150545 - jasmine green TP - (sufik)
ř. 32 - 310 smoke gray - jako náhradu uvádí 130 000 nebo 154 503 (
vicor, allin)
ř. 39 - 181248 - rust TP ( stassy)
ř.44 - 185338 - ultramarine green TP ( petkon)

o řádku č.34 a odstínu Lake blue nic...

I když teď mě napadá, jestli ono to nebude mezi těma 38mi, které nebyly skladem..
edit: ale Kamila v mailu psala, že nepozná, které barvy chybí, že to z faktury nepozná, takže těžko by se to přeobjednávalo..
Ale tak což, musím si ty nitě sehnat jinde.. I když vůbec netuším, kde... 😀

petkon
18. jún 2012

@stassy mail z 13.6. od @sinala "Některé položky nebyly dodány vůbec, byť v nabídce byly ☹ , ty jsou vymazány."

palosek
18. jún 2012

@stassy @petkon ...odstín prostě nebyl 😖...ale stjně lepší než některé jiné obchody, tihle aspon dali dopředu vědět... 😉

stassy
18. jún 2012

@petkon No vidíš, po tomhle mailu jsem tabulku prohlédla, ale šla jsem jenom po těch označených políčkách, vymazané jsem nekontrolovala.. 😕
V tom případě se @sinala moc omlouvám, že jsem plašila. 🙂

schnek
18. jún 2012

@michamicha mám ho z Budějovic a ještě v záruce, takže byl u nich, doporučovali mi Gutermann, Amann a ještě nějaký, v Domě látek kupuju, co je na nich napsáno Amann Group, takže předpokládám, že jsou to ty Amann. Na Hard jsem jim dávala odkaz a psali mi, že je neznají, ale předpokládají, že jsou made in China a tedy nedoporučují.

sinala
18. jún 2012

@petkon díky @stassy super, aspoň nemusím dlouze vysvětlovat 😀 😀 😀

eldwen
18. jún 2012

@schnek pokud vim, tak jsou polske 🙂

eldwen
18. jún 2012

jinak hlasim se s wendy a MTX - MTX mi dojde zitra a wendy tusim ve stredu, manzel nebude od uterka do ctvrtka doma, takze pojedu jako drak, zitra vecer bych dala vedet, jake jsou prebytky u mtx. V tabulce jsme tam hodila kolik ma dojit podle faktury, nekde bude treba i ubrat, tak uz se na to pripravte 😅 😅

stassy
18. jún 2012

@sinala To by ani nemuselo být dlouze, stačilo by napsat, že některé barvy nebyly skladem, ty nedodaly a že to byla zrovna tahle "moje". 😀 Já sice maily čtu, ale jak vidno, tak stylem "jedním uchem tam a druhým ven" 😀

sinala
18. jún 2012

@stassy u polimexu,když není tak nejde doobjednat, musí být nová objednávka a to, že nejsou jsem zjistila až z faktury a které nejsou jsem objevila na svém účtu u Polimexu až jsem zaplatila 😀
ještě je tam možnost přesné dodávky, kdy se asi čeká až je vše skladem, to musím prostudovat když tak na příště 🙂

terezita
18. jún 2012

@schnek ja s hardy problem nemam, ale jsem asi jedna z mala.. 😀
@kuna tak to jsem rada, ze tobe neodstava! 😀 😀 😀 vidis, myslim na tebe kudy chodim!!! 😅 😀 uz taky nevim, na koho to melo byt.. 🙂 hlava deravaaa!

jemi
18. jún 2012

Tak dnes vkládám moje 3 krát poprvé-poprvé jsem šila bodýčko, poprvé jsem použila kráčejíci patku, poprvé jsem využila dvoujehlu 🙂 a teda spokojnost.

Šila jsem dle střihu ottobre 1/2006, velikost jsem projistotu volila větší, a tak nám je bodýčko velké.

Je to z termoribu z mtx, původně jsem při koupi materiálu myslela, že to bude na letní funkční trika, ale myslím, že to bude dost teplé. Ještě nechám na manželovi ať nandá babydruky.

schnek
18. jún 2012

@terezita a to znamená co? já bych je i zkusila. Ideálně kdyby mi někdo napsal, že má ten samej stroj a šije mu s nima ok 🙂

stassy
18. jún 2012

@schnek Já mám Janomku 605QXL, Hardy do ní používám a fakt s tím není problém, šije krásně. 😉

terezita
18. jún 2012

@schnek ja mam brothery.. no ony jsou hardy vseobecne povazovany za horsi nite a dost holkam se trhaji nebo seka stroj.. na me siti pomer cena vykon v pohode 😉

stassy
18. jún 2012

@terezita Fakt horší? Já právě myslela, že jsou jako ty lepší.. Baleriny mám zafixované jako že se trhají.. tuším tu na ně někdo nadával.. Možná Caramilla?

boudova
18. jún 2012

@terezita který bratry máš?

a co je teda považováno za "lepší" nitě? já myslela, že hardy, tak jsem teď zmatená.....

boudova
18. jún 2012

@stassy tak, přesně 🙂 sem si to teda nevycucala

terezita
18. jún 2012

@boudova bm3500 a OL 3034.
@stassy aspo

boudova
18. jún 2012

holky 😀 😀 😀 tak si v tom teda musíme udělat pořádek, bo já sem teď ztracená:
kvalitní jehly jsou schmetz a nitě teda aspo?

michamicha
18. jún 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀

animal
18. jún 2012

já jsem na tom jako Terka, s Hardama spokojenost. NIKDY se mi zatím nepřetrhly, necuchaly apod. takže zatím dobré

schnek
18. jún 2012

nitě Aspo, Gutermann, Amann (dle šc Radovský 😉 )

schnek
18. jún 2012

tak pokud by se dělala nějaká hromadka, vzala bych si do overlocku 1000y a 500y jednu do stroje na vyzkoušení. Cena je skvělá, ale kdyby měly být k ničemu, zůstanu u těch, co normálně kupuju 😉