Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Do té jsem právě koukala a nechápu, proč tam zmizel řádek s barvou Lake blue, kterou jsem si tam zadávala. Celkem jsem měla objednaných sedm barev, ale v balíku (a i v té tabulce) jich mám jen šest, chybí mi ta tyrkysová. Jako úplně chybí, všechny kusy, ne třeba jen jeden.. 🙂
@palosek jj, mail ohledně chybějících odstínů jsem dostala, i jsem jednu barvu opravovala, ale o té tyrkysové nepadlo ani slovo.. Kopíruju z mailu: HARD 5000y
ř. 31 - 150545 - jasmine green TP - (sufik)
ř. 32 - 310 smoke gray - jako náhradu uvádí 130 000 nebo 154 503 (
vicor, allin)
ř. 39 - 181248 - rust TP ( stassy)
ř.44 - 185338 - ultramarine green TP ( petkon)
o řádku č.34 a odstínu Lake blue nic...
I když teď mě napadá, jestli ono to nebude mezi těma 38mi, které nebyly skladem..
edit: ale Kamila v mailu psala, že nepozná, které barvy chybí, že to z faktury nepozná, takže těžko by se to přeobjednávalo..
Ale tak což, musím si ty nitě sehnat jinde.. I když vůbec netuším, kde... 😀
@michamicha mám ho z Budějovic a ještě v záruce, takže byl u nich, doporučovali mi Gutermann, Amann a ještě nějaký, v Domě látek kupuju, co je na nich napsáno Amann Group, takže předpokládám, že jsou to ty Amann. Na Hard jsem jim dávala odkaz a psali mi, že je neznají, ale předpokládají, že jsou made in China a tedy nedoporučují.
jinak hlasim se s wendy a MTX - MTX mi dojde zitra a wendy tusim ve stredu, manzel nebude od uterka do ctvrtka doma, takze pojedu jako drak, zitra vecer bych dala vedet, jake jsou prebytky u mtx. V tabulce jsme tam hodila kolik ma dojit podle faktury, nekde bude treba i ubrat, tak uz se na to pripravte 😅 😅
@stassy u polimexu,když není tak nejde doobjednat, musí být nová objednávka a to, že nejsou jsem zjistila až z faktury a které nejsou jsem objevila na svém účtu u Polimexu až jsem zaplatila 😀
ještě je tam možnost přesné dodávky, kdy se asi čeká až je vše skladem, to musím prostudovat když tak na příště 🙂
Tak dnes vkládám moje 3 krát poprvé-poprvé jsem šila bodýčko, poprvé jsem použila kráčejíci patku, poprvé jsem využila dvoujehlu 🙂 a teda spokojnost.
Šila jsem dle střihu ottobre 1/2006, velikost jsem projistotu volila větší, a tak nám je bodýčko velké.
Je to z termoribu z mtx, původně jsem při koupi materiálu myslela, že to bude na letní funkční trika, ale myslím, že to bude dost teplé. Ještě nechám na manželovi ať nandá babydruky.
holky 😀 😀 😀 tak si v tom teda musíme udělat pořádek, bo já sem teď ztracená:
kvalitní jehly jsou schmetz a nitě teda aspo?
@boudova 😀 😀 😀 😀
já jsem na tom jako Terka, s Hardama spokojenost. NIKDY se mi zatím nepřetrhly, necuchaly apod. takže zatím dobré
nitě Aspo, Gutermann, Amann (dle šc Radovský 😉 )
tak pokud by se dělala nějaká hromadka, vzala bych si do overlocku 1000y a 500y jednu do stroje na vyzkoušení. Cena je skvělá, ale kdyby měly být k ničemu, zůstanu u těch, co normálně kupuju 😉

@schnek a kam dáváš stroj do servisu? já vím jen o jednom na Slovanské naproti Ixcatlanu a tam jsem teda koukala na 5000m kony a mají je tam strašně drahý, nevim co je to za značku, ale měli tam hlavně samý tmavý barvy 😝 jsem si tam kupovala krejč. nůžky a paní mi tvrdila, že se snaží u nich na krámě držet ceny na úrovni internetových cen, ale ty nůžky tam měli skoro o 300,- dražší než bych je koupila na netu, ale tenkrát jsem na to chvátala, tak jsem je za tu cenu holt vzala 😒