icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
20. jún 2012

@terezita u nás se koná spánek až teď a já jdu konečně dělat věci do práce 🙂

stassy
20. jún 2012

@terezita a @caramilla Dodatečně všechno nejlepčejší k narozeninám, snad se si den užily podle přání a představ. 🙂

crawler
20. jún 2012

@sinala ted nevím, jak se jmenuje eshop stripy, ale já mámj kupon na 300kč na nejsicistroje 😉 jestli je to vončo, tak písni, už brzy vyprší platnost 😉

eldwen
20. jún 2012

@terezita u nas se usnulo za 9 minut, dneska rekord, odpoledne spal jenom pulhodky a pred tim dopoledne hodinu a pul (10 mesicu)

animal
20. jún 2012

@eldwen no malej s tátou tak řval, že jsem tam musela jít a teď usnul 😒

terezita
20. jún 2012

no ja se necham prekvapit.. jsem to ted odvelela do postele, precetla pohadku, pustila dalsi na cedecku a doufam, ze se ten nas model za chvili vypne.. 😀 nejak dnes uz nemam silu, jsem nejaka k.o. 😅

animal
20. jún 2012

@terezita dneska jsou asi nějaké divné erupce či co 🙂

komisakpd
20. jún 2012

baby ktore robite gmailove tabulky...ako uzamykate harok? alebo ked v nom robite formular ako ho znepristupnie(samozrejme okrem stiahnutia 🙂)

viem ze kusok od temy 😀 😀 😀 😀 😀

komisakpd
20. jún 2012
animal
20. jún 2012

@komisakpd buď jednotlivé listy, to ťukneš dole na ten list, který chceš zamknout pravým tlačítkem a vybereš chránit list. Nebo Vpravo nahoře je "sdílet" a tam nastavíš kdo může koukat nebo případně kdo může editovat atp.

terezita
20. jún 2012

@animal no my tu mame pod tou strechou desny hic a i kdyz venku sprchlo, tak se tu neda dychat.. 😝

komisakpd
20. jún 2012

@animal aha tak toto viem..som myslela ze ci sa neda este inac...vdaka 🙂

ucitelka70
20. jún 2012

dnes náš ročný drobček spinká celkom nahý., aj bez plienky.... aj to sa ešte potí, nad ránom dostane tielko.... a už dávnejšie sa v noci nepociká, pýta sa na nočník..... tak som zvedavá, dufam, že sa pokojne vyspinká... a ráno nebude treba sušiť nič.... ináč dnes ma mladí zobrali na výlet na kupko, tak sme sa vybláznili, aj mladým dobre padlo, zahrali si volejbal s partiou, čo tam hrali..... a ja som zatiaľ dozerala na spokojný spánok v chládku....

kuna
20. jún 2012

@zikie já jsem taky moc ráda a jsem z nových barev nadšená, takže taky dík! 🙂

@boudova ty vado, tohle šiješ jednou rukou, jo? To já šiju oběma a mám to pěkně křivý... 🙂 🙂 🙂

zase po čase jsem šila plenky. První jsou tréninkáče dle @caramilla a druhé jsou aio kapsovky jako dárek pro brzy se narodivší mimi známé. Modrá má uvnitř suede, krokodýlová bamb. aksamit a vkládačky ze dvou vrstev bamb. fleesu a aksamitu. Ještě jsem šila nějaké další vkládačky, ale ty nemám nafocené.

kuna
20. jún 2012

ještě ta modrá 😉

marcelkad
20. jún 2012
marcelkad
20. jún 2012

čemu bude chybět 1metr, to určitě vezmu, případně přemýšlím, že vezmu vše a nějak pak rozprodám

michamicha
20. jún 2012

tak 2 pyžámko-noční košilky hotový, to musí stačit 🙂 druhá je s patentkama v rozkroku 😉

ngvadi
20. jún 2012

tak abychom neměly málo mtx hromádek, tak já taky jednu vyhlašuju 🙂 bude teda taková specifická - je uzavřenej výběr artiklů, budu objednávat jen to, co chci já, takže další látky nepřidávejte, leda byste mě ukecaly na výjimku:D bonus pro vás je ten, že jsem stanovila nižší střižný a manipulační poplatek, a že tyhle látky budu brát určitě, zbytek do minima beru na sebe, takže nemusíte mít strach, jestli se naplní (teda až na ten režnej oboulíc, tam bych ráda, aby se naplnila aspoň polovina, vzhledem k min. odběru 15kg🙂)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

ngvadi
20. jún 2012

jo a budu objednávat nějak začátkem července...

michamicha
20. jún 2012

ufff, tak jsem právě na mmb prohlídla asi milion inzerátů s botičkama 😝 😝 😝 ale našla jsem co jsem hledala 😎

caramilla
20. jún 2012

@michamicha to se stát mě, tak najdu "víc než jsem potřebovala" 😀 😀 😀

caramilla
20. jún 2012

@macin73 ad nitě - to je přesně důvod, proč jsem se k hardům nepřidala, zkušenosti mi radí radši zaplatit za konu 2x i 3x tolik, ale vybírat reálnou barvu - ideálně vzorník a látku k tomu 😠

caramilla
20. jún 2012

@avema nevím, jestli ti někdo odpovídal, já šila z bambusu s elastanem. Třeba ŠD, co má terka, ale klidně může být i jednolíc. A pak doporučuju kuknout k @ngvadi na hromádku, tam je super bambus s elastanem na pyžámka eňo-ňuňo 😉

caramilla
20. jún 2012

@mehlo držím všechny palce, které nešijou! 😀 😀 😀 😀 no, tak nic no... tak na tebe alespoň teda myslím a palce držím od 2 do 5, kdy spím a nešiju 😀 😀 😀 😀

evcounek
21. jún 2012

Holky a co objednávka nití? byla by někde tabulička

eldwen
21. jún 2012

@ngvadi ten bambu jednolic elasticky uz ale nemaji ☹

lenasss
21. jún 2012

holky pomoooc.už jsem bez energie jak jsme měli ten super víkend tak jsem asi přišla o mlíko malej pláče snad každou hodinu a chce jíst i v noci vůbec nespí je nervozní přikládala jsem to horku,ale vůbec se mi nenalívaj prsa ☹ ☹ asi budem muset přikrmit ☹ ☹ nebo je možné že se to ještě rozjede nesetkala jste se některá s tím

boudova
21. jún 2012

tak člověk vstane a hned zas něco utratí 😀 😀 😀 😀
@ngvadi hezký látky máš vybraný

jieff
21. jún 2012

@lenasss setkala, a spravilo se to, jen to trvalo tři krušný dny, kdy jsem kojila přes den co hodinu. A fakt se to potom rozjelo...neboj věř si a ono to pujde! nedávno to potkalo kamarádku a taky tři dny a mlíko se začlo zase dělat víc (možná to bude tím horkem, možná ti malej trošku poposkočil v růstu) @papajka by mohla napsat co si myslí, třebas bude vědět víc