icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
20. jún 2012

@macin73 hele ja se furt nedostala k tomu, abych dopocitala nedoplatky a dopsala, co prislo na ucet.. ja nejak nic posledni dobou nestiham a kdyz se do toho chci pustit, tak tu stagnuje internet.. 😝 a dik!
hele ono to pak na tech latkach neni az zas tak videt a kdyztak to vypada jako umysl.. 😀

jieff
20. jún 2012

@michamicha já jsem nesrážela, šila jsem jen dvě trička z jersey a v pohodě, a z froté osušku a tam je to taky dobrý, ale já to nepřeměřovala, tam je mi ten tvar jedno...ale lepší je asi vysrážet, je to trošku risk...

michamicha
20. jún 2012

@jieff já právě nechci před tím vysrážením prošívat ty kraje a bez toho prošití se to určitě bude kroutit 😝

terezita
20. jún 2012

@michamicha ojed to na OL, to mas hnedka.. a pak holt na kazde strane ten pulcentimetr odstrihnes, noo.. tak to delam ja, kdyz jsem lina 😀

sinala
20. jún 2012

@macin73 objednám na strimě vzorník 😀 😀 😀

petkasv
20. jún 2012

holky při dočítání, taky mi to tu nějak blbne, @caramilla chce dělat výprodej, nebo co to tu padlo .🙂

sinala
20. jún 2012

@terezita a ostatní, jak dlouho vydrží kony v OL, jako kolik se toho ušije? Přemýšlím, že bych si objednala 4 velké a pak bych vzala 1000 y než si objednám v Polimexu.

michamicha
20. jún 2012

@sinala já zatim střídám v OL bílý a černý, obojí mám od dubna a ubyla mi tak polovina 🙂

sinala
20. jún 2012

@michamicha díky, tak to je super 🙂 , ty šiješ víc, takže mě vydrží dlouho 😀 😀 😀

jieff
20. jún 2012

@michamicha no to se asi kroutit bude...já si říkala, že když z toho stříhaj ty prostěradla,tak už to musí mít přeci vysrážený...ale někdo tu myslim psal, že se to srazilo krapet...Mě to na tech tričkach sedi pěkně...

terezita
20. jún 2012

@sinala to asi zalezi, kolik jich budes mit na stridacku a jak moc sijes.. ja mam 10 barev konu, OL mam presne rok a jenom bile uz mam skoro vypotrebovane. ostatni budu mit jeste na hooodne dlouho 😉

animal
20. jún 2012

@terezita to už je rok, co máme mazlíka??? no vlastně jo, tys ho dostala k narozkám, téééda to letí 🙂

animal
20. jún 2012

@terezita tak bílých jsem si koupila 12ks a mám stále načaté ty první 4 kony 🙂

sinala
20. jún 2012

@animal @terezita tak to jsem se uklidnila 😀 😀 😀 spotřeba nití bude v klidu 🙂

terezita
20. jún 2012

@animal jojo..
@sinala ono to dost dlouho vydrzi, myslim..

evcounek
20. jún 2012

pomóc
dnes jsem vytáhla stroj a zkoušela na něm prvně šíti. je seřízený, namazaný (byl u doktora 😀 ) ale nějak se mi trhají horní nítě 😠 co s tím?
podrobný popis: ušiji tak 5-6 stehů pak se jakoby jehla zasekne v látce a pokud přidám nebo přesnanu a znova začnu šlapat na šlapku tak se nit přetrhne.
poraďte prosím pokud to jde takhle na dálku

macin73
20. jún 2012

@terezita tak já teda vydržím, jestli se to nezmění... tak pak zavel KRLEŠ, jo? 😀

macin73
20. jún 2012

@sinala kvůli mě nemusíš 😀

michamicha
20. jún 2012

tak doufam, že prcek bude hned spát, když nespal po obědě, jdu mu ušít "letní" pyžámka 🙂

lenasss
20. jún 2012

@kofinek střih ti můžu poslat poštou jestli chceš protože nevlastním scaner tak jedině ČP 🙂

kuna
20. jún 2012

@michamicha jj, dadka se kroutí jako prase, já jich pár srážela bez sešití a ani rozžehlit to pak nešlo. Zbytek jsem normálně nastehovala na stroji a pokud to nepůjde jednoduše vypárat, tak to odstřihnu, šila jsem dost při kraji 🙂

animal
20. jún 2012

@kuna no taky to mám pěkně pokroucené, kroutí se to jako jakýkoliv jednolíc

zikie
20. jún 2012

@kuna @animal uf, tak to jsem ráda, že se to nekroutí jen mě, říkala jsem si, že jsem to nějak blbě předeprala. Málem jsem z toho zešedivěla... Ale @ kuna každopádně děkuju za směnu barev! Jsou super.

dankakk
20. jún 2012

@boudova fuuuha tie vkladacky si sila akože jednou rukou?!? Sú profi, krásne obluciky, nic neriasi a sú rovnaké! Ja som sila vkladacky oboma a sú dost krivolake....

boudova
20. jún 2012

@dankakk vesměs levou no 🙂 pravou jsem to přidržovala, ale hrbolatý a křivý jsou 😀 😀 😀 jen to není vidět

sinala
20. jún 2012

@macin73 to není kvůli Tobě 😀 😀 😀

palosek
20. jún 2012

@petkasv tak to budem všichni v příští mylly obj. bambusové froté ??? 😅 😀
@mehlo jé ahoj, zrovna včera jsem si říkala, jestli tu nehodit na tebe dotaz, že ses tu nějak dlouho neobjevila... 😀 ženo zaneprázdněná 😀 😀 😀 Tak ať se ti daří... 😉
@lenasss ...ta je sladká 😵 😵 ...pro @terezita 😅 😅
@michamicha ...neměřila jsem, škoda ☹

animal
20. jún 2012

@michamicha mě to taky nespalo a ještě se to stále spát nechystá 😝 😝 😝 ale zavřela jsem ho s manželem do ložnice a tak snad budu mít klid

terezita
20. jún 2012

@michamicha @animal u nas se taky nespi a jeste dlouho nebude.. dite tu chce pariiiit, ja odpadavam..

petkasv
20. jún 2012

@palosek To víš že jo, nehodí se přeci jenom na pýžo 😀