Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
devčata, s tou košilí mi neporadíte? konečně jsem navlíkla OL, že šije a netrhá se mi nit spodního kličkaře, a zatím tu na něj jenom koukám 😀
@lenasss Ad kojení - včera byly asi nějaké erupce na Slunci nebo co, bo má drahá dcera včera večer úplně zapomněla, jak se kojí 😕 Dala jsem prso, to jenom kousala, pak dostala hysterák, cumel cucala normálně, ale prso prostě jen kousala, což jsem jí teda jaksi nechtěla s těma zubama dovolit... 😠 Pak jsem dostala hysterák zase já, že nevděčnice nespolupracuje, a pak slečna usla a další kojo si už vzpomněla, jak to má být...
@maly_prcek tak to byl asi nějaký vážně zvláštní den malej po obědě normálně usnul a pořád ještě spinká jen je mi divné že od cca 10:00 do těch 12:30 ani jednou nečůral ted nevím spí pod dekou a nechci ho budit 😅 ale doufám že večer to bude lepší jsem ted chvíli spala ale není to jak když se spí v noci 😅
jinak všem moc děkuji za názory u nás tady není nikdo kdo by poradil od všech jenslyším vykašli se na kojení lepší je flaška,ale já si to kojení hodně užívám a ted mě mrzí že jsem si to nechala pokazit u prvního ale s tím mic nenadělám ale jak tu kdosi psal byl na UM a brzo přikrmovaný a je atopik a pořád bojujeme s vyprazdnováním pořád má zácpu chudáček ☹
@lucijan @lenass jj, ještě bylo u nás oblíbené "dej jí kaši a budeš spát celou noc" a když teda konečně dospěla do věku, kdy jsem jí tu kaši dala, tak byla mamka překvapená, že nespí 🙂. Ona to myslela dobře.
@karchinka ahoj,dvojjehlu si kup stretchovou, já mám na lemování u krku ráda rozpětí 4mm. Co se patek týče, tak na šití pružných úpletů je super kráčející patka, látka se nevlní a neposouvá tam, kam nemá. Ty proužky jsou normální nastříhané z čehokoliv pružného, většinou finerib nebo patent z hromadek.
Zdravím vespolek 🙂
Čas od času vás tu pročítám a myslím, že vy jste ty pravé, koho požádat o radu 😅
Uvažuju o koupi overlocku jen se v té nabídce nějak ztrácím. Kdysi jsem šívala na průmyslovém, ale jak jsem koukala ty domácí toho umí asi nějak víc a já prostě nevím... Poradíte prosím? Díky
tak objednávam merino z mtx a k Mylly se přidám až budu umět pořádně šít , chtěla jsem nakoupit v letní hromádce Mylly, ale teď jsem koukala na ty ceny :( tak raději si to natrénuji na něčem levnějším 🙂
@jieff je 😅 jidlo s idelani pokojovou teplotou mas vzdycky ssebou 😀 ja jak prisla na ty 4 dny o mliko tak to byl des bes, vsude ssebou tahat bebu a vodu a michat to.. vubec nechapu, ze je to pro ty nase celebritni perly prijemnejsi michat furt mlika.. ja si to kojeni dost uzivala a docela me mrzelo, kdyz se emmca sama odstavila..
už dlouho, dlouho vás čtu, ale naposled jsem se zapojila do diskuze, když byla na pořadu dne soví taška (kterou jsem mimochodem nějako nedošila 😀 )... nicméně, triko od @terezita a návod na kalhoty od @caramilla mě přesvědčily, že se toho oblečení netřeba bát, tak jdu ukázat pár výtvorů, ke kterým jste mě motivovaly... dokonce jsem teď i poprvé s dvojjehlou a jsem nadšená 🙂 a budu si asi muset nějak zvyknout na focení, i když to nesnáším... (obvykle totiž vypadám jako debil, jediný manžel mě umí vyfotit tak, že jsou aspoň některé fotky publikovatelné 😅 ) ale to oblečení na ramínku nebo jenom položené moc nevynikne 😒
triko je pro mě, jen ho budu muset u dalšího kousku zúžit v ramenou a prohloubit výstřih o kousek - nemám ráda, když mi oblečení šahá na krk, vždycky mám pak pocit, že mě to škrtí...
tepláky jsou pro babičku a na poslední fotce je manžel v kostýmu na fantasy víkendovku - kalhoty jsou ze sekáče, šerpu kolem pasu jsem šila teď a košili už loni (totálně bez střihu a totálně blbě, ale funguje a to je hlavní 😀 )
@caramilla no aspon že jsi to řekla popravdě. Můžeš hodit link na ten jednolíc co bereš na trička a jsi z něho tak unešená? nemůžu sehnat tričko, který by sedělo k tomu proužkovanýmu oboulícu limetka a hnědá. Ušila jsem z něho Petulovi kratasy a skoro žádný tričko se k tomu nehodí.
@caramilla je to tenhle? http://www.batani.cz/batani/eshop/1-1-Uplety-tr... ještě bych potřebovala vědět, jestli by se mi tahle barva hodila k tomu proužkovanýmu oboulícu.
sukničky v akcii 😉
@flapi většina ti tu poradí Brother 3034, mám ho taky a spokojená! Včera jsem na něm šila vkládačky, 3 silné vrstvy jako nic, zvládl by i víc!
@kamishek tyjo, vůbec nevypadáš jak debil a ještě jsi k tomu i šikovná 😀 . Na ty fotce ti to sluší, výtvory nádherný (ty tepláčky jsou úplně precizní) a manžel mi někoho připomíná, ale nevím, koho 😀
@beky52 vám to sluší všem třem 🙂
dnešní rychlovka tričko z odstřižků, co jsem vyčenžovala se @zikie. Kytky jsou z krepžoržetu, jen doufám, že nebudou viset jak psí uši. To mám z toho, že jsem líná zvednout prdel a jít se podívat o patro níž do skříně, jak se to stříhá doopravdy 😉
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat? Poznala jsem vás na emiminu, jak se řešil váš odchod z MK, něco pročetla a zjistila, že mě baví tu číst a prohlížet, tak abych jen nešmírovala, tak se jdu optat, zda se můžu přidat.
Mám hodně dětí a hodně zvířat, před dvěmi lety mi máma darovala šicí stroj Toyota, na který se rok a půl prášilo, semo tamo jsem na něm spravovala DH kalhoty, ale protože jsem na něm denně nešila, tak to bylo spíš k vzteku.
No a pak jsem objevila nějaké ty šicí blogy, netové návody, nakoupila první látky a už jsem v tom až po uši. 😀
Můj poslední šicí výtvor vkládám taky, látka je z výprodeje Caramilla:
P. S. není tak křivý jak vypadá, je jen křivě vyfocený. 🤐 😀

@jieff díky moc... to musím nacvičit, než potom zkusím nějaké to pyžamko z těch objednaných látek 🙂