icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
21. jún 2012

@laeela vitaj a cíť sa tu ako doma 😉

schnek
21. jún 2012

jo, kojení... s prvním jsem poslouchala, když jsem ve 2m přišla o mlíko, že chudáček, má Sunar a jé, ty už nekojíš? a proooooč??? jak kdybych byla nějakej krkavec 😝 přitom mi na to zadělali tchýně s mámou, jakmile ho dostaly do rukou, sháněly se po flašce s čajíčkem a máma mu cpala tajně Pribináčky 😠 s druhým jsem zase poslouchala, že nedělám nic jinýho, jenom kojim a nadšeně poukazovaly na to, když se v 6m vrhnul na příkrmy, jak jsem ho trápila hlady. S Aničkou už mi daly pokpoj, věděly, že stejně nic nezmůžou 😀 Ale taky to bylo tím, že se nechtěla být tak často přisátá a byla takový vyrovnaný a spokojený mimino. Od babi jsem se naposlouchala, jak se od 6t dávaly šťávičky, pak polívky kašičky, rozmixovat do Sunaru banán s kostkou cukru atp.

petkasv
21. jún 2012

@beky52 Ty máš krásný princezny a dílka samozřejmě taky 🙂

laeela
21. jún 2012

@monr Děkuju, tuším že budu 🙂

boudova
21. jún 2012

@schnek s kostkou cukru? 😲 😲 😲 😲 já vím, proč se té mámy na nic ptát nebudu 😀 😀 😀

schnek
21. jún 2012

@boudova no určitě nevíš, že kostkovej cukr proto, že je v něm halda vápníku na kosti 😀

petkasv
21. jún 2012

@schnek to je hrozný, v tomhle jsem děsně výbušná, ale naštěstí mám tchýni a i matku v pohodě 🙂 dokud jsem kojila tak nikdo nic Al. necpal, od tý doby co má příkrmy, tak to jde s tchýní z kopce ale jí to nevymluvím, jí je 70pryč ☹ ale sejří mě to, občas jí dá nějaký perník nebo něco jako Kinder a takový srajdy, zas si říkám, že když to dostane jenom od ní a občas že se nic nestane 🙂

caramilla
21. jún 2012

@laeela ; @kamishek vítejte na mk 😉
@kamishek krásná práce a krásná modelka 😉

jinak to tady začíná být těžce nedočitatelný, fakt to nedávám, sorry ☹

kuna
21. jún 2012

@palosek děkuju, ale já jsem vesměs takovej číňan, sama toho moc nevymyslím 😀 😀

@schnek jj, přesně tak to myslím, že bych to asi rovnou sešila...ale jak říkám, já jsem košili ještě nešila...

@laeela pěkný, vůbec to nevypadá, že šiješ půl roku 🙂 🙂

schnek
21. jún 2012

@kuna dík. Nějak to vymyslím 😉

ucitelka70
21. jún 2012

@kamishek skús si dať aj na druhú stranu stužku a výstrih budeš mať nižšie od krku :D

maly_prcek
21. jún 2012

@lenasss A na zvýšení laktace jsou ještě super homeopatika Ricinus communis 5ch, brát 2x denně... Neptej se mně jak, ale fakt to funguje, hned jak cítíš nějakou začínající krizi s mlíčkem, je dobré je mít doma 😉

laeela
21. jún 2012

@kuna díky za pochvalu, ale spíš vyjímečně se povedlo, na to jak je to lehký materiál se to dobře šilo a ten raglánový rukáv je takový fajn na šití, řekla bych jednoduchý.
Včera jsem šila DH trenky a ty teda dopadly katastrofálně. 🙄
No a taky největší závazek je naučit se šít rovně, páč mi to často úplně ujede jinam, než bych chtěla. Už jsem si říkala, že si snad začnu dělat čáry, kudy mám šít, jestli to nebude lepší, co myslíte? 😉

dankakk
21. jún 2012

Baby potrebujem radu. Idem sit na tuto autosedacku letny poťah http://www.google.sk/search?q=romer+king+plus&o... - na tej umelkyne je A okamžite taky spotrebný že az:( idem vlastne " prezliect" hlavovu opierku a časť chrbtovej - robím si strih podľa originalu čo sa dá vyzliect a oprat. Ide o to - cela ta časť je vystuzena centimetrovym molitanom. Rozmyslala som nad tým, že namiesto molitanu pouzijem zatkavane runo ( vlna by mala v lete chladit, či???). Čo vy na to? A čo by bolo naj ako dotykova vrstva? Som myslela bambus frote. Alebo máte iný, lepší nápad? Radte baby radte🙂 vdakaaaa;)

stassy
21. jún 2012

Uuuuuaaaa... šiju náplet na kalhotách a přišila jsem si ho tam obráceně, šev mi kouká na lícovou stranu gatí.... uuuuuaaaaa.... mi z toho jebne... a v pračce čeká prádlo na pověšení... kdy já asi tak půjdu spát???? 😀 😀 😀

dankakk
21. jún 2012

@stassy je je dost na figu :( a hlavne ked je to na OL... Ja som sa minule tak nasr.. ,že som to neparala ale rovno odstrihla... Sak col sem col tam... 🙂)) a nakoniec to bolo ok...

palosek
21. jún 2012

@stassy ...taky se mi to už stalo. Naštěstí jsem měla dost "vůli", tak jsem to prostě odřízla...žádná páračka....ted šiju pár plenek pro kamarádky...a už se těším, až to budu mít za sebou 😕 😕 ...holky nutně potřebují výbavu na tábor (další 3/4táky, tepláky a nějaké tílka 😝 )...a jedou 30.6. ...to abych měla vrtuli 😠 😠 Přes den je to zabité, šití se chytám po 20:00...a to je můj čas odchodu na lože 😀 😀 😀

palosek
21. jún 2012

@kuna ...dobrej číňan 😀 😀 😀 😀

caramilla
21. jún 2012

@mehlo limetovej nebo jakej je ten název jednolíc z batani k proužkům čoko-kiwi mtx, jak jsem šila já trika pro nás, tak ladí dokonale. Je to o chloupek tmavší odstín, ale ladí to super, nepozná se to 😉
já si otevřu se svejma zásobama normálně placenou poradnu "co k čemu pasuje" 😀

caramilla
21. jún 2012

@stassy kdy? žeby ve 2 v noci? 😀

laeela
21. jún 2012

Tak já teda nešiju, ale už hodinu různě sonduju a nechce a nechce se mi udělat pitomou tabulku, která by mi zabrala tak max. dvacet minut a mohla bych jít v klidu spát. 😀 Navíc je tady ticho, to si taky musím vychutnat. 😎

kuna
22. jún 2012

@laeela to přijde, jak se do toho šítí dostaneš víc, tak při tom budeš schopná koukat najednou na celý šev a ne jen na těch pár cm, co máš zrovna u patky a ono se to srovná 😉

@dankakk já nevím, ale já bych si myslela, že aby to mělo ten efekt,t ak by to rouno mělo být i jako dotyková vrstva, ne? Ale jestli ne, tak asi nějaké to bambus froté mě napadlo taky. Já jsem šila tu z ovčí kůže, jak jsem sem dávala a v těchto vedrech je to super, Julinka se skoro vůbec nepotí a předtím bývala, jako bych ji polila vědrem vody. Myslím, že budete taky spokojení 🙂.

@stassy jááj...znám z vlastní zkušenosti několikrát a toto je tak blbý místo, že to ne vždy jde odstřihnout...

monr
22. jún 2012

@palosek presne ako u nas, starsia ide prvého do tabora, a zmyslela si tielka, klobuk, nejake sustaky. (Sice uvazujem nad softom, aj ked asi by sa v nich uvarila) tak teraz neviem co skor a co je najhlavnejsie, tak sa mi do toho absolutne nechce. Zrejme to skonci iba tym klobukom.

monr
22. jún 2012

včerajšia nočná košeľa pre malú. ešte ma čaká vydolovanie dvoch patentiek, zle som ich natlačila, a poučila som sa a vymenila tú tyčku na pritláčenie. 😀
na bokoch tiež patentky na zmenšenie, nakoľko som robila 104 a malá nosí max.92.

jemi
22. jún 2012

@dankakk k tý sedačce mi pak řekni jak to dopadlo nebo jak ses rozhodla, tchyne nekde vyhrabala starou autosedačku a chce ušít nový potah, tak mi dala za ukol sehnat látku s molitanem....
mě osobně napadlo dát místo molitanu třeba 2 vrstvy irmy deky, ale nevím

sinala
22. jún 2012

@monr hezká košilka a ta malá je roztomilá 🙂 . Většinou taky šiju všechno ohrnovací, aby to vydrželo 😀 😀 😀 a zmenšovací patentky jsou supr aspoň to drží 🙂

palosek
22. jún 2012

@monr holky jedou na Slovensko do Žiaru a loni tam bylo dost chladno, takže softshelky určitě berou, jak bundy, tak kalhoty 😀

monr
22. jún 2012

@sinala ďakujem, jj, to je výhoda ohrnovacích vecí. ja tak nešijem, toto je prvá vec, ktorá dúfam vydrží nejakú tú dobu. ale priznávam dobrovoľne, že som mala strih až od 104 a nechcelo sa mi špekulovať, ako to zmenšiť, tak som to vyriešila takto. 😉

kajark
22. jún 2012

@palosek neviem ako buduci tyzden, ale tento nas tu trapia 35-ky teploty :(