Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr tady jedou http://www.oskovo.cz/Rekreace/Beskyd/ziar.htm#mapa , ale jak říká @kajark , ted tam jsou vedra 😀
zase potřebuju poradit 🙂 jsem se dívala na ty kráčející patky, jsem našla asi nějaké neznačkové levnější - úzkou a standard a pak originál Janome standard - cenově docela rozdíl. Jaký je rozdíl mezi úzkou a standard, stačila by mi ta úzká (je u ní přímo ten můj typ stroje napsaný) a nebo si mám připlatit ještě víc a jít do té značkové Janome? A ještě jeden dotaz... kdybyste si mohly vybrat nějakou látku (jakoukoliv) z USA, jaká by to byla? mamča mi odjela za ségrou a já tu trpím se dvěma velmi náročnýma klukama úplně sama (manžel se nepočítá, stejně se mi zdá, že chodí domů míň a míň :D) a ještě mám na krku psa... tak prý si za odměnu můžu něco vybrat 🙂
@fionka1711 krásna prácička. to dávaš podfarebný pul aj biely? hmm....
U nás jede jedna z dcer na tábor ke koním a já přemýšlím, že bych jí ušila tašku - takový ten "messenger bag", když se půjdou koupat nebo tak. Jen asi musím nutně koupit nějakou koníkovou látku, páč ta mi doma chybí. 😀
@karchinka já jsem se o tom, která patka je k mýmu stroji vhodná, radila tady http://www.sici-centrum.cz/ Mám od nich stroj a cokoli potřebuju, řeším s nima, jsem u nich moc spokojená 🙂
holky OT, ktera autosedacka romer je na normalni pasy? king a nebo king plus? vybraly byste spis romera kinga a nebo maxi cosi priori? Nejake zkusenosti? diky
jinak vcera odpolende mi teprve dorazilo wendy, jdu merit, ale mimnak uz moc dlouho spat nebude, v pondeli by snad mely odejit balicky
jinak u MTX je tam navic jeste i metrik kouroveho vyplnku, takze kdo po nem touzi, zabavte si ho 🙂
@luciavan len v tomto prípade. Podarilo sa mi totiž pri jednej patentke urobiť minidierku, a neskôr by pretekali, tak si vravím, no čo bieleho pulu dosť - sestra doviezla z USA - budú luxusné dvojvrstvové 🙂 a ďakujem za pochvalu, snažím sa 🙂
WENDY ma nejake prebytky , hazu odkaz na tabulku https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...
@eldwen Já mám romer sice duo plus, ale je to ve finále stejný, duo plus je i na isofixy i na pásy, King plus je jen na pásy, mám pocit že je jenom king plus, tam se to už pak liší těma potahama, kdž jsem testovala která sedačka bude lepší tak dítko se mi do romera vešlo hezky v kombineze do maxi cosi to bylo tak tak, já vím že děti netloustnou už většinou ale jistota je jistota, v romeru má podle mě víc místa při růstu 🙂 jinak kvalitou jsou obě stejný, vychází obě v crash testech dobře 🙂 takže pak záleží na vkusu 🙂
@eldwen já mám Romera King plus a už si nepamatuju jak vypadá MC priory, ale rozhodně bych nebrala MC Tobi ta je moc úzká. S romerem jsem spokojená a dítě v něm má dostatek prostoru, myslím si,že je to důležité na ty delší cestování, aby dítě mělo dost místa v sedajdě. Teda krom hlavy, aby mu neplandala 🙂
@fionka1711 pocuj tie plienky to su len vrchne PUL gate?
@eldwen mezi king a king plus je rozdíl pouze ten, že king plus je širší, je víc místa v zádové opěrce a v opěrce hlavy 😉 my máme king plus, potah belly button, béžovo-šedý 😉
@dankakk keď som šila nový poťah, našila som látku na ten starý, vystuženie som tak riešiť nemusela. No ty chceš mať asi dva, však ? Na letnú podložku do kočíka som dávala ľanové plátno, dnu vatelín, príde mi lepší než molitan. Ale fajn by mohlo byť aj to ovčie rúno, myslím, že quaxi šila niečo také, skús keď tak pozriež u nej v albume.
@fionka1711 veľmi pekná práca 🙂 a teda aj foto výborné 🙂
@komisakpd aj aj. väčšinou kapsovky a jedny kvietkované vrchné gaťky (s lemom z PULu)
@fionka1711 podla akeho strihu ich sijes?
@komisakpd svojho 🙂 menila som uz x-krat, pribudli vselijake zlepsovaky 🙂 ale tak samozrejme strih na plienku je podobny vsetkym ostatnym, vela sa na tom tvare uz neda vymysliet :D
čus, malej sice nespí, asi si tam zase hraje 😝 tak já dopiju kafe a půjdu dodělat resty, ať mám příští týden čas na šití rezervních kraťásků, plátěných kalhot a schovky/domečku do pokojíčku, ten musim stihnout do narozenin 😎
Ahoj HOVAĎÁCI UKECANÝ!!!
poctivě jsem vás dočetla (místo, co bych dělala něco užitečnějšího 😀).
Na účtě mám ted opravený 3 podprsenky, 1 plavky a právě stříhám na klobouček 🤐 bojím se bojím toho šití - je to ten Herbie podle Ottobre a bojím se, aby ho nepomrvila 😝
Jinak sonduju info k lemovacím gumkám z Kanady...nachystám tabulku a pokud se naplní nějaký slušný množství, tak ráda zařídím plus k tomu nabízím střihový papír ze svitav z velkoobchodu - 5 óbrovských archů za nějakých 15kč a dá se něj psát všema možnýma písátkama - je na něm vidět všechno - já na něj nedám dopustit. Pak poměřím, kolik měří jeden arch, abyste měly představu.
Jo a uskutečnila jsem 1. objednávku u Mráze 😀 se nemůžu dočkat, ale ještě mi neposlali info k platbě 🙄 🙄 🙄 to jim to vždycky tak trvá??? 😝
@dankakk Mně osobně vlna, když se hodně spotím, začne trochu kousat, takže já bych byla za nějaký bambus...
@crawler Jj, Mráz trvá i pár dní... Papír potřebuju jak sůl... 😉 Nejlíp i s vystřihanýma střihama - to mně neba 😀 😀

@palosek fíha, takže mám to zvážiť? je pravda, že vlani, keď sme malú niesli do Tatier do tábora, tak sme jej ešte zháňali zimnú bundu, čo bolo tak zima, ale tento rok zatiaľ vyzerá na teplo. asi to predsa zvážim. vďaka.
idú do Žiaru nad Hronom? pôjdeme okolo prvého 😉