Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek tak mě víc nebaví přenášet ten střih na látku 😀 to kdyby se prodávaly už rovnou střihový díly na látce a samozřejmě vystříhaný 😀 taks tím papírem Ti dám vědět - já na něj natrefila náhodou - sestřenky ho berou ve velkým do cukrárny - není klouzavej jako pečící, ale dá se použít i tak a mě právě vyhovuje na střihy, že nemusím slepovat (je fakt velkej) a dá se na něj psát vším... 😉
@eldwen Jeslti máš moc Wendy fialového patentu, tak klidně navýším místo 0,5m na 1m... Klikla jsem to do tabulky, ale teď nevim, jestli jsem udělala dobře, dyštak to prosím ignoruj a platí 0,5m...
@crawler Na tu látku už to nějak jde, ale to obkreslování mě nebaví - děti ten velký papír přitahuje a chtějí mi to brát, musí to být přesně, dycky se někde ztratím v těch čárách... 😀
holky muzete mi prosim poradit? Shanim nejakou latku na ubrusy a polstarky do obyvaku, mela jsem v planu normalne bavlnu, ale ted jsem narazila na toto
http://www.dumlatek.cz/dekoracni-latky-vzorovan...
hrozne se mi ten vzor libi a rikam si, ze se to aspon nebude tak mackat a bude to stalobarevny...myslite ze je to pouzitelny?
diky moc!
jo a moraviatex mi ještě stále nevyřídil objednávku, sem doufala, že to dneska odešlou a v pondělí dovezou, protože v úterý odjíždim, achjo, to bude zase tahat tchýně, ta mě bude mít ráda:(((
a stále je k mání finerib, nechce někdo? ;) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
a končim s tapetkou O🙂
@crawler gratuluju 😵 nás čeká začátkem srpna opět návštěva CARu, tak jsem zvědavá jestli to tentokrát vyjde už na první pokus nebo až na druhý jako to bylo s Vojtou 🙂
@aerin 😀 😀 😀 no jo, tady na konasovi to hned "rozkecávám" ,ale v reálu ne - až pokud bude na kontrole vše ok - zatím nemáme ani srdíčko, chystám se na ko příští týden a pak to teprve nějak vyvalíme😀 a teda letí to fakt děsně...kdy ti skončily nevolnosti? kolik kilo máš dole? 😉 píšu smajlíka, ale je mi tě líto, žes to měla tak krušný ☹
@michamicha jako že vás čeká IVF? přirozeně to nejde? to je škoda ☹
@michamicha juj, i vam teda moc drzim palce!😵
@crawler nahodou mam 2, mozna uz 3 nahore😀 jsem jak vorvan, bricho o dost vetsi nez u Z. ve stejnym tydnu
a nevolnosti mi skoncili tak pred 3 tydny....a dneska jsem teda zvracela, ale doufam, ze to bylo jen z hladu nebo tak neco 😝
jupíííí, vyřešila jsem, proč mi novej COL nechce provazovat, když prošívám gumu!!!! řešení bylo - silnější jehly! uááááá, hurááá! (tato geniální myšlenka mě napadla přibližně v jednu v noci, kdy jsem už přečetla návod zepředu zezadu a pořád to neprovazovalo, ovšem na realizaci už sem neměla sílu) 🙂
wendy prebytky - holky je super, ze jste si je rozepbraly - u tech aut nastal problem, nakonci tam byl pulmetrik jenom s carkou a ne teckou, takze je ten naklikano o pul metru vice - muzete se ho nekso zase vzdat? diky moc
@crawler gratulujem k tehu......

@dankakk Promiň, špatně čtu... Vlnu chceš dávat dovnitř - tak to je dobrý nápad... Froté, aksamit jako dotyková vrstva určitě půjdou, klidně i bamb.flanel, i úplety by případně šly...