Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka jé, super fotky...my dnes taky "gumákovali" 😀 😀 😀 v přestávkách mezi lijákem 😀 😀 😀 Doma se celý den nedá s malou vydržet... 😉
saaaakra, u vás všude přšelo? u nás na jihu celej den hic...
@ucitelka70 ahojky som rada ze balicek dorazil. ano gumicky boli vsetky rovnake. minule boli ine farby tych lemovacich. ale napr.ta pasikava ako na opasok ta guma byva vzdy..
@caramilla Ty si prdlá - prej oplodňuje admin 😀 😀 😀 😀 😀 Manžel prej "doufám že nepřijde k nám..." 🙂
@crawler Jé, gratuluju k těhu! To si to honem nastříhej a nakresli do zásoby, páč s břichem se to pak dělá dost blbě 🙂 U s troje to ještě jde, ale předklánění a lození po čtyrech je děsné 🙂
@maly_prcek to si vystihla strihanie je uplne hrozne ...hlavne jili panve...niekedy mam pocit ze ostanem v tej polohe ako som ked striham a uz sa nepostavim..
@ucitelka70 tá sukna ani nie je krátka...si sexi 😉
baby tak sukna usita..vystrihnuta aj usita za necele dve hodky...zeby som sa pustila do niecoho tazsieho 🙂) zajtra po fotim...ale ideme na vikend prec tak potom v nedelu...pekny vikend
Posílám tichou gratulaci všem dvoučárkovým a pohlazení všem, kdo mají trápení. Někdy je ty situace fakt těžké vyřešit a najít správnou cestu. Tak držím pěst.
A jedno moje dnešní rychlošití pro malou dcerku našich přátel, návod jsem myslím získala od někoho tady, moc příjemné šití, jen s tím šikmým proužkem jsem se trošku zapotila, dělala jsem jej poprvé. 😉
@caramilla to tak někdy je nenadělám nic on je vždycky půl roku ukázkovej a pak dva tři měsíce to je na prd a pořád dokola dokola dokola už mě to unavuje.Možná i kvůli němu jsem začala šít utíkám od reality do své šicí dílny 😅 můj otec pil a to hodně a proto to nemám ráda ted je nemocný a přestal ze dne na den úplně pít a kouřt ale to je vyjímka ten můj to nedokáže nevěřím tomu tak půjdem dneska k ségře a uvidím jak dlouho tam budem ☹
Baby, ktorá máte toto ( @ucitelka70 myslím že ty toho máš tiez hafo🙂 ) http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ktorá strana je rub a ktorá líce? Jedna strana je čistý polyester či čo, a druha je polyester prepletany bambusom. Ktorá strana ide na telo? Idem robiť ten poťah na autosedacku a skusobne na vyskusanie strihu robím z tohto. Pod to dám savu vrstvu z bavlneneho baranka, tak som zvedava aké to bude🙂
@dugyna tak překreslováním střihů a stříhání látek s břichem se nebojím, mám velkej konferenčák, tak na něj vždycky hodim řezací podložku a už jedu 😀 já už chci bejt taky těhuléééé 😅
@lenasss ☹ Právě, že je to boj na celý život, ve vlnách. A nejhorší mi přijde, že to ničí úplně úžasný lidi, který bez alkoholu jsou úplně úžasný, ale nějak jim chybí ta vůle a cit pro realitu ☹ A ty jejich blízké to už unavuje. Je to fakt prose na palici ☹
@maly_prcek copak, manžel nechce kukačku? 😀 😀 😀

@lillyzelvicka Leni, tak bomba, neobdivuju vůbec výrobky, ale fotky. Poznávám svoje sklo a to rozmazané pozadí, ach, ano, že by ta moje milovaná padesátka? 😀
@lenasss ježiš, to jsem nevěděla, že ty doma taky máš takovýhle trable ☹ ☹ ☹ A s takovým malým miminkem, to je fakt děs! V rodině jednoho alkoholika máme a nejhorší na tom je ta bezmoc, vůbec, ale vůbec se mu nedá pomoci, když to nerozpozná sám. Je to beznaděj a jen samé problémy. Mě to přijde horší jak nevěra. protože ta je jasné, i ten chlap si to přizná,ale alkohol si nepřizná, protože je to přece "normální" ☹ Myslím, že musí dojít k tomu, že přeťal hranici a něco ztrácí, co je pro něj cenné. U toho "našeho" mu to trochu došlo ve chvíli, kdy totálně pos. štědrý den svému synovi a ten s ním od vánoc nemluví. tak od té doby šel do sebe, ale syna už ztratil. Dostal od něj asi 1000 šancí a až když pros. tu poslední, tak mu to došlo ☹
Moc na tebe myslím, tohle je fakt hrozně nepříjemné ☹ Ach jo... alkohol je fakt metla lidstava (a to ho mám ráda 😀 )