icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
23. jún 2012

Holky, tady jsem narazila na krásný šatičky na miminko:
http://www.made-by-rae.com/2008/04/free-itty-bi...

Budu dumat, jak to zvětšit na batolecí velikost. 🙂

lenasss
23. jún 2012

@caramilla ono to je přesně jak píšeš on je ve skutečnosti strašně úžasnej chlap pozornej milej rozdal by se ale když čuchne k sousedovi je to vždycky průšvich na delší dobu ale dost už o tom nebudu tady plevelit svoje starosti 😝 život je jakej je a na nás je abychom ho prožily jak nejlépe umíme.Já se z toho otřepu a půjdu dál ať už s ním nebo bez něj 😉

jieff
23. jún 2012

@laeela tady to zvětšení by nestačilo? http://theteachingexperience.com/Other-PDFs/Itt... já se v tech velikostech moc neorientuju... krásný šatičky!!

laeela
23. jún 2012

@jieff jú, to teda stačilo, moc děkuji. 😵

jieff
23. jún 2012

počasí už je snesitelnější a mě otrnulo. Včera jsem si hrála s tím udělátkem na šikmý proužek (http://scientificseamstress.blogspot.cz/2011/10...) A když jsem měla ten proužek, tak mě napadlo, že bych mohla zkusit olemovat tim body...no moc to nefunguje - proužek z plátna a body z jersey dadky si tolik nerozumí a jak jsem čekala, nepěkně se vlní...no to mě ale tolik nevadilo jako to, že jsem po zatlučení baby druků zjistila, že zase jdou strašně blbě otvírat a i když byly podžehlený vlizelínem,látku protrhly...přešila jsem je sucháčem potvory a malý kousky sucháče jsou i tam kde měly být ostatní druky...
Taky se vám to takhle trhá? Nevim, jestli se na ně už nevyprdnu, nebo jestli nemam nejaky vadný balení...
Autíčko od lenass mě taky nakoplo k něčemu podobnýmu, a tak má Toník traktor 🙂 Řidiče jsem nakreslila fixem na textil. Ale strih se mi nechtelo obkreslovat, obkreslení trika se ale nepovedlo a celý je to takový nanicovatý...
No a nakonec ještě jedna kojící košile, s tou jsem spokojená😉

novým těhulkám taky opatrně, ale moc gratuluju🙂

behulka
23. jún 2012

vedeli by ste prosím poradiť čím podložiť patentky na vlniačikoch ? Skúšala som suedecloth, no nie je to ono, je to veľmi "živé" a patentka sa zle rozopína.

jieff
23. jún 2012

@behulka co fleece? já patentky na vlňácích neměla tak jen střílím od boku...

terezita
23. jún 2012

@petkasv @beky52 joo, terezita tak lemuje, bo je desne lina zahybat tricka.. 😀 😀 😀
@jieff tak teda interaktivni traktor je lukcucni!!! 😵

petkasv
23. jún 2012

@jieff traktor je skvělej 🙂 nemáš už rodit 🙂

ucitelka70
23. jún 2012

@beky52 tá sexi baba je moja dcéra..... ja som blond....

jieff
23. jún 2012

@petkasv jooo rodit, asi se nám oběma nějak nechce... Jak byla ta buřina (ve středu večer) tak už jsem si myslela, že pojedem...ale zase nic...zítra jedem na návštěvu do Krumlova, tak třeba chce mrně jinou porodnici 😉

crawler
23. jún 2012

@kuna tak to jsi mě pobavila, protože i my plánovali snažení na podzim, aby bylo letňátko 😀 nicméně jsme se nijak nechránili a na 3.cyklus to tam bylo 😀takže držím nám pěsti 😉 jsem objednaná na čtvrtek, tak jsem zvědavá 😵

jieff
23. jún 2012

a moc děkuju za pochvaly, traktor je supr, triko je na nic, visí na něm, visíííí!!!

ucitelka70
23. jún 2012

@dankakk mám, nešila som, ale predtým som zisťovala, hnedá strana na telo, to je bmb..... a nebude baránka škoda na to? a čo keby si dala hrubší froté uterák na savú vrstvu? ja tiež idem hned ušiť na novú autosedačku, v utorok má dojsť, tak som vravela dcére, že hned ušijeme poťah na to.... aspon mi napíšeš, čoho sa vyvarovať?

ucitelka70
23. jún 2012

@komisakpd teraz ako balíš Ritu?

crawler
23. jún 2012

@laeela to je krásný 😀 moc se mi líbí to kamínkový pozadí 😵

ucitelka70
23. jún 2012

@jieff náhodou - bodynko je pekné, nie je to až tak zvlnené, a neskúšala si s udelatkom robiť aj úpletový šikmý prúžok? podľa mna sa zato tak trhá, že dadka je veľmi elastická

dugyna
23. jún 2012

@michamicha tak to mas super lebo ja to musim zmaknut na zemi....mam telocvik...ked sa nebudes sustredit moc na otehotnenie tak budes hned neboj, alebo kup ovu testy 🙂

jieff
23. jún 2012

Asi jo, dělal mi to i jednolíc z wendy, tak myslíš že druky na ty tenký látky nejsou vhodný? A děkuju za pochvalu, na fotce to vypadá trochu líp. 😉

jieff
23. jún 2012

@ucitelka70 z úpletu jsem to nezkoušela, myslím, že by se to nezažehlilo, leda to ještě podlepit vlizelínem, to možná jo...

michamicha
23. jún 2012

@dugyna no u nás to "samo od sebe" nejde 😅 ani na poprvý to nešlo, tak si nedělám iluze 😝

dugyna
23. jún 2012

@michamicha jaj ano vcera som cosi zahliadla ako som preletela ze pisete...si bola na umelom? ale tak zase niekedy aj motika vystreli 🙂 ked clovek namenej caka..

kamishek
23. jún 2012

jak vás tu tak čtu, tak doufám, že i bezdětní vetřelci tady můžou být 😀 už se snažíme skoro dva roky a zatím nic...
ale @crawler a @kuna gratulace 🙂

katka82
23. jún 2012

Ahojky 🙂
nějako vůůůůbec nestíhááám a tak jsem vás jen letmo dočetla 😉 těhulkám moooc a moooc a opatrně gratuluju 😉 a přeju pohodové těhulení a snažilkám přeju brzké těhu 😉
@lenasss tak co kojo??koukala jsem žes měla problém s mlíčkem 😕 to samé jsem měla u prvního prca a byla to laktační krize 😝 moc mi pomohli homeopatika Ricinus communis 5 CH 😉 2x denně 5 granulí 😉 a hlavně hodně jíst a pít a taky pomáhá zákys,Caro,melta,celozrnné pečívo a rýže 😉 a hlavně se nestresovat bo stres brzdí produkci prolaktinu 🙂 ale jak jsem pak četla ty trable s manželem tak to asi bez nervů nejde co 😖 tak hlavně moc držím palečky ať se dá chlap brzy do kupy a je vše v poho 😉
@michamicha kočko naděje umírá poslední 😉 hele kamarádce s prvním museli pomoct a druhé se povedlo normálně 😉
@jieff to tríčo s traktůrkem je úplně úúúúžasnýýýýý 😵 😵
@laeela vítej mezi šicí a látkovací maniačky 😉 😀
jinak házím počinky z posledních dnů 😉 tílko pro mě z Wendy 😉 a pak pilotní sérii z kolekce Otec&synové 😉 😀 😀 triko pro manžu a Honzíka a overálek pro Vašíka 😵 a pak Honzíkovi k dnešním 3 narozeninám tričko s hasičem bo hasičí jse teď u nás tuze oblíbení 😀 nu a pak ještě dort co jsem tvořila včera do 11 večír 😝 😀

zojec
23. jún 2012

@michamicha veru, aj u nas strielala motyka :D Barbora po IVF a Miso sa dostavil rychlosti blesku 😀 😀
krasne sijete... ja som si vcera sadla, ze idem usit ten klobuk pre B. tak som stihla vystrihnut jednu cast, ale zakon schvalnosti funguje.. miso sa budil kazdu hodinu :( dnes sa mi nechce absolutne nic :(

jieff
23. jún 2012

@katka82 tak jestli je něco uzasný tak ten dort 🙂!! To musim na tretí narozeniny pajcnout🙂 Tyjo chtělo by to ty kluky do těch autíček navlect a vyfotit pohromadě🙂

palosek
23. jún 2012

@katka82 krásný dortík 😉 Jak se cítíš v Kiwi písmenkách? Dcera má z nich taky tílko, a nosí ho moc ráda, že to je příjemný matroš...a mě se taky líbí...
JInak jedno OT...dnes jsme byli přát dědovi k 90tinám....a protože je to bývalý hajný, tak si ségra dala práci s takovýmhle dortíkem 😀 😀 😀

katka82
23. jún 2012

@jieff jééé děkuju moc 🙂 něco podobného jsem mu dělala i ke druhým narozkám a tak jsem pajcla sama sebe 😀 😀 jinak je tam úúúžasný jahodový krém 😵 kdyby měl někdo zájem hodím receptík 😉 fotečky klučičího autíčkového tria dodám časem 😉 😀
@palosek jj je to super matroš 😵 jen jsi říkám že jsem si ho udělala moc široké 😝 našením se malinko vytáhlo do šířky 😝 no zrovna ho mám na sobě 😀 teda dortík náááádhernej 😵

palosek
23. jún 2012

Ještě fotka, že.... 😀 😀

palosek
23. jún 2012

@katka82 ...právě z toho materiálu je to lepší střihnout užší...a vlezlo by se z metru tílek víc 😀
Když jsem šla dnes kupovat blahopřání, tak jsem hned přikoupila papír na střihy 😀 😀 😀 a časopis Diana...letní trendy 😀 😀 😀