Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
eldwen: Já se hlásím dobrovolně i na žirafkový oboulíc . a drze jsem se napsala už i do tabulky 😀
@caramilla ...má to jako odreagování při třech dětech 😀 My se chytáme v noci šít, a ségra marcipánu. Jen ted se musí hlídat, aby moc neochutnávala 😀 😀 😀 po nocích.....@sinala ...byl výborný 😉
@katka82 ...já to včera taky brzo zabalila...po srnečkovi 😀 😀 😀
@lolelole bundička parádní, ten týden za to stál, ne? Když budeš tady s náma dýl, budeš mít doma zásobu nápletů...ažaž...ve všech barevných odstínech 😀 😀 😀
@caramilla ...máě nadprůměrně inteligentní dítě 😀 což je na modelku neobvyklé 😀 😀 😀 😀 (tím se nechci nikoho dotknout 😅 😅 )
@lolelole, já ftx chodím docela často, výběr maj parádní a fineriby se tak občas taky najdou, ale musíš hledat, mají látky řezený podle barev, ne podle typu...
@caramilla, nechci to zakřiknout, protože mi od nich ještě nepřišel mail, že byla objednávka vyřízená, ale jestli to klaplo, tak jsme všech 12kg vykoupili my :D vzala jsem nejdřív 10, a když z taublky zmizely rychlestí blesku, tak jsem jim psala, aby mi tam přihodili ještě ty 2kg. a myslim, že to nikdo jinej vykoupit nemohl, protože systém nedovolí dát do košíku míň než 3 :D tak snad nikoho nenapadlo psát si o ně do poznáky dřív ;) v tabulce to ale ještě neni, čekám, až mi to potvrděj, pak vyhlásim boj :D
@caramilla jen pajcuj, však ty to zase povýšíš, třeba o stěrače?😉 Jo a Jasmí je fakt šikovná, já se taky až někdy děsím co Tonda umí. Když mu byl měsíc do dvou, tak v čekárně u doktorky napočítal do deseti...no a před týdnem mi přeříkal celou pohádku o tom jak zabloudilo kuřátko. Ted neříká děkuju, ale "Děkuji ti žitné pole" 😉 Básničky mu jdou, nadávat už se taky naučil... ale už se nám jeho peprný do pr... podařilo přeučit aspon na do prkýnka.... 😎
@jieff @caramilla jé holky, tak mám pomalu depku, že mám dítě trotla 😀 né...ale Fany neumí mluvit, takže písmenka ani počítat naumí - no co se týče těch písmen, tak máme pěnový puzzle abecedu, tak písmena vkládá podle tvaru 😀 hloupej není, to vím, ale nemluví, podle mudr to ještě nemusíme řešit... 😅 😕
jinak já včera ušila ten klobouk a nakonec to byla brnkačka /teda oproti té vestě a košili/ - pak hodím foto, i když je to nudné a jednobarevné 😀
mám jeden dotaz k majitelkám OL - jak širokým stehem šijete? Je pro to nějaký vodítko - třeba silnější látky 7mm, slabší 5mm nebo něco takovýho?
@lucijan šířku stehu měním furt, proměnných tam je hodně, těžko to takhle vysypat z rukávu. Třeba třepivé věci šiju 7mm, řasím na 5mm a ostatní šiju na ten průměr 6 mm. Ale když sešívám třeba krk u bodýčka olemovanáho na COL, tak šiju taky sedmičkou atp. atp. 😉
@crawler počkej, až se rozmluví! Brácha do 3 uměl jen máma, táta, ham a pak se ve 3 rozmluvil a máma říkala, že zlatý doby, kdy nemluvil, protože pak to jelo 😀 Jasmí mele hubou furt a často si na ni vzpomenu. Je to ale vtipné, jak ti kluci jsou někdy nemluvní, můj synovec má 2,5 roku a má takovou vlastní řeč bez významu, jen takové "zvuky" a přijde mi to hrozně vtipný, jak na to nejsem zvyklá, větší a o hodně těžší, ale nedomluvím se s ním, oproti Mínce 😀
@jieff jé, to jsem se nasmála! To je vtipný! Ty děti jsou tak kouzelný. To počítání mi švagrová učitelka říkala, že je celkem normální, že to mají jako básničku, ale prý si dlouho neumí spojit to slovo s počtem. Jenže Jasmína zase dneska ráno vzala tři knoflíky, dala je manželovi a řekla "tři", takže si to asi spojit umí🙂 Je to stejně hrozný, člověk má pocit, že má doma furt miminko a najednou skoro umí číst 😀
@caramilla, ty si asi nepostřhla specifika hromádky 🙂 látky jsou objednaný, protože jsem brala to, co sama chci (a objednávala se mto rychle, aby právě nevyprodali ten bambus). v tabulce je, kolik toho je, a vy si můžete psát, dokud tam jsou přebytky 🙂
@lolelole v týdnu někdy do ftx půjdu, tak jestli se zvládnem domluvit na termínu, tak můžeš jít se mnou a udělám ti výklad 😵
@crawler paráda, ty šiješ krásne veci.... malý ako džentlmen..
@caramilla jé tak to se nedivim, že je nadšená. Zrovna tu koukal mužskej přes rameno a taky se mu moc líbí, hned vymýšlel, jak by to chtělo víc sucháčů aby se mohla hlava polohovat i jinde😉
Já taky myslela, že ty počty má jako básničku, ale on v tý čekárně spočítal blešky v knížce (musel opravit jinýho chlapečka, co začal pětkou😉 On nás ted pěkně školí....poznává značky aut a mě se občas nějaký popletou, tak to mam hned na talíři...neee seat, SUZUKI MAMI!!! No ale @crawler neboj, ono se to časem vyrovná, to vidim u starších kamarádů, občas vypadali, že neumí do pěti počítat a pak se to zlomilo a padaj z nich perly 😉
ahoj holky zdravím po dlouhéééé dovolené 😀 😀 😀 Byli jsme na Slovensku, cestovali a ujeli 1800 km... víc na blogu i s tipama kde se najíst a ubytovat s dětmi a kam se dostanete s kočárem... uvítám další cestovací nápady po všech koutech Čech i Slovenska
těch sto stránek fakt dočítat nebudu 😉 😉 😉 , @caramilla opět nezklamala a pštros je fakt bomba, víc nedávám, stačí mi zahlcený mail a další věci na dočítání.
prošvihla jsem něco (a ušetřila?)???

prosim holky, ujmete se kekdo toho kouroveho vyplnku, mi tady na nic nebude... diky
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...