Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla hele čtení není žádná věda..jestli dítě umí rozeznávata a pojmenovat obrázky, tak čtení zvládne taky 😉 😀
@crawler a s tou mluvou ve dvou letech to asi opravdu není potřeba řešit....já mám holku (prý jsou rychlejší)..a i přes její velkou potřebu a snahu o komunikaci začala srozumitelně mluvit až ve třech..a to ještě mluvila jako cizinec 😎 (teda měla takovou skladbu věty..) Ale vypadá to, že než půjde do školy..tak bude mluvit normálně (má na to ještě dva roky 😎) No a myslím, že se s ní je (a i bylo) jednoduší domluvit než s jejím stejně starým bratránkem, který mluví snad od roku i se skvělou výslovností včetně R 😎 ..Teda byla jsem z toho lehce nervózní..ale takové ty testy jestli jsou děti na svůj věk tak akorát chytrý dělala v klidu i pro starší..a je i šikovná..tak jsem se hodila do klidu..a říkala jsem si že je lepší být tiše chytrá, než halsitě blbá 😉
Čaute kočky 🙂 dovolenka už skončila a jak se ríká všude dobre doma nejlíp 😀
zítra najdu nejaké foto a konečne se pustím i do šití. A jako jinak i z dovči sem si prinesla látečky 😀 😀 😀
Závislost je veeeeeliká , nevím jestli je to na smích nebo na brečení. Po príjezdu a svítání s našima kterých sem vydela po roku a púl byla první otázka jestli je tam obchod s látkamy 😀 😀
@caramilla ty šatičky s pštrosí hlavou v kapse a pak prilepenou suchým zipem je supr 🙂 kde chodíš na ty nápady???
je to úžasný!!!!
@kalman jo jo, doma je doma, jen už peru asi desátou pračku 😖 a látky jsem nevezla, ale v Martině jsem objevila super outlet s botkama Ecco. Dětské botky za 20 eur místo skoro 90, no nekupte to.... http://www.ecco.com/sk-SK/ECCO-stores/Find-a-st...
@sufik1 tak nám ešte pofoť aj topánky, ináč ja sa chystám koncom júla do Martina..... ktovie, či bude ešte akcia
@sufik1 pozerala som tvoj blog, tak počasie sa Vám ukázalo v pravej miere však? od daždov až po horúčavy.....
@ucitelka70 tam je outlet, co bylo dneska nemusí být zítra, většinou poslední čísla. Brala jsem 24, 25, 26 co měli - sandálky, polobotky i kotníčkový, až doroste, tak doroste. Mám troje... Normální boty na sucháč, béžová, modrá, žádná extravagance.... Na sebe jsem nenašla nic, co by se mi líbilo.
A počasí vyšlo, když bylo hnusně, v termálech bylo super a naopak to chladnější počasí bylo příjemné a ve vedrech jsme jeli do hor....
Poradíte někdo nějakou ekonomickou variantu nepropustné podložky nebo něčeho do postele o rozměru 140x200 🙂 Doteď tam byl jen takový látkový chránič matrace z Ikea, ale po dnešním svlíkacím maratonu (Vojta řádí, opět nechce spát) a následném "pokropení" to musím začít řešit, protože jsem měla v plánu sklidit miminčí postýlku, že bude spát už na té velké posteli... no a on mě doslova "přečůral", protože si svlíká pyžamo i plenu a pak tam dovádí a zapomíná, že tu plenu nemá na sobě 🙄 napadlo mě dát tam igelit a přes něj ještě ten chránič matrace, jenže to asi nebude moc dejchat 😖 poradíte někdo nějaký jiný a levný řešení? Kupovat v Ikea PUL chránič za 600,-Kč se mi moc nechce, protože bych musela mít aspoň 2 na střídačku 😝
@michamicha @caramilla Hele ony ty děti sice umí napočítat do 12ti, ale umí to jak básničku... Když mu dáš 12 předmětů a budeš chtít, aby ukazoval a u toho počítal (a tak se má učit počítat - aby se to dítku propojilo), tak bude mít problém... D. taky počítá - jedna, dva, či, čiži, deset 😀
@crawler Pokud malý dobře rozumí a má dobrou slovní zásobu a jinak se neopožďuje (třeba v motorice), tak bych mluvení zatím neřešila... Jsem studovaný logoped 😉 ... Ale jsou různé figle - třeba nabízet věci tak, aby musel odpovědět a nejen ukázat nebo odkývat ano-ne (např. dávám svačinu - Chceš jablíčko NEBO hrušku?) Šak kdyby se ti něco nezdálo, písni...
tak s nepropustnou podložkou už jsem to vymyslela, ať žije nepropustný bambusový froté ze ŠD 😀
@crawler tak držím palce, ať je ve čtvrtek vše v pořádku...já jdu až za dva týdny, dřív jsem nemohla buď já, nebo mudr. U nás toto byl první cyklus, kdy jsem si teda začla měřit teplotu, abych věděla, kdy mám vůbec ovulku (mám ji 24. den cyklu 😕 ), ale právě jsem se ani podle toho nesnažili, prostě jsme se náhodou trefili do "dva dny před" a už to bylo. Asi bysme si do budoucna měli dávat bacha, ať nemáme 10 dětí 😀 😀
Já myslím, že mluvení dítko dožene, nejstarší mluvila ve větách v roce, tak jsem se kasala, jaký mám chytrý dítko, mladší pak skoro vůbec nemluvila do tří let. 😀
Rozmluvila se pak až ve školce, protože se musela nějak domluvit, doma jsme jí rozuměli. Filípek je zas docela užvaněnej a má velkou slovní zásobu, ale používá jen podstatná jména a slovesa.
No a nejmladší by už taky mohla trošku něco povídat, ale umí jen NE, NE a napodobit prase. To aplikuje na všechna zvířata. 😀
A právě mám zkušenost, že v tom věku od roku do dvou a půl jsou mezi dětmi obrovský rozdíly a pak se to všecko postupně srovná. Jinak si myslím, že je dost i znát, když je dítko doma jediné a když má sourozence, protože pak si většinou hraje se sourozenci, nevyžaduje tolik rodičovské pozornosti a nesbírá tolik informací a slov, jako když mluví převážně s dospělými.
Tak jsem vás po víkendu dočetla.Byla to fuška to vám povím 😀 @caramilla tak se to možná vyřešilo,ale to ukáže jen čas 😝 uvidíme.Jinak ten pštros je dokonalej a malej ho teď viděl a chce taky tak budu pajcovat 😀 😀 @katka82 kojo se spravilo tak nějak samo bylo to asi horkem a tím že malej pil hodně často a prsa se nestihly nalít.Ted jak je už venku líp tak pije míň a mě se zase nalívají až až 😀 😀 ale měla jsem vážně strach že už je kojení konec 😅 😅 .
Jinak výtvory všechny krásný se taky budu muset pustit do letních kompletů jsme jich měli nějak nedostatek o víkendu 😎 😀
a k mluvení už si nepamatuji kdo si stěžoval že mu nemluví dítě.Náš malý bude mít za měsíc 4roky a mluví jen ve slovech možná dá dohromady jednoduchou větu ale v jeho mluvě takže mu rozumím jen já manžel,ale ten má někdy taky problémy 😀 už chodíme rokna logopedii zlepšil se dost ale čekám ještě v nějaký zázrak až půjde do školky jinak není hloupí byl na různých vyšetřeních a je dál než jeho vrstevníci ale nemluví.Ted jdem na kontrolu a paní dr. ho chce poslat na nějaké vyšetření že se jí projevuje jako autista tak nevím mě se nezdá ale co už aspoň budeme mít jistotu
@maly_prcek Vím, že jsi psala crawler..ale mohla bych se zeptat jak zlepšovat skladbu věty? Jestli jsou i na to nějaké fígle? 🙂 Zlepšuje se to samo do sebe..ale jestli tomu jde trochu pomoct, tak bych pomohla. Když po mě něco chce, nebo ukazuje. tak se jakoby ujistím větou ve správném složení..ale nic jiného mě nenapadá...
@laeela my máme jedináčka a zase jsem došla k závěru, že jsou k rozmluvení potřeba děti 😀 Neboť v naší rodině se vyskytují asi jen dospělí, kteří by se domluvili s každým kdo o to má zájem..a tak asi chyběla motivace na to mluvit pořádně 🙂 A opravdu s každým dnem stráveným s jinými dětmi to bylo o fous lepší.
holky, jak zadam hromadne ty baliky na internetu? a znaji to na kazde poste? at to nedelam zbytecne, diky
jinak uz je skoro dostrihano, dneska sad odejdou prvni baliky

@sufik1 vítej, odpočatá, těšíme se na další výtvory🙂 Koukni ještě na fotky pár stránek zpět - otevírací autíčka od holek, to je teprava bomba! 😎
@jieff tý jo, s těma značkama u dětí, co sotva mluví jsem to tak slyšela! Jako já poznám škodovku a tím končím 😀 Jestli bude Jasmí taková vopice, tak bude říkat "tatí, ne Benetton, Zara!" 😀 😀 😀 😀
S těma víc sucháčema jsem to taky myslela, že jich bude třeba 5, ale zase by to nevypadalo pak hezky, že by byly všude sucháče a vypadalo by to jako rozešitý 😀 A navíc jsem si říkala, že by si večer už moc hrála. Ale možná je tam ještě došiju 😀
Jo a můj manžel na to řekl "no, ty vole" 😀 😀 😀 a pak hned běžel za svou mamkou jí to ukázat, jakou dokonalou věc jsem ušila. Já tyhle interaktivní věci miluju a holky mě nakoply s těma autama, že bych taky měla zase vymyslet nějakou koninu. Původně jsem uvažovala, když ptáka, tak pořádnýho. Pak jsem chtěla sobě udělat s hlavou v písku a jasmí s hlavou nahoře, že to bude jako seriál a pak mi to došlo 😀 Mína má interaktivního a já nic 😀 Tsss, ještě by si hrál v posteli manžel s mým ptákem, že ... 😎 😎 😎 to by bylo fakt divný 😀