Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jemi Vyloženě snahu se plazit tam nevidím, spíš zkouší, co se dá všechno dělat. Plazení většinou začíná tak, že se snaží přítahovat rukama a odrážet nohama. Kdy to můžeš očekávat, to je ve hvězdách, každé dítě začíná jindy a různě dlouhou dobu stagnuje na různých mezifázích... Jůla se začla plazit v 5 měs., Ondra v 10, takže to je opravdu značně individuální.
@boudova já ji dělala poprvé v životě, koupila jsem želírovací přípravek 1:1 a včera jsem udělala jednu zkušební várku z 1kila jahod, kde jsem místo cukru dala agávový sirup a marmoška je řídká, tak jsem si myslela, že ten sirup na to měl vliv, takže dneska jsem to dělala se třinovým cukrem a výsledek totéž 😒
@animal já dělala taky poprvý v životě, kupovala jsem rovnou želírovací cukr a myslím 2:1 a musím říct tuhost v pohodě akorát dost sladký na můj vkus, dneska jsem sehnala 3:1 a zkusím to na třešně - plán na dnešní večer. jo a to ovoce totál roxmixuju, tak jestli to taky neovlivňuje.
@animal hele mrkni http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/deb... mělo by to bejt jak říkám....ale nevím, co s tím udělá to nahrazení tím sirupem - to už je na mě vyšší dívčí, já letos zůstanu u cukru 😎
holky sleva v @moraviatexu NA LAMU 🙂
@jemi Tak jsem to video dala zkouknout mamce, je fyzioterapeut, pracuje s dětma, dělá i vojtovku... Říkala, že by to konzultovala s fyzioterapeutem, páč ten vývoj je nerovnoměrný (je v některých věcech napřed, ale zase tam nepředvedla věci, které by už ve svém věku měla dělat a ze kterých by ty další pohybové vzorce měly vycházet)...
Nechtěj aby mimino lezlo ve 4,5m 😒 Jinak tam teda taky moc lezení vevidím... A přetáčí se?
@macin73 já neměla tu kyselinu a asi jí to chtělo, dělala jsem to teď tím želírovacím přípravkem a asi jsem nějak nepochopila postup, jahodovou jsem dělala želírovacím cukrem, to se hned smíchá a přivede k varu a po 5 min sundá - to mi šlo 😎 , ale ten želírovací přípravek se musí smíchat s cukrem, přidat, povařit (na bod varu? to tam nepíšou), pak se přidá zbytek cukru, přivede k varu a 5 min vaří - no někde jsem udělala v postupu chybu 🙂
@katka82 já měla ten 2:1 (kyselý třešně máme) a nic ☹
@animal dělala jsem marmeládu jen z agaru, cukru a kys. citr., jde to pěkně, ale je třeba cukr nešidit, protože bez něj se mi pak marmeláda kazila (nahoře chytila plíseň, dalo by se tomu ale asi předejít - zalít kapkou rumu🙂 jen s agarem se hůř dělá,zvykla jsem si tuhost marmelády zkoušet na talířku z marazáku, na něj naliju trochu marmelády a dám vychladit, podle toho jde hustota odhadnout dobře
@alinn A jak je malé staré? A co přesně dělá? Zaměňuje pořadí slov?
S tou slovní zásobou je to docela ošemetné, musí se to tam v hlavince prostě všecko propojit a pak to naskočí... U těch malých děti bych řekla hlavně mluvit v kratších větách (žádné souvětí s několika vedlejšíma větama) a (přesně jak to děláš) když se mu něco nepovede říct dobře, tak to po něm zopakovat správně, aby si to naposlouchal...
@lenasss A nemůže mu tu řeč zhoršovat i to, že to doma není zrovna Ok? Ta psychika u dětí hraje velkou roli... D. je skoro stejně starý a je na něm hodně vidět, když se třeba s mojím pohádáme, jak se změní a je zamlklý a uzavírá se do sebe... To tříleté dítko tohle už hodně vnímá... A to naše diskutování o neumytém nádobí je velké houby proti vašemu problému doma...
Mimochodem mému bratrovi je 21r a projevuje se jako autista taky a přitom je jistě zcela zdráv 🙂

jak dlouhá lem. guma vystačí na jedny spodky/plínu?