Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Je to hrozný, četla jsem to před chvílí a hned se rozbulela 😔 Můj názor je, že řidič za to absolutně nemůže /nechápu, že mu hrozí nějaké popotahování 😕 ) a co se týče matky, tak bych už v tomhle případě taky neřešila nějaké zanedbání péče, protože potrestaná je až příliš 😢 Nicméně můj názor je ten, že každá matka by měla trochu předvídat - parkoviště před supermarkety nebezpečná jsou - to je známá věc a mě by ani ve snu nenapadlo nemít dítě buď ve vozíku nebo v náručí a ihned do auta do sedačky,aniž by se dítě dotklo nohama země. člověk ze článku přesně neví, co a jak se odehrálo...je to vždy otázka vteřiny a cena je příliš vysoká 😔 😔 😔 Prostě i když budu sebelíp hlídat - vždy se něco může stát, ale natož když situaci podcením...Já si třeba dodnes vyčítám, že jsem několikrát nechala hlídat unavenou babičku - tchýni, která u hlídání ročního Fanouška několikrát usla a to JENOM proto, že mi bylo trapné se do ní pustit za její nezopovědost - že mi nebyla schopná říct, že celou noc nespala, protože pekla a vařila pro návštěvu a pak se vycházka s vnoučetem mohla stát osudnou! Dnes už jsem dospěla do stádia, že jí to vmetu hned a prostě jí ho nedám, když vidím, že si sedne a hned klimbe. Nicméně - i já byla svého času tak blbá a měla nějaké ohledy ke tchýni - dodnes si to vyčítám a to podotýkám, že se malýmu nikdy nic nestalo BOhu díky! Takže si nedokážu představit, jak musí rodinou otřást taková tragédie jako je ta smrt chlapečka 😔 hrůza hrůza hrůza...
Hromadka lemovacích gumiček - někomu jsem ji slíbila, tak kdo chce, tak ať se přidá 😉 Kdy chcete uzávěrku? mě je to šumááák - řekněte si😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...
ještě pak dodám info o střihovém papíru!
@macin73 zeptám se, ale na 99% jo, protože to dělají na Fabrite PUL /tomu odpovídá i ta barevnice/ - je to zdroj, který jsem našla už před rokem - jediný velkoobchodní...ale nejspíš to budou ty americké atesty - různé Cpsia apod. - ne evropský ekotex - i když i to je možné. Písnu jim 😉
@macin73 Ondráš nemluví skoro ve 2.5 letech. Říká jednotlivá slova, ale nespojuje téměř nic (výjimečně řekně něco jako "Káka paká"), rozumí výborně, komunikuje taky výborně, jen prostě v té řeči je poměrně opožděný. Klárka na tom byla o trochu líp, touto dobou už spojovala. Teď ve 4 letech má velmi nadprůměrnou slovní zásobu a způsob vyjadřování (konstrukce vět), smysl pro abstrakci atd. Takže to určitě není tak, že kdo začne později, je nějakým způsobem "omezený" a už se to nespraví. Manžel prý taky začal mluvit hodně pozdě, je teda nakonec dyslektik a anglicky se naučil jen s problémy... Takže u něj zřejmě nějaký problém či antitalent je, ale na celkovo vzdělávatelnost to vliv nemělo a s IQ to nemá co dělat (teď dělá akademickou kariéru -- výzkum v oblasti informatiky). Takže holt vyčkávám, zatím se s tím stejně nic dělat nedá, mluvíme na něj dost, on s vým způsobem mluví taky, tak to neřeším.
@crawler No ony tady ty skupiny dělají vždycky nějaký potisk a příště zas jiný, není stálá nabídka, vždycky se hlasuje o tom, co se nechá vyrobit. Ta várka ze ŠD byla před 2-3 lety cca.
Zorbu je teď tuším 2. řada, první byl jen ten samotný materiál, teď to mají zašité mezi dvěma vrstvami úpletu a jsou tuším dva druhy prošívání toho celkového "sendviče".
Něco OT, co si myslite o tomto videu
https://www.youtube.com/watch?v=vDU6Eub03E4mě přijde, že se snaží o lezení, včera a dnes to dělala skoro pořád. Nemáte zkušenosti, kdy můžu očekávat, že začne lézt?

@lenasss nemáš s dětmi číst MK 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jinak je to pravda, není to vůbec ničí vina. Jasmína taky zdrhá a jednou mi ji srazilo před domem auto, otevřela jsem branku a ona škvírou vyběhla a ač jsem na ni ječla, ať stojí, tak se chechtala a brala to jako hru a naštěstí tchýně byla rychlá a chytila ji 10 cm od nárazníku auta. Vyběhla zpoza našeho berlinga, ten řidič by ji absolutně neviděla a divil by se, co se stalo. Tenkrát jsem si uvědomila, jak tyhle situace jsou prostě o náhodě a štěstí a možná Boží ochraně. Říkala jsem si, kolikrát to ještě dopadne o fous dobře a kdy to dopadne o fous špatně? ... no, fakt radši nemyslet a jít šít, úkolů máme požehnaně, co? 😀