Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak jsem včera šila pyžamko z dadky podle jednoho tescového pyžamečka... děs a hrůza... jsem se nejvíc bála toho nastříhání, ale to bylo v pohodě, nejhůř dopadlo to lemování, úplné fiasko, ani jsem už včera v noci nedala začištění nohaviček, čeká to na dnešek... já vás holky obdivuju, jak to vždycky máte tak krásné... jak to děláte s tak kroutivým materiálem? myslím, že ani zázračná kráčející patka mi nepomůže, až si ji zajdu koupit... a taky vás obdivuju, kde berete ten čas, já s těma uličníkama mám čas a energii tak max. jednou týdně... ale mánii na látky už asi chytám taky, protože jsem donutila máti a ségru v USA objednat mi látky za 70 dolaru - většinou PUL, kousek pruhovaného tygříkovského aksamitu, nějaké konopí na vkládačky a taky ten ZORB, tak jsem na něj zvědavá 🙂 dávám tu fotky, ale moc a moc se stydím...
holky marmoška nějakou záhadou přes noc ztuhla 😎
@laeela díky 🙂 tak budu doufat, že to s lepším materiálem bude lepší 🙂 jsem si hlavně chtěla vyzkoušet, jestli si to zvládnu nastříhat podle toho originál pyžamka, jsem se bála rukávů, ještě jsem u ničeho rukáv nešila ani nestříhala, ale to celkem šlo, takže to snad s lepším materiálem bude lepší 🙂 taky nemůžu chtít zázraky, když šiju od dubna a na mém "šicím kontě" jsou zatím - přebalovací podložka, pár vložek pro ségru, nějaká ta chňapka a zahlavek, asi 4 kapsovky, pár čepiček, jedny šatičky (ty na fotce) a teď to pyžamko :D
ahoj, mam OT.
nechával jste si někdo někdy čistit sedačku od profíků? potřebovala bych vědět kolik to asi tak může stát...
@animal @karchinka já si nemyslím, že je to o obsahu elastanu ale spíš o tom, že je patent jinak pletený..Patent je pružný sám o sobě na rozdíl od jednolícu , tomu tu pružnost dodává právě ten elastan. U patentu si myslím, že má elastan funkci takovou, aby se nošením nepovolil (bez elastanu se žebro povolí a k sobě se vrátí zase až praním). A jednolíc z dadky má víc elastanu než patent z wendy i z mtx.
Šimon a Pája zdraví z USA 😎 Prý 42 st. ve stínu a jsou všichi děsně happy, nebo se tak alespoň tváří. Šimonovi se na bílé poušti hrozně líbil prý písek...
No, když si vezmu, že v loni Jasmína na sluníčku byla jen hustě namazaná krémem v bazénu a jinak furt ve stíhnu 😀 😀 😀
A taky je vtipné, že když jsem byla malá, byl táta na 3 měsíce v USA, psaly jsme mu dopisy na střihové tenké papíry, aby pošta nebyla moc drahá a došel vždycky asi za měsíc a teď? Připojí se k internetu a pošlou i fotky 😀
@karchinka a ještě mě napadlo, jestli jsi ty lemy dostatečně natahovala.. tedy stejně jako u přišívání patentu...ale myslím, že píšeš o kroucení materiálu a né výsledku
tak jestli ti vadí jak se kroutí ty kraje u jednolícu..tak já když je to neúnosné tak je k sobě přistehuju..tedy jen ty kraje lemu a úplně v kraji ..a pak to všívám už normálně jako patent..tedy to stehování nesmíš mít zauzlíkované a měla bys mít delší konce..aby to šlo při přišívání natahovat a stehování se ti nevypáralo
@sufik1 aha, já černou a modrou vždycky dávala jen na tmavé látky asi. Vlastně ne, jasmí má spací overal bílej lemovanej černou gumičkou a nějak jsem si nevšimla, že by pouštěla, ale zase to detailně nezkoumám, to je pravda 😀 Ale po mnoha praních je furt černá, ty ze ŠD jsem koupila hnědou a po 3 praních byla z toho béžová ☹ Což mě teda přijde, že poměr cena/kvalita dost ty ze stoklasy vedou...
@ucitelka70 dakujem za pochvalu, likvidujem kvantum latok :p
@animal
@boudova holky já zavařovala loni poprvé - třešňové marmelády a rynglové. Koupila jsem od Oetker želírovací cukr 3:1 a je to pohoda- nemáte co zkazit, když dodržíte návod. Je to hustý a co se týče sladkosti - tak mě by stačilo 4:1. Plus letos jsem poprvé dělala kompoty - zavařování BEZ cukru a jsou slaďounký, takže tahle zdravější alternativa je supr a odted jedině bez cukru...
@karchinka no s tím natahováním lemu se to má tak, že u rukávů a nohavic to není tolik potřeba jako u průkrčníku. U rovných částí natahuješ podle toho jak chceš aby to ve finále vypadalo - jestli mají být rukávy a nohavice nebo spodní okraj jakoby stažené..tak natahuješ víc..u průkrčníku natahuješ podle toho jak se ti to kulatí..čím víc se kulatí tím víc natahuješ...Jo ale natahuje se pouze ten lem! 🙂 A jde o cvik..jednoduše musíš přijít na to jak moc natahovat..Když budeš natahovat moc..tak se ti tím stáhne to tričko (nebo co budeš šít) podobně jako bys tam přišila gumičku..a když ten lem natáhneš málo..tak ti lem bude jakoby plandat, odstávat, kroutit se - prostě bude moc velký..tedy dlouhý 🙂
@caramilla já mám tu lemovku žlutou s černýma včelkama a nepustila vůbec - takže se asi za ty roky vylepšili - kupovala jsem ji před necelým rokem. Jinak já ze ŠD objednala jednou - černý aksamit Fanymu do kapsovek a po pár vypráních je flekatej - černo hnědej, takže za tu cena jsem byla vytočená do nebes a říkala jsem si právě, zda nemáš reklamace od zákaznic? Nebo jsem měla jen takovej pech? no určitě bude špatná celá várka... 😝
Jééé, holky, díky - někdo zkultivoval tabulku 😀 Je to o hodně hezčí 😉 Děkuji dobrá duše!!!
A ještě k těm tabulkám - mě editace vždycky hrozně trvá - než člověk naklape ty vzorce a tak....Máte nějaký fígl, jak na to? Třeba když chci pak sečíst kdo za kolik toho má - musím to brát fakt buňku po buňce - např. F4*D4 + F5*D5....apod.?Když je hodně artiklů, tak je to na mrtvici 🙄 😒

@dugyna perfektné, no fakt si mala plodný týždeň, veľmi pekne si pošila, a tá velúrovka vyzerá ako kupenská, klobúk dole pred tebou, a ešte k tomu v tých horúčavách...