icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
26. jún 2012

@boudova zavařuju v troubě a není problém

crawler
26. jún 2012

@boudova já teda zavařuju v troubě...mám multifunkční, že v ní dělám všechno a jen do foroty mám jednu leektrickou plotýnku, abych uvařila, kdyby trouba kixla a tu malou plotýnku bych ani ten obr zavařovací hrnec nedala, takže jsem zavařovala normálně v troubě na plechu...😉soli jsem dala od oka - prostě špetku 😉 Ten appír není problém - vem na zkoušku a když Ti bude vyhovat zase koupím 😉 Sestřenky ho kupují už celé roky, takže předpokládám, že ho tam budou mít i nadále 😉 Mě jedno balení vydrží nadlouho - Iškovi střihy jsou malinký - mě se na jeden arch vešly i kalhoty včetně kapes pro muže😉 Jo a není to @caramilla překlep? včera jsem viděla, že tam máš 6 archů - nepřepsal Ti to někdo omylem? 😉 nebo sysli sysli 😉? 😀

crawler
26. jún 2012

@alinn fakt? tak to je pro mě novinka🙂 takže, když tam jsou ty dolary (nevím, jak se té funkci říká, ale píše Fčtyřkou), tak když pak buňku zkopčím a dám do vedlejšího sloupce, tak se to upraví 😕 ? wou, tak díky za pomoc - hlavně si to musím zapamatovat😀

alinn
26. jún 2012

@crawler ten "dolar" (taky nevím jak se tomu říká 😉 ) ti pro všechny ty buňky drží pořád jednu a tu samou buňku..když tam ten dolar není, tak se to přizpůsobí podle souřadnic (jakoby se to jen posunulo) Teda říkám to hrozně "odborně" :D a vůbec si nejsem jistá, že srozumitelně 😅

crawler
26. jún 2012

@alinn ahá...takže až budu dělat vzorec, kdy budu sčítat za kolik která má ty gumky objednaný, tak se budu posunovat ve sloupcích čili dolar bude v té části vzorečku, který udává cenu lemovky /ta je totiž pořád stejná) a sloupec s nickem bude bez dolaru, aby se přizpůsobil na druhý, třetí,...nick? chápu to spráávně? 😅 😕

alinn
26. jún 2012

@crawler jestli chápu správně to co píšeš, tak to chápeš správně 😀

eldwen
26. jún 2012

mtx a wendy - dneska odesla prvni varka baliku, do tabulky to doplnim, prosim, kdo chtel navic ty dva metry playboyie? Nez je vsechny zabalim a bude pozde 😉

ucitelka70
26. jún 2012

@season - dnes došli látky, díky.....

crawler
26. jún 2012

@alinn 😀 😀 😀 hlavně, že si rozumíme 😀

ucitelka70
26. jún 2012

holky, istý čas budem bez prístupu na net.... kde - tu sa kuknem, keby niečo, tam na email píšte.....

crawler
26. jún 2012

@vevercam a jak jsi na tom Ty? ty už bys mtx taky měla mít doma, že? budeš chtít helfnout? ve čtvrtek jedu do Pardubic na gyndu, tak kdybys chtěla pomoct, tak písni 😉

janasrub
26. jún 2012

Musím se taky pochlubit. Lněné kalhoty do nápletu, střih hodně zůžený od Caramilly. Pokud by měl někdo pocit, že jedna kapsa je výš..... no tak to je samozřejmě úmyslně 😉

crawler
26. jún 2012

No tak holkýýý!!! Jukla jsem do table a všechny součty už tam jsou 😕 😕 😕 😕 kdo je ta úžasná pracovitá dobrá duše??? já bych se s tím mořila aspoň hodinu!!! ať se přizná ta dušinka a odpouštím jí střižné jako revanš 😉

macin73
26. jún 2012

Holky, na co všechno používáte ty lemovací gumky?

crawler
26. jún 2012

@macin73 tak já mimo plenek jsem tím lemovala i výstřih a rukávky u bodýnka 😀 je to prostě guma,a le zároveň měkkoučká, takže když ji nebudeš natahovat, tak jí využiješ i na jiné věci - třeba začištění okraje...

macin73
26. jún 2012

@crawler A neškrábe? Třeba když má dítko jemnou kůži...

crawler
26. jún 2012

@macin73 kdepak 😉 nevím k čemu bych to přirovnala - není to prostě klasická pruženka - spíš jako pružný proužek látky - v půlce je naznačený přehyb pro snadné našívání...všechny miminka mají jemnou a citlivou kůžičku a nepoškrábe - to se fakt bát nemusíš 😉

animal
26. jún 2012

@crawler dolárek znamená NEMĚNNÝ takže co chceš aby se nezměnilo a zůstalo fixní, tak před to dolárek

crawler
26. jún 2012

@animal děkuji! tož jsem to pochopila dobře...ale celkově je pro mě tabulka s tím vším vyšší dívčí 😅

janasrub
26. jún 2012

@macin73 já zatím jen na softshel

vevercam
26. jún 2012

@crawler MTX jsem objednávala už 15.6., minulý týden jsem se snažila tam volat, ale bezúspěšně, dovolala jsem se až včera a paní se omlouvala, že toho mají teď moc a nestíhají, ale snad prý dnes už látky odešlou
moc díky za nabídku, uvidím kolik toho bude, spíš mám představu, že to jistí nocovka 🙂

macin73
26. jún 2012

@eldwen neměla bys prosím odkaz na tabulku? já fakt nevím, kde je furt hledat 😕

macin73
26. jún 2012

@eldwen díky moc!

lenasss
26. jún 2012

@crawler to jsem byla já jsem se nudila,střižné ráda zaplatím stím si hlavu nelámej mě s tabulkou holky taky pomáhaly 😉

janula18
26. jún 2012

Ahojte, chcem sa opýtať tie čo ste si robili nosiče, čo ste dali ako výpln do tej časti okolo pása aby to bolo pevné?

sinala
26. jún 2012

@karchinka od dubna to je myslím celkem dost výtvorů 🙂

jieff
26. jún 2012

@janula18 já ještě nic takovýho nešila, ale kamarádka tam řeže pruhy z karimatky

@karchinka kdybys to nenapsala,ani nepoznám, že se ti něco vlní, ty vlny se na mrněti pěkně vyrovnaly. A si šikula tyjo, takhle si udělat střih. I ty šaty jsou super! A plínky a vůbec!

jo a dneska jsem byla na kontrole, mrně je v pořádku, cesty má připravený, podle výrazu dr skoro až moc, tak prý při prvních kontrakcích na nic nečekat, aby jsme to stihli, tak šup ženský, hažte sem nějaký fóry ať už to máme za sebou😉

animal
26. jún 2012

@jieff tak přeji pohodový porod bez komplikací a pak čekáme na fotky 😉 a hlavně tu holčičkuuuuu přeji 🙂

vevercam
26. jún 2012

Tuhle diskusi fakt miluju 🙂 , včera jste mě tak inspirovaly s těmi třešňovými marmeládami, že jsem se taky vrhla do kila třešní, které jsme měli v lednici a nikdo si jich už nevšímal a povedla se mi výýýborná marmeláda 🙂 🙂 použila jsem gelfix 2:1
ještě mě zaujaly ty sušené třešně od @eldwen napíšeš prosím postup?