Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kveta007 ahoj nánožník ze softu taky plánují šit, ale až nějak na podzim, střih nemám, ale budu se snažit udělat něco takového http://www.detskydum.cz/detail/emitex-nanoznik-...
@jemi Ano, něco takového jsem měla na mysli, akorát jsem tenhle zkoušela a jak říkám, na tohle počasí mi přijde už zbytečně moc teplý. Včera jsme tu měli ráno 12 stupňů a foukalo, tak by se mi něco skladného tenšího hodilo. Sice teď mají přijít tropy, ale ať jsem připravená, než se zas ochladí. 😉
Ještě OT: kdybych koupila spací pytel od manymonths (merino), dává se tam spinkat ditko nahaté nebo může mít něco na sobě, třeba balvněné pyžámko(overal?) jde mi o funkčnost abych tim něco nezkazila (ted spí v balvneném pyžámku a spacáku bez rukávu) a právě jak jdeme na ten tábor, tak ted když jsme staveli stany měla ruce jak kus ledu (měla je ven z fusaku a na nich měla vlastně jen jednu vrstvu a to bavlnené pyžámko, jinak na tělíčku i zátlyku byla teplá, ale ty ruce měla až po ramena ledové). V pokoji jsme mohli mít kolem 15 stupnu
@alinn já to taky chápu jako finerib 🙂 🙂 🙂 , ale množství elastanu jsem neporovnávala. Mám od nich rip s proužkem http://www.produktservis.com/katalog/free-zone/... . Ještě z toho nemám nic ušito, ale látka se mi líbí a vypadá, že by tvar držet měla 😀 😀 😀
@katka82 děkuju za vtip🙂 dost jsem se nasmala i tem bonbonkum 🙂 tedka je to u nas vcelku divoky,babičky zamestnany, tatka lezi se střevní chřipkou a dedove jsou nejsou na drate...no sanitka to jisti😉
a jeste jedna opozdená reakce-ty fotky tri chlapiku v autickach jsou fakt bozi!🙂
@sinala máš tu největší možnou pochvalu, Tonda viděl fotky a řekl: "Todleto tričko jsem chtěl..."
už máš OL? je to moc hezký🙂
@jieff tak to jsem ráda že jsem tě pobavila 😉 jinak u nás byl při druhým v pohotovosti na telefonu soused 🙂 prcek si totiž usmyslel že se podívá ven když byl manžel na montáži v Mostě 😉 to je od nás cca 3 hodiny rychlé jízdy,ale nakonec to manžel stihnul a do porodky mě odvezl on 😀 no to taky byla komedie bo když jsem mu volala že by asi měl přijet bo mam kontrakce po 5 minutách a docela to i o trochu víc bolí tak jel zrovna na oběd 😅 takže tam jen vyložil kolegu a frčel domů,tady se pak osprchoval a že se musí najíst bo to už byli 3 hodiny odpoledne a on měl naposledy v 8 snídani😉 tak si něco vyštrachal v ledničce a pak to začal do sebe házet tak mu povídám prosím tě najez se pořádně a v klidu 😉 a on Ty tady rodíš a já se mam najíst v klidu jo? 😀 😀 no nakonec se malý narodil přesně 2 hoďky po příjezdu do porodky a bylo to krásný a rychlý 😵 ráda na porod vzpomínám 😎
Teda holky já mam dneska šílenej KOPR 😝 akorát jsem pověsila prádlo,překreslila jeden střih na kalhoty a teď cmudim palačinky 🙄 nějako se nemůžu dokopat makat 😀
@katka82 to mi vykladej.. ja taky nejak nic nedelam.. ale u me ta lenora pretrvava uz nekolik tydnu 😀 😀 😀
ja si akorat usila bic, bo jsem pozvala kamarady na vecer na vinko, toz to tu musim vypiglovat, aby se toho naseho skladiste nelekli. nemaj totiz ani deti, ani nesijou, takze stav naseho obyvaku je pro ne nepochopitelnou dzungli.. 😅

Jo a něco pro zasmání pro @jieff 😉
,,Haló. To je vodárna?"
# # # # > ,,Ano, co si přejete?
# # # # > ,,Z mého vodovodu teče voda!!!"
# # # # > ,,A co byste očekával?"
# # # # > ,,tož kurva, ,,podle účtu... aspoň Pilsner Urquell !"
# # # # >