icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
26. jún 2012

@sinala to je chyták? 😀 oboulíc nemá rub, ne?..to by musel mít třetí stranu...

alinn
26. jún 2012

@sinala teda pokud oboulíc není potištěný 😀 to pak má jen jeden líc 😉 no a asi by to šlo rozeznat podle okrajů..ale jinak myslím, že je to jedno 😉

sufik1
26. jún 2012

@laeela to vypadá zajímavě, písnu IP

stassy
26. jún 2012

A že jsem dneska v tom chlubení, přidám ještě výtvory na prodejní trh Kreativní Dobříš - nakonec to prý byla bída, lidí málo, víla se mi prodala jen jedna a vlastně ani nevím která.. 😀 Dělala jsem ještě čtyři květinové stojící (vlčí mák, růži, slunečnici a fialku), ale ty bohužel nemám vyfocené.

palosek
26. jún 2012

@ngvadi ...tak za mě stoklasa černá lemovka v pohodě. Objednávala jsem si celé kolo (25m) , riskla jsem šití bez předeprání 😅 a musím odklepat, ale nepustila barvu...a to ji mám jako kontrastní lem na světlých věcech... 😉
@maly_prcek ,@alinn taky to v ruce rozeznám, co je patent 1/1 a finerib, ale neumím to tak popsat...když roztáhnete patent na max...jsou to pořád takové jemné pruhy, kdežto u fineribu mi to přijde jiné 😀 😀 😉
@sinala ...ty jo, to jsou dnes rébusy...co je rub a co je líc??? 😀 😀 😀

alinn
26. jún 2012

@palosek 😀 a nemůže to být tím elastanem? jakože třeba ten finerib jde natáhnout ještě o fous dál 😅

palosek
26. jún 2012

@alinn finerib??? mám pocit, že ten je právě pevnější, že více natáhnout jde patent, ne? 😨 Odborník nejsem 😀

alinn
26. jún 2012

@palosek 😀 😀 hele já nevím..já to nerozeznám a to díky tomu, že jsem si objednala patent..a na látce jsem měla napsané finerib 🙂
ale myslela jsem, že elastan to právě dovolí ještě víc vypružit ne? Jako když máš jendolíc bez elastanu , tak skoro nepruží..a když máš s ..tak pruží jedna báseň 😎

alinn
26. jún 2012

@palosek jo..ale pevnější bude...a měl by se díky elastanu méňe vygajdávat při normálním nošení

animal
26. jún 2012

@stassy krásné

dugyna
26. jún 2012

@sufik1 tu ciernu som strihala zo stoklasy ked som robila hromadku a ruky som mala ako kominar , ale ine nepustali...
ale inak je to super vecicka 🙂

dugyna
26. jún 2012

@monr mne sa klobucik paci taky zvlneny 🙂

palosek
26. jún 2012

@alinn 😀 😀 jo, to je logické 😀 😀 víc elastanu, víc pružnosti 😀 😀 Ted jsem třeba měla v ruce fin z wendy a ten se teda roztahuje fest 😀 😀 😀 MTX mi přijde takové pevnější 😀
@dugyna ...to je divné, to jen mě černá nepouštěla??? 😕

dugyna
26. jún 2012

@palosek 🙂 asi ale si ju mala vychytanu :p
no ale smrdia vsetky tak octvovo....hlavne cervena

caramilla
26. jún 2012

ježiš, co jste tady dneska zase 10 stránek vařily? 😠

hážu jednoho "Zoriana" z FM a na dočítání pěkně z vysoka 😠

eldwen
27. jún 2012

@ngvadi ani ne, zebro muze byt i bezelastanove - takoe ty natelniky treba 🙂

eldwen
27. jún 2012

@ngvadi ale jinak vlastne jo 🙂

sinala
27. jún 2012

@alinn to nebyl chyták 😀 😀 😀 jsem si říkala, že když oboulíc tak to snad bude jedno, ale chtěla jsem se ujistit 😀

sinala
27. jún 2012

@crawler nechceš mít v tabulce ceny rovnou s dph?

palosek
27. jún 2012

@caramilla vychytaný komplet 😀 😀 a skvěle umístěná značka 😉

katka82
27. jún 2012

@maly_prcek 😀 😀 ty stěrače dobrý 😀 😀
@laeela u nás je zas "Ty jsi myslela????" 😀 no taky šílený 100x do hodiny 🙄 😀
@sufik1 super na ty střihy určo mrknu 😉

alinn
27. jún 2012

@sinala @palosek chtělo by to nějaké odborné zdroje..já to všechno odvozuji od názvů a od ručního pletení (jako třeba jersey = žerzej = jednolíc, nebo ten finerib a patent)..Teda brali jsme to i ve škole..ale přiznávám, že si z toho pamatuji jen to jak jsme si kreslili ty smyčky jak je která látka propletená..a poprvé lituji, že jsem nebyla vzornější žačka a nevedla jsem si sešity 😀 😀 😀 Bych teď mohla být za chytrou 😎 😀
@palosek hele a wendy má finerib? 😅

laeela
27. jún 2012

@katka82 hi hi, tak to je další level, když už se ptá i na myšlenky... 😀

lenasss
27. jún 2012

tak já se snad k tomu šití nedostanu včera jsme byli na očkování a malej měl horečky celou noc se budil ☹ ale ted usnul ale zase vstal ten starší 😀 ale v hlavě mám pyžamka,ale musím uklízet zítra má přijít architektka tak ať se nezhrozí 😝

palosek
27. jún 2012

@alinn 😅 myslela jsem, že rip...je zkratka pro finerib...http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/rip-s...
, ale možná se zas pletu 😅 😅 😅

katka82
27. jún 2012

@laeela no jo on je hroznej vykuk 😀 tuhle si v lékárně vyžebral bonbon a pak venku povídá"To mi mohla dát klidně 2 když mam ještě jednu ruku" 😀 😀
jinak to jednu dobu bylo taky "A potom" a hlavně"Co to tady je?????????????" taky milionkrát omíláno 🙄 🙄 😀 😀 prostě s dětma se člověk fakt nenudí 😉 😀 😀
@caramilla krááásné jako vždy 😉

kveta007
27. jún 2012

Jdu k vám holky na radu. Koupila jsem si krásný kočárek jané muum v barevné kombinaci antracitová - jablečně zelená a chtěla bych teď na chladnější dny ušít nánožník ze softshellu. Aspoň co jsem teď v obchodech viděla nánožníky, přišlo mi to už dost vyteplené a mě jde spíš, aby to bránilo proti profouknutí, příp. mírnému dešti. Vím, že jste tu dělali nějaké hromádky na softshell, ale nevíte, kde by se dal koupit na netu právě teď? Potřebuji ho asi jen cca 70 cm a je mi jedno, která z těch dvou barev to bude. Zároveň kdybyste měla některá nějaký šikovný střih na nánožník ke sporťáku, budu ráda za poskytnutí.

katka82
27. jún 2012

A ještě vás zahltím fotečkama výtvorů z posledních 2 dnů 😀

petkasv
27. jún 2012

@eldwen děkuji dorazil balíček 🙂