icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
28. jún 2012

@evcounek já lebky na oblečení nemám ráda, ikdyž někdy se tomu nevyhneš 😀

evcounek
28. jún 2012

Já vím, ale na takových puberťácích to ještě jde, ale dvouletý prcek má na to dost času.
Onehdá jsem viděla tak 3měsíční mimi a to mělo dudlíka a na něm lebku. chtěla jsem mu dudlinu sebrat ale včas jsem se zarazila. Přece jen to nebyl můj Luky a tak ať klindě kosti dudlá i když mě vztávali vlasy na hlavě

karchinka
28. jún 2012

tak pořád cvičím to lemování (tentokrát na starším, se vůbec nechtěl fotit) a je to trošku lepší 🙂 ale musím se ještě hooodně učit :D a taky musím vypilovat střih, má úzké rukávy, ale to jsem tušila, už když jsem to šila... prostě cvičné tričko na doma z dadky 🙂 jak začišťujete ty spoje lemů, aby to bylo hezké? asi to chce zručnost a trpělivost (oboje mi chybí :D)...
a taky si tady musím postěžovat... když jsem ukázala své pracně ušité pyžamko mamce přes skypík do USA, tak jenom prohlásila, proč se morduju po večerech do půlnoci za strojem a nejdu raději spát, že tam jsou pyžamka za 5 dolarů (raději nedodala, že hezčí 🙂) a že mi nějaké koupí :D vůbec mě se ségrou nechápou... :(

karchinka
28. jún 2012

@evcounek mi se taky lebky na dětech ani dospělých nelíbí (pokud nejdem zrovna na karneval za piráta 🙂) ale každý má asi jiný vkus... jenom někdy koukám, když hledám látky, kolik vzorů s lebkama je... a třeba právě v dětských látkách... jsem si teď objednávala nějaké ty PULy na jedné US stránce a měli tam 5 různých vzorů PUL s lebkama, jsem nechápala...

evcounek
28. jún 2012

@karchinka nic si z toho nedělej, Moje maminka je švadlena (sice pánská krejčová) ale my chodili jak modelky. Když jsem se rozhodla, že taky prckovi začnu šít tak jen kroutila hlavou a říkala, ž dnes se dá koupit za rozumnou cenu vše. Jen dodala tak snad přijdeš na jiné myšlenky. Asi si myslí že mi začíná z Lukyho hrabaz 😀

lenasss
28. jún 2012

@evcounek moje máma je taky pánská krejčí a na mé k mému šití se vyjádřila tak že mi dala tisícovku na okno ať jim chudákům něco koupím ale to mě ještě víc nakoplo a ted už kolikrát nepozná co je šité a co koupené.Když přišel syn v těchto kalhotách řekla mi tak jsi konečně dostala rozum a koupilas mu kalhoty 😀 😀 tak jsem jí jen řekla jo rozumu mám pořád stejně a ušila jsem mu je sama 😀 😀 prď na řeči a šij je to super relax a adrenalin v jednom.Ono sledovat všechyn hromádky co tu jsou potom ještě sledovat konto jestli ti zbyde vůbec na jídlo 😅 a hlavně neprošvihnout pošťačky aby náhodou ten drahocenej balíček neodnesly spátky na poštu 😀 😀 a potom ještě vše vyprat a ukrýt před manželem (nebudem ho totiž dráždit a ukážem mu až hotovou věc) a hlavně když to ušiješ sama ať už jakkoli je to tvoje a máš z toho oobr radost aspoň já to tak mám 😀 😀 😀

evcounek
28. jún 2012

@lenasss jo jo toje pravda i ty moje kreatury (první kousky). Dokonce i tchýně říkala, že se jsou ty trenky krásný jen nevím jestli věděla, že jsem to šila já 😀 to už by asi tak kráné nebyli ☹ je tak trochu paranoik jestli se to dá takhle říci. Lukynovi mám kupovat jen nové věci, ale já mám schované věci po mě a to na zahradu a tak. nedej bože mu to dát na hřiště ven. 😠 je to normální? no asi ne já jsem taková, že i z druhé a třetí ruky dobré pokud to není znát tak klidně i do městě 😎

evcounek
28. jún 2012

holky jakou máte značku šicího stroje. můj veritas z roku 1991 půjde znovu do opravy a tak přemýšlím jestli to má cenu ho dávat opravovat nebo koupit nový.
Jaká je dobrá značka stroje?

karchinka
28. jún 2012

@lenasss :D tak to s máti je dobré, podobné jako u nás, akorát mamča není krejčová, ale taky prý ji šití chytlo kolem 30, tak je to asi dědičné 🙂 manžel to zatím bere sportovně (to netuší, kolik nám přijde domů balíčků :D), dokonce po první ušité plínce mi řekl, že bych je klidně mohla prodávat (on mě má fakt hodně rád a láska je slepá :D) ... jinak ty kalhoty jsou úplně luxusní...

lenasss
28. jún 2012

@evcounek tak to mi nosíme věci po dětech segry tak to má už jako třetí,ale když je to pořád pěkné tak proč ne a Mikuláš to zdědí taky tak co když je to už nepěkné vyhazuji ale jinak ne a na zahradu může mít snad cokoliv já třeba úplně nasnáším když na hřiště přijde matka z dítětem které vypadá jak z obálky časopisu a nemůže si ani sednout do pískoviště a pořád jen na něj řve že nesmí to a ono aby se neušpinilo tak proč ho bere na hřiště?to ať si ho doma posadí do vytrínky ne 😝 😝 mi chodíme jak šupáci ale domů jdem spokojení 😀 😀

lenasss
28. jún 2012

@karchinka můj manžel to zezačátku taky bral sportovně ale když nám domů chodil balíček za balíčkem a pořád jen látky tak už celkem znervozněl 😀 😀 😀 ale je to můj koníček on má psy a taky neřvu když jde a měsíčně uvalí několik tisíc za maso pro ně 🙂

karchinka
28. jún 2012

@evcounek nevím, jaká je dobrá značka stroje, ale já si teď kupovala Janome 920 a jsem úplně moc spokojená, protože je fakt jak pro blby, strašně jednoduchý k ovládání (alespoň mi to tak přijde 🙂) a navíc je i hezký, má na sobě kytičky 🙂 mamča se mi snažila vnutit svůj starší stroj (asi taky Veritasku), ale byl hrozně těžký, neskladný, v našem 2+1 plus dvě děti úplně nepoužitelný... navíc jsem vůbec netušila, jak tam navléknout tu niť, i když jsem si k tomu vyráběla foto návod :D takže jsem si nakonec jako odměnu za narození Petříka koupila nový stroj 🙂 (manžel s tchýní mi za Petříka koupil železo od swarovského, stálo to stejně jako můj stroj a ani se s tím nesmím koupat, ale bylo mi blbé to vrátit :D ... kdyby se mě zeptali...)

terezita
28. jún 2012

@evcounek tak mne lebky na detech nevadi, ale jen do ted oby, nez pochopi, co to fakt je a vynucujou si je. a lebkouny ma na obleceni sem tam i ma dcerka.. 😀

sinala
28. jún 2012

@evcounek já mám veritasku, rok výroby asi tak podobně a jsem spokojená, dokoupila jsem si k němu kráčející patku a supr. Měnit ho nebudu, ušije mi vše co potřebuju. Holky tady vyměnily veritasky za nové a spokojené byly taky 😀 😀 😀. Teď mám nový OL, na něm se zatím učím 😀 😀 😀

animal
28. jún 2012

@terezita no netroufám si říct kdy to bude, ale cca expedice okolo 10.7????? nevím nevím no.

lenasss
28. jún 2012

@evcounek já mám AEG koupený starší na bazaru a zatím jsem hodně spokojená ikdyž to byla sázka do loterie mě to vyšlo 😀 😀

katka82
28. jún 2012

Ahojky 🙂
@evcounek tak lebky se mi taky nelíbí 😝 ještě tak na nějakém motorkáři,ale na miminkách a na dětech mi to přijde ujeté 😝 😝 a teda klobouk dolů žes to šila ručně 😲 😲 to bych se na to vyprdla velebnosti 😀 😀
@karchinka jůů super tríčo 😵 střih časem vychytáš 😉 jinak z mámy si nic nedělej mě ta moje tenkrát jak jsem začla šít řekla že by nikdy nevěřila že budu tak šikovná 🙄 čili volně přeloženo že si asi nemyslela že takové tele jako já něco svede 😒
@lenasss no jo vaše máma to je kapitola sama pro sebe co? 😝
@sinala tak co už máš nějaký počin z OL??? 😀

katka82
28. jún 2012

jinak házím 2 včerejší dílka 😉 původně jsem chtěla dělat staršímu prckovi kalhoty,ale moje mozková kapacita tak nějak nestačila na nic složitějšího než toto 😅 😀 😀

sinala
28. jún 2012

@katka82 jo, už mám ušitý jeden šev, je hezký 😀 😀 😀, ale při podrobnější prohlídce jsem zjistila, že to není ono a mám špatně navlečený horní kličkař.... 😀 😀 😀
a neboj dotazy Vás teprve zahrnu 😉
jinak je to pro mě stále sci-fi, že mám OL, to by mě nikdy nenapadlo, že ho budu mít 🙂 🙂 🙂 ( vždycky jsem si říkala na co - a na MK jsem se dozvěděla na co 😀 😀 😀 😀)

katka82
28. jún 2012

@sinala 😀 😀 to navlíkání časem vychytáš 😉
no já si taky říkala na co by mi byl??a teď jak jsem ráda že ho mám 😉 😀 😀
tak se jdu pokusit ušít ty kalhoty 😉 snad se to povede 😀

sinala
28. jún 2012

@evcounek @boudova a ostatní bude zájem o nitě, udělat tabulku nebo to nechat na později? Do konce července je akce na přípravu objednávky zdarma, platí se pouze poštovné 🙂
Z Polimexu mi nikdo neodpovídá ohledně " přesné objednávky", ale čtu pořád dookola podmínky ale pochopila jsem, že to bude trvat déle, ale bude vše. Jde mi hlavně o platbu, abych to platila jednorázově 🙂 .

sinala
28. jún 2012

jo a pokud by byl zájem, mohla by se vzít i nějaká galanterka, všechno jen ne látky, na to není místo 🙂
http://www.polimex.net

laeela
28. jún 2012

@lenasss napsalas to přesně. Moje máti je stejná, taky to nechápe. A hlavně má odpor k second-handům a když tam přijedem, tak se strašně diví, kde dětem kupuju tak krásné oblečení, protože chodí do obchodů a u nich tak krásné kousky neprodávají. 😀

eldwen
28. jún 2012

@sinala tedjsem tam ani nemela koukat - oni tam maji mansestr za 2,30eur za yard bez dph.... 😠 😠 😠

mooncaa
28. jún 2012

@sinala O nitě budu mít zájem nejdříve na podzim. Takže pokud bude hromádka, tak se asi nepřidám. Jen mě napadlo, že bychom mohli udělat vzorník vlastní. Prostě z těch nití, co jsme objednávali (co máme doma).

lenasss
28. jún 2012

@sinala a jak to prosímtě je s tím polimexem já bych klidně látky udělala mají tam dobré ceny ale nevím jak se to řeší když objednám pošlou to i do ČR? A kolik je potom poštovné?

sinala
28. jún 2012

@lenasss do ČR je do 50 kg cca 600 Kč, tak mi napsal pán z Polimexu

laeela
28. jún 2012

Tak jsem si tady klikla na reklamu na PixyBaby, spousta fotek s dětmi slavných, oblečení míň hezké, než tady šijete vy, holky, ale dostala mě barva Ciklán (myšleno cyklámen), zmátlo mě to natolik, že jsem to dala do vyhledávače, jestli to fakt není slovo a opravilo mě to na Cikána. 😀

lenasss
28. jún 2012

@sinala tak pokud byste chtěli tak můžem udělat hromadu na polimex látky .

holky co vy na to?

sinala
28. jún 2012

@lenasss záleží na holkách, já moc už nemůžu.....není místo ve skříni 🙂