icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
28. jún 2012

@lenasss kuš babo 😀 😀 😀
@laeela 😀 😀 😀 😀

lucijan
28. jún 2012

@eldwen díky moc za wmtx balíček, doplatek jsem poslala!

lenasss
28. jún 2012

@katka82 😀 😀

lenasss
28. jún 2012

@sinala a ještě se zeptám jak se to platí až při převzetí? nevím jak to mám u banky s platbou do zahraničí

sinala
28. jún 2012

@lenasss ne platí se předem, na dobírku to jde pouze do Polska

lenasss
28. jún 2012

holky vím že je toho už hodně ale kdyby jste některá chtěli tak budu objednávat z MTX kamarádka chce nějaké věcičky pro děti tak jsem dala do tabulky co bych tak chtěla tak pokud byste se některá přidala budu ráda https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... jinak pokud budete chtít a nazbírá se do minima přidejte co potřebujete

evcounek
28. jún 2012

@lenasss Tak jsem se napsala a připsala finebr tyrkys (zkontroluj prosím jestli je to dobře) pokud by o něj nebyl zájem tak ho neber. Díky

lenasss
28. jún 2012

@evcounek jasně jen mi tam písni ještě email pro případnou komunikaci děkuji napiš ho k niku

laeela
28. jún 2012

Holky je to špatný, dítě si právě střihlo díru do trika a já misto, abych mu vynadala, tak první co mě napadlo, že bych mu tam mohla loupnout nějakou aplikaci. 😀

evcounek
28. jún 2012

@lenasss už je to uděláno už je to hotovo

lenasss
28. jún 2012

@evcounek jj děkuji

lenasss
28. jún 2012

já jsem jak na trní děti spí a já nemůžu ke stroji.V mé šicí komůrce bude celý týden spát švagr přijede nám pomoct ze střechou aaaaach joooooo budu mít absťák 😀 😀

komisakpd
28. jún 2012

baby ja vas normalne nestiham citat..teraz mam toho tolko ze...a v nedelu ide muzik na 2 tyzdne prec tak uz vobec nebudem stihat....joj...

lilly2711
28. jún 2012

babulky, keď v OTTOBRE píšu, že použite " CLEAR ELASTIC TAPE " čo tým myslia ???????a to je nutné?????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Chcem šiť háremové gate z jednolícu...

komisakpd
28. jún 2012

moja minulotyzdnova rychlovka

lenasss
28. jún 2012

@komisakpd vy máte všichni ty sukýnky tak hezké proč mě jen nesluší ☹ já mám na ně ooobr zadek ☹

jemi
28. jún 2012

@lilly2711 ty sem chtela šít před rokem )tuhle diskusi jsem naznala) a byla se zeptat u kalcu jestli mi to prodají, pani nevedela co to je koukla do časopisu ottobre a říkala že to nepotřebuji, ale nějak jsem ji nevěřila a na kalhoty nedošlo

komisakpd
28. jún 2012

@lenasss vdaka...a ja mam obr brucho..po Rite mi veeeelmi zostalo ☹( vyskusaj iny typ sukne...

martinkah
28. jún 2012

@lilly2711 nie je to niečo ako lastin?? pri jednom tielku to používali na nariasenie vo výstrihu (nešila som ho ešte), kam to máš pri tých gatiach dať?

maly_prcek
28. jún 2012

@jemi JJ, já to taky tak s těma fusaka mám - na léto tenhle schovaný v rukojeti proti větru a lehkému pršení a když je třeba zahřát, tak mám fusak (Mám s vyndávací merino vložkou, takže je krásně uni už od teplot kolem 15st.), ten co byl ke kočárku používám fakt v zimě když je vyloženě hnusně.
Když se zamotá a zapne v zimě do fusaku, ováže dekou, tak nevystoupí 🙂 🙂

maly_prcek
28. jún 2012

@lilly2711 Já jsem je šila a dala jsem tam lastin, ale je to takové tuhé... Dolů na nohavičky bych to rozhodně nedávala a do pasu bych si to trochu předřasila a radši tam pak dala dovnitř širokou gumu... Ale možná jsem to jenom střihla moc natěsno, ten lastin... Určitě si to střihni přesně podle dítka...

lilly2711
28. jún 2012

@martinkah
@maly_prcek našla som to na webe a skúsila objednať, tak som zvedavá čo mi príde 😀 😀 😀 .
Našla som stránky, kde píšu, kde všade sa to dáva a čo sa s tým dá robiť, tak neviem, uvidíme.
Tam píšu, že to máš prišiť na pás tak, aby si dosiahla nariasenie v šírke pásu a potom našiť patent, tak aby si ten patent už nenaťahovala. Ten sa potom pri obliekaní natiahne ako má a vráti do spätnej šírky bez toho, aby si pri šití a naťahovaní kôli riaseniu nespôsobila vlnenie.Ak som to dobre pochopila 😀 😀 😀 😀

lilly2711
28. jún 2012

@lilly2711 je to odtial originál tá značka, čo píšu v OTTOBRE
http://www.kleins.co.uk/framilon-elastic-345-p.asp

laeela
28. jún 2012

@komisakpd sukně je moc hezká, co je to za materiál?

mooncaa
28. jún 2012

@lenasss Nešla by ta uzávěrka dát až na pondělí večer? Já budu pryč, tak abych tam stihla přihodit nějaké metry, kdyby tam někdo přidal něco moc pěkného.

jemi
28. jún 2012

@maly_prcek já ještě přemýšlím, zda si ten šušťákovej ušiju nebo koupim od té pani

evcounek
28. jún 2012

@lenasss tak jsem se rozhodla ušít pýža nám všem 😀

timkoemkamatko
28. jún 2012

ahojte, pridam moje dvojtyzdnove vytvory, aby to nevyzeralo, ze len syslim latky a nic nesijem. Leginky z latky od Mraza, tricko bez rukavov z jednolicu z MTX- na spodku je menej zvlnene, akoby som chcela- mam natahovat viacej latku? Biele kratasky z latky zo skrine, fialove saty z popelinu a sukna pre mna. Sukna je strihana mierne do A-cka, je treba strihat v sikmom smere z latky? Lebo sa mi zda, akoby mierne odstavala na spodku po bokoch- ja som ju strihala v rovnom smere..

zojec
28. jún 2012

@lilly2711 ja som sila tie haremaky uz 3ks 🙂 a tu gumicku som davala len do pasa, okolo noh nie, tam sa to pekne nazberkalo same 🙂 do pasa je to super, nemusis uz vovliekat gumciku do patentu (aj ked sa casom trodsku patent natiahne) ale gate nepadaju 🙂 aj latka sa pekne nariasi a super sa na to prisiva potom ten patent. a na OL sa ten tenky lastin nasiva suprovo.. na obycajnom stroji sa po natiahnuti z toho stala taka tenucka snurka.. mala som co robit aby som sa trafila 😀 pouzila som ju aj na kojotriko.. urcite to vyuzijes 😉 u nas to v galanterke predavaju ako silikonovu gumicku

lucijan
28. jún 2012

@zojec našíváš ten lastin na OL jen tak, nebo máš na to speciální patku na gumy? Už jsem o tom taky přemýšlela, ale zatím nezkoušela..bála jsem se hlavně, jestli by ten lastin pak nepraskal, šila jsem ho jenom tříkrokým cikcakem...