icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
29. jún 2012

@sufik1 děkuju moc 🙂 si dycky říkám že tam naházím různý zbytky,ale pak mi to nedá aby to neladilo 😅 na tohle jsem úchyl 😀 😀
@vevercam zapoměla jsem na sluníčka 😅 ty jsou taky suprový 😵 😵

palosek
29. jún 2012

@rina76 ...mě se ty tvoje aplikace děsně líbí 😵 😵 😵 Prosím tě, nevíš jaká značka barev na oblečení je nejvhodnější? Myslím na kreslení a psaní na trika... Děkuji 🙂

animal
29. jún 2012

@rina76 téda 😀

rina76
29. jún 2012

@palosek tak s kreslením na bavlnu zkušenosti nemám, barvení bavlny nic moc (používala jsem barvy duha - po čase se dost sepraly) - jiné jsem nezkoušela. Teď hodně barvím vlnu nebo merino, na to používám obyčejné potravinářské barvy a můžu říct, že drží dobře (na vlně, na jiné materiály vhodné nejsou)

palosek
29. jún 2012

@rina76 díky...duhu jsem taky zkoušela.
Já bych právě chtěla zkusit nějaké to kreslení a nápisy, holky moc jednobarevné nebo ty dětské motivy, či kytky moc nemusí...jsou v "nápisovém" věku 😀 😀 😀

palosek
29. jún 2012

@sinala díky, mám v záložkách 😉 Ty jsi to s těmahle už zkoušela?

sinala
29. jún 2012

@palosek jo kreslíme ( razítkujeme) s nima 🙂

laeela
29. jún 2012

@vevercam tady jsou nějaké návody na ty šátky - hledej pod Šatka
http://www.be-creative.sk/?page_id=1242
já zkoušela tento, ale je bez kšiltu
http://www.hexenklexe.de/pd1183386166.htm?categ...
Ale sedí dobře.

caramilla
29. jún 2012

@terezita prosim te, zrovna jsem ti chtela napsat, ze jsem krava na ni zapomnela ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Poslu ti ji v obalce, kolik jsi ji chtela, 2m?

monr
29. jún 2012

@caramilla jeeej, nová foto 😉

monr
29. jún 2012

a obrovská hromadná pochvala pre všetkých 🙂

caramilla
29. jún 2012

@evcounek lebky mi nesmí přes práh, já souhlasím 😀

Jinak hezké výtvory. Mladé talenty i stálice 😀

Já jsem se přilepila na dva dny k třešňovému džemu, rybízovému cheesecake a včera jsme byly v Praze v ZOO. I jsem něco ušila, ale to jsou už takové tuctovky, nic moc... Tak přikládám fotky ze včerejší ZOO, chtěla jsem zataženo a pralo sluníčko, tak se hrozně blbě fotilo a ještě měnit 3 objektivy furt dokola, měnit nastavení pro pavilony a venku, sundavat polarizační filtr, nandavat, no děs a hrůza... Jsem si říkala "proč já kráva jsem si nekoupím kompakt" 😀 😀 😀 Já byla zplavená jen z toho tahání a měnění objektivů... 😝

caramilla
29. jún 2012

@monr no, tak z toh sněhu na té fotce mi bylo už zima a z té teplé mikiny zase horko a navíc ta zelená se mi hodně okoukala, ty mikiny úplně nesnáším už 😝

terezita
29. jún 2012

@caramilla jojo 2, ale jestli mame velke preplatky tak klidne i 4.. 😀 se to vyuzije 😉
jeee, zoo.. no tam uz jsme taky dlouho nebyly! 😅
a ty saty ti seknou!

zojec
29. jún 2012

@eldwen ano z dvoch, ale obe su dost hrube.. uz som sila aj z 3, tie vnutorne boli dve stare plachty, sa mi zdali tenke, tak som to radsej poistila 3 vrstvami 😉

zojec
29. jún 2012

baby, aky obvod hlavky ma 4rocne dievcatko?

caramilla
29. jún 2012

@terezita já v zoo nebyla 18 let! Naposledy s malým bráchou, když byl jako Jasmínka. Fakt se to tam "trochu změnilo" 😀 Byla jsem loni v Liberci, ale v Praze fakt dlouho ne a je to tam fakt moc hezký, ale hafo lidí, vůbec si neumím představit, jak to vypadá v sobotu 😝 Možná nejlepší chodit fakt v zimě 😀 Jen v tropickém pavilonu jsme byli sami, asi moc velké vlhko.

Ještě fotky od bláznů z USA, prý bylo 46 nad nulou, tak už Šimona teda nechali v autě... Chudák dítě, ten bude zocelenej ...

katka82
29. jún 2012

@zojec kek sem: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3925 😉
@caramilla kráásný fotečky ze ZOO 😵 a ty nový šatky Ti mooooc sluší 😉
tak jdu pověsit prádlo a domejt okna ať už manža konečně přestane buzerovat 😝 😀 😀

timkoemkamatko
29. jún 2012

@zojec Emka ma 4 roky a teraz som jej zmerala obvod hlavy- 50,5cm

macin73
29. jún 2012

@boudova Jde obojí... jestli Ti teda nevadí zrníčka, celkem lezou do zubů... ale u nás se dělávaly obě varianty.

caramilla
29. jún 2012

@katka82 za 2 tisíce ještě aby neslušely, co? 😀 Jako jsem z nich tak nadšená, že už šetřím i na růžový 😀 nebo na sukni, ještě nevím. Ale něco od ní ještě chci. Jsou celé totiž z produkce ČR, látky skoro všechny ČR, šity v ČR, barveny v ČR. A pak mi přijdou 2 tisíce fakt prd. Když ještě vezmu, že mají krámek v jungmannově ulici v praze? 😝

Tak ještě dvě fotky Šimona z USA a reklama na můj klóbrc 😀 Šimon prý všechno zvládá v pohodě, je hodný, nadšený a všechno pozoruje. Až všichni čumíme.

macin73
29. jún 2012

@ngvadi Měla jsi tam napsané 2 m těch srdíček na nebeské (všechny hromadky si ukládám).

zojec
29. jún 2012

@katka82
@timkoemkamatko dakujem krasne... 🙂 idem svoj vceajsi nocny klobukovy pocin darovat 😉 lebo b. je obrovsky.. neviem preco som si myslela, ze 50cm je na 2 rocne dievcatko..ona ma okolo hlavy 47, ale tak vravim si , ze urobim vacsi... 😀 😀 😀 je az po krk 😀
@caramilla jazmi ma ake sukromie na nocniku 😉

petkasv
29. jún 2012

@macin73 to si dobrá, já bych se v tom ztratila 🙂

macin73
29. jún 2012

@petkasv hele, to je nutnost, při tom kvantu... abych aspoň tušila, kolik čeho jsem si vlastně objednala 😎

monr
29. jún 2012

@zojec tak moja 10 r. má 49 obvod 😀 , 3r. 47. 😀 a potom že vyberaj 😀 😀 😀
@caramilla tá šerblík fotka je 100 bodová. 😉

petkasv
29. jún 2012

@macin73 to já bych pak viděla kolik v tom letí peněz a vidět bych to nechtěla 🙂

terezita
29. jún 2012

@caramilla no my nebyly tak 2 mesice.. 😀 nejlesi je to tam na podzim a v zime, to je tam fakt relativne malo lidi. nebo kdyz je pod mrakem. o vikendu by me tam nikdo nikdy nedostal!!! 😝

caramilla
29. jún 2012

@monr no, tak jsem si musela vygooglit slovo šerblík 😀 😀 😀 😀 Taky se tam všichni chechtali. Jako nejvtipnější bylo, ze vlastně na ní koukalo asi 10 lidí a ona fakt schovaná nebyla 😀 Měla jsem to asi ještě vyfotit z dálky, ale přece jen jsem řešila hlavně dítě na nočníku 😀