Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr no, tak člověk první přemýšlí, jestli to není překlep, třeba šeřík:D Já jinak nočník s sebou nenosím, čurá na trávu, ale byla to naše nejdelší cesta bez plenky a přeci jen je to taková jistota a je to jednodušší, i kdyby chtěla čurat v pavilonu tygrů, tak ji jen vysadím a nemusím utíkat ještě s foťákem na krku přes celý pavilon na trávu.
Jinak čurání na trávu první nechápala, ale naučil jí to manžel, když byli na procházce 😀 😀 😀 Což mě teda překvapilo, že vůbec věděl, jak má dát holčičku v lese na záchod 😀 😀
@katka82 http://www.fler.cz/zbozi/dlouhe-saty-na-uzka-ra...
Ona má paní celý červenec dovolenou, moc šatů skladem neměla, tak uvidíš v srpnu, jak to bude vypadat. Prý chystá něco velkolepého na podzim, tak se těším🙂 Mě jsou tyhle šaty trochu volné, je to L a oni mají jen vel. S/M a pak až L a nemají tam ty míry napsané podle mě úplně dobře. Takže mě paní i psala, že na mé míry mám vzít L, ač normálně nosím M. A jsou mi přes prsa volné:( Ale až zase budu víc kojit jednou, tak se to bude hodit🙂 Ale právě uvažuju, že zkusím ještě koupit ty menší, abych věděla, jak mi sednou, ale možná si je dojedu zkusit do Prahy, no, uvidím 😀 Ale fakt se v nich hlavně cítím tak nějak krásně žensky. Prostě jak si je člověk obleče, tak je najednou jakoby někdo jiný, taková princezna ze zámku 😀
@palosek jako to jsem sama? 😀 😎 Já myslela, že cestování s nočníkem je standartní věc, asi to mám jednak od dob, kdy jsem se snažila o BKM (neúspěšně 😀 ) a taky když jedeme na návštěvu na delší dobu a nemají tam nočník, tak ho mám vždy s sebou. No a taky ho vozím už asi rok s sebou do kostela. Jasmí čurá normálně přímo v kostele, vystrčím ji do uličky, řeknu třeba při kázání "čččč" a pak ho vyleju do výlevky okapu 😀 😀 😀 Chodíme do starého tolerančního sboru, ale lidi jsou tam těžce v pohodě a farář je totál kolík. Takže z toho všichni mají děsnou legraci. Je ale pravda, že když se vyskytuju u katolíků, tak chodíme i v zimě a mrazu čurat před kostel 😀 Tam by to fakt neprošlo 😀 😀 😀
Ne, v kostele nekaká, jen čurá 😀
Jednou jsem ten nočník zapomněla a dávala ji na travičku a po zádíčkách jí steklo čurání úplně všude a neměla jsem nic a převlečení, takže nočník nutnost...
@caramilla my zas nikam nechodíme, kde nie je wc-ko, tak preto mi to tiež také zaujímavé pripadalo. je to super nápad.
dnes je u nás v meste koncert nejakej maďarskej rockovej skupiny, bude to cca 1 km od nás, ale počuť nácvik už teraz, vidím, že muž zavrie okná, dvere, len aby nebolo počuť ani zvuk 😀 😀 😀
na šitie a vyšívanie zvysoka kašlem, dnes len polehujem a vegetím 😀 😀 😀
všetkým už takto popredu prajem pohodový víkend, hlavne sa v tej horúčave neuvarte. 😉
@caramilla no my teď ještě nočník na cesty netaháme. Mareček na nočník chodí v pohodě, ale sám si ještě neříká, že chce, tak přes tu cestu to zvládneme a u našich nočník je a tam kde není ho teda bereme s sebou. Jinak až to bude zvládat si říkat na ten nočník sám, tak plánuju ho tahat s sebou vždy. Takže mě Jasmí nezaskočila.
@caramilla Nejsi sama 🙂. Malá si sice ještě neříká, ale když jedeme někam na delší dobu (tedy s přespáním), taky máme cestovní nočník s sebou. Je fakt, že když jedu přes den do Prahy, tak ho netahám. Malá je zatím 100% na plenách, ale asi 3 měsíce ji na nočník posazujeme a často se zadaří - ví, co se čeká 😎.
@animal no vidíš a mě to zaskočilo, jsem přemýšlela, jestli v Praze maji vedle pavilonů i nočníkový stanice😉
Jen co se vám povede naučit Marečka čurat ve stoje nebude nočník třeba, to mi přijde na klucích úplně supr... Však znáte ten vtip:
Přijde Bůh k Adamovi a Evě a povídá:"Mám pro vás dva dárky. Jeden z nich je čůrání ve stoje." Adam se hnedka ozve: "Jé, to chci já." Bůh na něj ukáže prstem a Adam začne poskakovat a ve stoje počůrá támhle kytičku, strom a pak čůrá i při poskakování a má z toho hroznou radost. Eva s Bohem ho chvíli pozorují a pak se Eva otočí na Boha a zeptá se: "Co je ten druhý dárek?" "Mozek, Evo, mozek."
Jinak rodit se furt nechystam, další kontrola je na úterý. Už si tu připadam jak Ivuska s Rebelii před časem 😉
Tak jsem aspon mrněti ušila ubrousky na zadek, nějak jsem pro to růžový froté z dadky nenašla lepší využití...
@rina76 to jsou luxusní výtvory 🙂
@caramilla my ho teda netaháme, jednu dobu jsem o něm uvažovala ale po tom co se malá naučila čůrat v pohodě venku, a řekne si, tak by mě to ani nenapadlo 🙂 jinak šaty ti moc sluší 🙂 jsou fakt krásný
dneska jsem tvořila zase klobouček a ta krempa je z decovilu a nedrží tvar, jsem naštvaná, nevim jak toho docilit aby to bylo pevnější ☹, různě se to kroutí ☹
jejda našla jsem jeste jeden:
Studentka medicíny předvádí na maketě porod kleštěmi.
Doktor ji chvilku pozoruje a pak povídá: "No výborně, ještě těma kleštěma švihněte otce přes hlavu a vyvraždila jste kompletně celou rodinu."
slibuju už končim... 😎
@alinn no to se najde vhodnej plácek (nejlíp někde za keři) chytne pod kolínkama (na holčičku) a po vykonání utře lopuchem (nejlíp s beruškou😉 A pak pořádně zamaskuje... Už se mi i párkrát povedlo namířit na veliký list, nebo něco na čem jsem pak bobek bezpečně odnesla
Uznávám, teď s pupkem to jde blbě, ale dá se to!
@alinn ; @petkasv jasmí taky čurá v pohodě venku, takže když jdeme na 3 hodiny na procházku do lesa, kde to znám a vím, že hned ji jen svleču a je kam, tak nočník nebereme, ale když jedu někam víc mezi lidi a je třeba jednat rychle, tak je nočník praktičtější, protože hledat, kde ho vylejt je jednodušší než běžet s dítětem třeba z prostředka parkoviště na kraj na trávu 😉 Kakání u nás je taky v pohodě, Jasmína kadí večer po vypití sunaru a nikdy na cestách, dokonce když jsme pryč, tak jde až nejdřív 3. den a má zácpu, taková ta klasická cestovní zácpa. Sice je to praktické, ale pro ní to moc dobré není 😝
tak dneska se tu krafá celý den o nočníku 😀 😀 😀
v zoo jsou záchodky, ale jen asi čtvery, a stejně bych tam s jasmí teda nešla 😝

@caramilla som sa dobre zasmiala teraz, nie nadarmo tie výrazy u nás a u vás sú niekedy tak divné, či neznáme, že človek musí hľadať, čo to slovo znamená 😀 a nosiť nočník (šerblík) so sebou je fajn nápad. navrhnem mužovi, keď pôjdeme na dlhú cestu autom, nech zoberieme pre malú.