icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
4. júl 2012

proud vypli, ale bouřka nebyla ani nepršelo 😀 😀 😀

sufik1
4. júl 2012

@katka82 to zní dramaticky. Voda není žádná sranda
u nás dítě dneska totál na zabití, nějaký skvrny na slunci nebo co
já jsme chtěla vylepšit termo tričko z MTX termo ribu http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., že tam nažehlím nažehlovačku. Velurovou. No hádejte jak to dopadlo 😖 😖 😖 Letělo do koše i triko i nažehlovačka Prostě dneska nějak nemyslím. Přitom vím, že se nesmí žehlit ani moira ani takovéhle látky. A zrovna malýmu tak hezky sedělo a bylo super do a auta. No fakt dneska perlím. A bude hůř. Pár dní s tchýní na náladě nepřidá 🙄

sufik1
4. júl 2012

@petkasv ad pískoviště. Právě že bylo dřevěný a celý zakrytý poklopem a ještě plachtou, aby tam nepšelo. A těm bestiím škvořím se tam líbilo o to víc, hlavně v rozích. A na chatě máme stromy všude a mravence a podobnou havěť taky. Nejhorší bylo táhnout od toho pískoviště natěšené řvoucí dítě, že si tam nemůže hrát.

petkasv
4. júl 2012

@palosek jj Pavli tyhle 🙂 jednobarevný modrý mám, ale hodil by se mi nějaký žlutý, nebo růžový, zelenkavý, ale když to nikdo nebude chtít tak v pohodě, Pavli prosím zkus tam hodit ještě tohle 🙂 http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn...

petkasv
4. júl 2012

@palosek měl to být ten bílý smog na černé druhý úplet 🙂

palosek
4. júl 2012

@petkasv Je to tam 😉

palosek
4. júl 2012

Holky, co ta uzávěrka Wendy? Ať nám to nevyprodají... 11.7. v poledne? 🙂

caramilla
4. júl 2012

@katka82 Tý jo, hustý! tak ať je vše brzy ve svých kolejích...
@ngvadi slabýho 1,5 m navíc na mě zbylo 😀 😀 😀
@kuna Hluboce s tebou soucítím, já jsem v minulých pár dnech byla taky totálně malátná a nemohla jsem vůbec dýchat, až jsem si začala myslet, že jsem snad těhotná, ale nejsem 😝 Takže kombinace počasí a těhu je fakt šílená... Zrovna jsem si říkala, že si radši ani nepředstavuju, jaké to je být těhotná v tomhle počasí - jako myslím na začátku v tom malátném a blicím období ...

petkasv
4. júl 2012

@sufik1 hele tak to nevim jak se jich zbavit můj otec používá nějaký sypký prášek na mravence a roznáší to všude po zahradě, což já nechápu, moje dítě si myslelo že je to písek a po půl denním hraní si s tím, mi přišel říct že je to jed a že doufá že si bětka neoblízla ruce, dobrý co 😠 😠 😠 😠 myslelal že ho zabiju ☹ on by ze všeh nejradši měl anglickej trávník a nic vic, ničí pampelišky a takový ☹ pro mě něco nepochopitelnýho ☹ ale u nás to se škvorama skončí tak že ten ořech prořežu, mám tu na zahradě tři tak snad u jednoho to vadit nebude 🙂 tchýně to bude muset přežít, stejně se se sbíráním a hrabáním seru já a nikdo jinej ☹

caramilla
4. júl 2012

Dnešní počiny. Jasmínka má nový tríček na focení 😀 😀 😀 😀 Už aby se vrátila Pája z USA, takhel nic neprodám 😝

michamicha
4. júl 2012

@caramilla ta poslední se mi moc líbí, černo fialový kombinace já můžu 😵

michamicha
4. júl 2012

já teď nic nešiju, sice jsem si chtěla spíchnout tankini než pojedeme na dovču, možná to stihnu příští týden, manžel bude totiž 4 dny služebně pryč, tak budu moct ponocovat do aleluja 😀

palosek
4. júl 2012

@caramilla ...nekecej...parádní fotky 😉 Komplet mum and me...modrá je super...děláš vlastně bezva reklamu na látky...by ti za tohle měli platit... 😀 😀 😀

dankakk
4. júl 2012

@palosek môžem sa k vam pridat s wendy? Nebude toho vela🙂 dúfam...

palosek
4. júl 2012

@dankakk jasně, že možeš 😉 Já si taky vždycky říkám, že to nebude hodně...už to nemám kam dávat....Ještě se mi tam líbí ty Eifelovky (myslím oboulíce) a oboulíce vychází levněji... 😀

palosek
4. júl 2012

Teda Paříž na bílé je jednolíc... 😅 😅

sinala
4. júl 2012

@palosek ţak nevím, co s tou objednávkou z wendy 😀 😀 😀 bych si tam toho ráda napřidávala 😀 😀 😀

lucijan
4. júl 2012

@caramilla fotky se mi líběj! Sukně teda taky 😀

všeobecná otázka k OL 3034D: můžete do něj dávat ty menší Hardy? Mě přijde, že jsou nějaký horší, cuchaj se mi a trhaj, tak nevím, jestli to není konkrétně tím mým strojem?

caramilla
4. júl 2012

@palosek jj, snažím se to některým prodejcům naznačit, ale nic... (třeba ŠD a sportovní bambusový úplet, myslím, že jsem udělala tak masivní propagaci, že bych měla mít slevu alespoň 30% na metr 😀 ), denně mi někdo píše, že kupuje kvůli mým spoďárům atp. metr toho a metr toho...
Ale zase Caramille dělají reklamu spokojené zákaznice a taky zadarmo 😎

animal
4. júl 2012

@caramilla dneska ti to na těch fotkách nějak sluší 🙂

palosek
4. júl 2012

@lucijan ...OL nemám, ale co napětí nití? Ty menší se asi odvíjejí snadněji, ne?

palosek
4. júl 2012

@caramilla ...no jo, jsi zlato 😀 😀 Ale aspon na poštovném kdyby ti slevili, co??? 😉 😀 😀 😀

sinala
4. júl 2012

@lucijan já se zatím s OL 3034D seznamuji 🙂 🙂 🙂 , mám tam zatím malé hardy a nic se necuchá 😀 . S velkýma jsem ještě ani nešila 😀 😀 😀

lucijan
4. júl 2012

@palosek napětím to nebude, to jsem zkoušela, jako kdyby se tomu mýmu stroji těžko šilo, chudáčkovi 🙂

@sinala nebo to bude prostě tím mým strojem 😒

janasrub
4. júl 2012

@caramilla Prý někdo, ušila jsem si první kalhotky dle Cara-střihu a sednou tak úžasně, že už po zbytek života nebudu nic jiného nosit. Je to vlastně až nepříjemné přemýšlet o tom, jestli mám kalhotky na sobě či jsem na ostro 😀 Takže objednávám zvesela na šd další bambus.

sinala
4. júl 2012

@lucijan kde je máš nasazené, já jsem nesundala ty kužely pro kony, mám je na nich ( sice se kymácí 🙂 🙂 🙂 ), myslím, že by to tak nemělo být, ale zřejmě jim to nevadí 🙂

boudova
4. júl 2012

@sinala ježiši, já ani nevím, že ty kužely jdou sundat 😲 mám to na nich 😎

beky52
4. júl 2012

@caramilla nádherné sukničky..tá posledná najsuprovejšia..krásne farby.. 🙂

lucijan
4. júl 2012

@boudova @sinala cha, já to taky dlouho netušila, že to jde sundat, až se mi jednou to sundávací zašprclo do kony a servala jsem to s ní a dost jsem se lekla
Ale ani tím to není, zkoušela jsem to tak i tak, a není to prostě dobrý
To mám ze všeho nejradši, sednu ke stroji, že ušiju nějakou rychlovku, a místo toho hodinu šteluju a převlíkám stroj, pak se naštvu a ze šití není nic 😖

caramilla
4. júl 2012

@animal 😀 I ty cynicko, mastny vlasy, pupinky po ksichte, fakt super. Musim se ostrihat, takhle to nejde, fuj, prerostly vrabci hnizdo 😝

@janasrub 😀 😀 😀 😀 😀 To mi nedelej, se tu pocuram smichy!!!!!! No, tak Terce rovnou napis, ze objednavas kvuli me, treba ji to dojde 😀 Tuhle ji pry nekdo strasne sprdnul, ze ja delam SD dnes a denne silenou reklamu a oni me vubec a Terka se mi hrozne omlouvala 😀 Prislo mi to az vtipne, tak me nejak pridala do odkazu a nabidla mi, ze tam muzu dat na prodej sve strihy (ale to prave zvazuju, je to mozna uz moc velke sousto a casu malo), ale slevu nenabidla 😀